20130131

Kajsafis


20130131

Utvärdering av den nya väckarklockan..
Jo jag vaknade, men dock tyckte jag att signalen var lite låg. Får fixa det till imorgon.
Man kan välja hur viktigt det är att man ska komma upp genom att vara tvungen att lösa ett eller flera problem innan alarmet stängs av. Jag kommer behöva max som är 5..
Men om jag kommer ihåg att tända lampan så fort som möjligt så borde det nog vara en rätt stor chans att jag faktiskt vaknar med detta larm. Jääh

20130130

Har skaffat en ny väckarklocka. Eftersom jag har en vana att inte höra/stänga av alarmen i sömnen (trots att jag har 9 olika alarm igång vid olika tidpunkter med snooze) hittade jag en som var något mer komplicerad.. Man måste lösa diverse matteuppgifter för att larmet ska stängas av. Ska testa imorgon och hoppas på det bästa

 

 


20130130

 
Så. Blev alltså en tur till ridhuset idag. Var både nyharvat och tomt när jag kom dig. NICE!
I början var det som att sitta på en liten bomb. Hon var extremt all over the place och spänd som en stålfjäder. Allt var tvunget att sneglas på och beredd på att eventuellt springa för livet från. Efter typ 15 minuter lugnade hon i alla fall ner sig något så jag kunde börja få fram lite rörelser och en något lägre form. Efter ytterligare 30 minuter trillade poletten ner och hon blev superfin! Gick lika lugnt och i samma runda form som sist vi red för Staffan och jag bara satt och njöt. Fick till ett par superfattningar också. Men det märks verkligen att den där vänsterbogen ställer till det. Allt är lättare i högervarv, men galoppen börjar bli lite bättre åt vänster också nu. Måste bara jobba extra på att lyfta upp bogen även i galoppen dock. 
 
Gillar såna här ridpass för då får jag verkligen träna på i vilka lägen jag kan driva på henne mer för att få hennes uppmärksamhet och i vilka lägen jag helt enkelt får sänka mina krav för att inte stressa upp henne.
 
När vi sen skulle åka hem ställde jag mig på rampen och sa "varsågod" och hon tittade på mig och knallade sen rätt in i transporten och började äta. Lille hjärtehäst! Stod även lugnt och fint medans jag sprang in i stallet en sväng och bytte skor och grejade på en stund.
 
Känns bra att komma igång med träningen på riktigt igen
 
 
 
 
 
 
 
När jag kom hem ledde jag henne lös från transporten till stallet och sen till hagen. Hon är verkligen som en liten hund. Morgans är verkligen en fantastisk ras!
 
 
 
 

20130130

Till min käre mor och far. Här ett urval av allt jag ätit under året.. (ser ni så seriös jag är bitvis i alla fall höhö)
 
          
 
 

20130130

Haft en skitbra föreläsning om inspektioner nu på förmiddagen. Sen fick ja givägskickat lite grejer jag sålt och nu ska jag bara käka lunch och sen ta med Paj till ridhus! Känns som en bra dag so far.


20130129

Det är helt ok att göra läsningen om Schmallenberg roligare med lite glass.. Känner mig dock sjukt duktig som pluggar den här tiden på kvällen men ja har faktiskt inget bättre för mig tragiskt nog


20130129

Jäh
 
Nu har jag betalat in ridhuskort för hela året. Blir på Skaraortens Ryttarförening iår. Dom har en skitbra deal tycker jag. Man får tillgång till hela anläggningen under ett kalenderår för 750kr mot att man ska "tjäna ihop" 25 poäng under året genom att hjälpa till på några av deras aktiviteter. Passar mig super med tanke på att jag är fattig men inte har problem att hjälpa till på städdagar eller pay and jumps. Förra året betalade jag 800kr / halvår så 750 för hela året är ju lite billigare. Dessutom finns det två ridhus, två utebanor och massa hindermaterial, yey! Så imorgon blir det nog att ta med Paj dit så vi kommer igång med allt direkt!
 

20130129

Och hjärnblödningen är ett faktum...
 

20130129

Började dagen med att nästan försova mig och dessutom få lite näsblod. Andra gången i livet det händer så vitt jag vet. Spännande. Tror jag ska lugna mig lite med att snyta mig nu...
 
Haft föreläsning om förprövning hela dagen. Först med Janne på förmiddagen och sen med en Gunnar från Jordbruksverket på eftermiddagen. Blev lite samma sak på båda, och hör och häpna, SJUKT MYCKET KOR!! Vi som aldrig får lära oss något om kor. Som jag försökte få min käre mor att förstå för nån dag sen kan det vara lite svårt att se ironi i text, men detta var det i alla fall.. Ibland känns det inte som att vi gör något annat än att pratar om kor. Nåväl, dom är ju också fina..
 
Nu har jag precis käkat lite middag och ska se om jag får igång mitt VPN så jag kan plugga hemmifrån igen.. Har just plockat bort 50 756 filer från datorn, true story, och enligt ITkillen skulle det funka nu så håll en tumme. Annars får jag nog en lätt hjärnblödning

20130128

 
 
Cool...
 
 

20130128

Var på studiebesök idag. Kollade lite på kossor och får. Är som alltid kul att komma ut men det börjar bli liiiite tjatigt med tanke på hur mycket kor vi pratar. Det finns ju ändå rätt bra många andra djurslag att bry sig om också...
När vi var klara där åkte jag till Tezz och vi och ett par till gjorde lite grejer vi missat förra veckan så nu är allt klart. 
Sen pissregnade det när jag kom hem så motivationen att ta ut någon häst och rida låg på noll. Dessutom var underlaget ändå skit så det hade inte gått oavsett..
Imorgon får vi förhoppningsvis CSN bara en vecka sent för det har strulat med registreringen av den här kursen, men då tänkte jag iaf köpa ridhuskort så jag kan börja rida ordentligt igen.
 
Shit klockan är inte ens 22 men jag börjar redan vara trött.. Hostar som en gris också. Bläk det är synd om mig

20130128

Lite extremt tråkiga bilder från igår, och så en från i lördags.
Är lite trixigt att försöka ta nå bilder själv när man longerar och hästen sprätter hejvilt. Dessutom med en fantastisk iPhone så kvaliten blows your mind!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

20130128

Alltså det är riktigt tråkigt väder ute. Plusgrader och regn.. Man blir så opepp!

20130127

Just det, igår fyllde ju Jonas år. Hela 30 är han numera. Hade tänkt ut en skitbra pressy som jag satt och försökte fixa och få till igår men det ville inte riktigt funka, men nu verkar det som att jag har hittat ett ställe ändå som kan lösa det åt mig. Sweet!

20130127

Blev ingen ridning. Kände att min kropp inte riktigt pallade med. Istället lekte jag med Paj. Longerade henne en stund så hon skulle få springa av sig lite, men hon verkade dock måttligt road av det. Tränade lite stopp, rygga, stanna och inkallning sen vilket gick bra. Har även börjat lyfta fötter med sikte på att så småningom kunna lägga henne.
Hon är som så kul för när hon inte fattar så testar hon sjukt många beteenden, vilket är bra. Men det är svårt för man måste verkligen vara galet snabb med klicket för att hon ska plocka upp rätt saker!
 
Kanske lägger upp lite bilder imorgon, just nu orkar jag dock inte. Ska nog gå och lägga mig. Imorgon blir det studiebesök med skolan. Har inte haft riktig skola sen 20 december haha!

20130127

Åh så slö jag är. Har legat på soffan hela dagen. Dock har jag faktiskt gjort ytterst viktiga saker, typ rapporterat in medlemslistorna till WRAS och börjat fixa med årets och lite såna grejer...

Nu ska jag dock försöka släpa mig ut och se om jag orkar rida lite innan det blir mörkt. Så typiskt att gå och bli sjuk när man kom hem

20130126

Afterski
Offpiståkning
Ölning
Lösmustascher
Sightseeing på annan ort
Bullride
Snygga hår
Speeddating
Overaller
Underlift åkning
V
Saknad av ostkaka
Träningsvärk i halsen
Grogg till frukost
Efterfest med grogg och makaroner VS  Efterfest med rödvin och spagetti
Gentleman från Stockholm
Randiga outfits
Privat konsert
Misslyckade stylingsförsök
Utlovad skotersjuts
Blåmärken
Roliga rrrrrrrr
Utdelade kondomer
Solsken
Kortspel
Borddans
Skidhyrning
Cockblockande/Hallsomnande
Dracula
Frukost
Soffdans
Fondvägg
Twister
Flickvänner
Musiker
Ring vid ångest
Bastuhäng
Sminkande av hovslagare
Rutiga skjortor
Trevliga dudes och dudettes
Jitterbuggande
Taxiresor
Varm choklad och minttu
Sjukt värd mat
Fuldans
 
 
 
SÅ JÄVLA ROLIGT!!!
 
                               

20130120

Första dagens åkning är gjord. Jonna har klarat sig bra i backen för att vara första gången hon åker! Var lite isigt på slutet men annars ta backar. Afterskin har levererat, Skara regerade på dansgolvet och nu ska vi duscha, äta och sen köra en all nighter. Gilla whovalley!


20130120

Sitter på bussen till Vemdalen. Har kommit till Kristinehamn nu enligt ryktet. Framme imorgon på morgonen och då blir det att åka, wiho!


20130119

Dåligt med update, internet ligger nere för ovanlighetenssskull. Men den här gången vet jag att det inte är min dator det är fel på i alla fall!

Har iaf gjort mig en bruk. Eftersom förra årets slut var rätt bra jävligt på vissa sätt så tänkte jag att det ju kan vara kul att börja nästa år lite roligare. Den här burken ska alltså fyllas med små lappar där jag skriver ner roliga saker som händer under året. Kan vara vad som helst som jag känner är lappvärdigt. Sen på nyårsafton eller (dagen efter) kan jag kolla vad för awsome saker som hände under året och förhoppningsvis bli lite pepp.


20130117

Hittade en fantastisk liten bok i skolans bibliotek idag.. "Fjordhästen - Ridning, körning, vård"
Hittade ett väldigt intressant citat

"Beräkningar visar att för de pengar det kostar att hålla en vanlig ridhäst i ett ridstall kan man hålla fem fjordhästar under enkla men fullt tillfredsställande förhållanden. Man kan också göra en annan jämförelse. Då jag i ett år haft fjordhästar kunde jag till min stora förvåning konstatera att det hade kostar mig lika mycket art fodra en fjordhäst som en av mina Sankt bernhardshundar."

Nej jag är ledsen Ingrid Skjøth, men jag tror inte du tänkt igenom det där riktigt. Så får man ju också tänka lite på att en bok från ICA bokförlag tryckt 1987 kanske inte är den bästa källan. Man får ju vara glad att tiderna förändras i vissa fall



20130116

Nu ska jag äntligen ut till mina kära små hästar! Eftersom det snöat lite dom senaste dagarna känns det som att det ändå är helt ok underlag att rida på, yey!

20130116

Så var statistiken gjord! Aldrig mer (ish) behöver jag räkna igen!! Redovisningen gick bra och jag tror jag höll tiden rätt ok ändå tack vare mitt extrema ordbajsande och visande av diverse egentligen onödiga blanketter och tabeller, men what the hell!

Sitter och väntar hos optikern nu
Gott kaffe har dom i alla fall

 


20130115

Gick igenom lite gamla mail igår och hittade dom här bilderna som jag fick av Lina på Paj
Lite får man ju säga att hon vuxit ändå!
 
 
 
 

20130115

Bläk! Har blivit massa ändringar i redovisningsschemat så jag får göra min redovisning imorgon istället. Men hellre det än att göra den absolut sist av alla på torsdag och dessutom med DSSarna..
Nå har suttit och gjort klart det sista nu så jag hoppas att det går bra. Men jag orkar inte med mer just nu, min hjärna är allt för matt.

20130115

Jag är vaken! Yey me! Äter frulle och har en hel timme kvar innan vi börjar också. Plenty of time


20130115

Ah det är ju faktiskt skola imorgon. First time since forever känns det som.. Hoppas bara jag klarar av att vakna i tid haha

20130114

Det gick sååååå bra idag!
Började super med lastningen, hon gick på utan problem, stog så fint hela vägen, och levde inte fan så fort jag slått av bilen när vi kommit fram heller.
Gick in i ridhuset för att värma upp och det var fyra andra hästar där, varav en höll på att hoppa, en hade bakben som for lite hejvilt i tid och otid, och två galopperade och travade runt.
Det stog även massa kossegrindar längst med väggarna som hon kikade lite på. Jag kände att hon blev lite tittig, vi har ju trots allt inte varit ut på ett bra tag och ridhuset är inte sådär jättestort heller så 5 hästar blir det rätt tight för. Nå jag hoppade upp och så fort jag började be om lite fokus svarade hon direkt! Över förväntan till och med. Eftersom hon är en sån häst som alltid känner att hon själv måste ha koll på allt i omgivningen jobbar vi mycket med att hon ska våga "släppa kontrollen" till mig. Jättebra träning att rida samtidigt som det pågår annat för att se hur långt vi har kommit, och idag fick jag superbra svar av henne som sagt. Visst lyfte hon lite på huvudet när hon tyckte någon kom för nära, men kunde snabbt släppa det.
 
Själva lektionen gick även den bra. Hon var riktigt fin i formen, bitvis lite låg dock så jag fick jobba mycket mer på att få upp henne än att få ner henne. Hittade även en rätt bra takt i traven och istället för att (som vanligt) behöva sitta och bromsa henne titt som tätt kunde jag istället slappna av och lite då och då till och med behöva driva på henne.
Staffan tyckte hon såg riktigt fin ut och att det var en helt annan häst än mot första gången. Han sa att hon utstrålade harmoni. Sjukt kul att höra med tanke på hur mycket vi kämpat med att allting inte ska vara så hysteriskt och gå så fort!
 
Jag är verkligen jättenöjd med henne idag.
 
Efter ridningen lastade jag in henne och stannade och kollade en sväng när Staffan red Sillen. Undertiden stog hon som ett litet ljus i transporten, och det kändes också som en riktig vinst!
 
 
Min finastefina!

20130114

Har vart så duktig idag. Dels vaknade jag av mitt andra alarm och gick upp i någorlunda bra tid, dels gjorde jag klart bokföringen och mailade den till revisorn. Hoppas bara att det blev rätt. Och nu har jag precis städat klart hela huset. Dammsugit på loftet, skurat och haft mig. Allt känns så mycket större och luftigare när det är rent!

Nu ska jag ta och käka lite och sen gå ut till stallet. Blir att åka och träna för Staffan ikväll och det ska bli så roligt! Är väldigt nöjd med honom som tränare, gillar verkligen att han är så mjuk till sättet. Det vi är funkar fint på Paj också och hon verkar trivas och det är ju huvudsaken!


20130113

Dagens Pajpass gick super! 
Började med att verkligen böja igenom henne ordentligt och hon var riktigt mjuk och fin och svarade bra direkt jag bad om något. Var så pass bra i hagen så jag vågade trava och galoppera lite. Gjorde mest samma sak i traven som i skritten och det funkade det med. Gjorde den övningen jag berättat om tidigare mycket, som jag lärde mig på ridskola, ska se om jag inte kan förklara den bättre lite senare med mina fantastiska paintskills...
Så tränade vi även lite fattningar och det gick riktigt bra. Hon har ju som brukat vilja rusa in i övergångarna oavsett skritt-trav eller trav-galopp men idag tog hon det lugnt och samlat.
 
När jag ridit kastade jag på henne presenningen igen. Ingen reaktion nu heller.
 
Tänkte även nu kanske det var dags att börja leka med transporten. Och eftersom den ändå stog kopplad till bilen sen igår så var det ju alldeles lägligt. 
Fick henne att gå upp på rampen till att börja med och klick och godis. Gjorde det ett par gånger så hon förknippade transporten med något gott och roligt. Då tog jag helt enkelt och släppte henne. Drog en liten chansning men eftersom hon är en så vansinnigt nyfiken häst tänkte jag att det nog skulle gå bra. Och visst gjorde det de. Hon gick ett litet varv men kom snabbt på att transporten var ju ändå lite kul. Det tog inte många sekunder innan hon helt löst gick rätt in i tranporten och fick klick och godis. Ingen stress, inget frustrationsbeteende utan bara lek.
 
Hon gör mig så himla stolt det lille livet!
 

 

20130113

Gårdagen alltså
 
Började med att Jonna ringde och berättade att hon skulle komma på spontanbesök. Jag och Maria hade tänkte åka till Skövde och shoppa lite, så Jonna fick helt enkelt joina.
 
Först kikade dock BG lite på min bil. Lamporna har ju levt, eller snarare inte levt, sitt egna lilla liv. Det har bara vart blinkers och bromsljus som funkat. Testade min bil på ett annat släp i förrgår och det visade sig att det var samma sak där, alltså satt felet i min bil och inte i mitt släp. 
Men han kollade, mätte och pillade och kom fram till att han nog visste vad det var för fel och att han kunde fixa det. SUPER! Så han tog min bil och åkte till Götene där han kunde jobba inomhus istället för ute på min kalla gård. Jag och Maria åkte med deras bil till Skövde och mötte upp en yr Jonna. Gick på stan, kollade på grejer, hittade lite saker jag behövde vilket vad bra. Bland annat en kalender för det här året så nu har jag koll på saker och ting igen!
När vi kände att vi var klara i stan åkte Jonna hem och jag och Maria hem till henne och BG. Han trodde att han fått ordning på bilen och att lamporna skulle lysa som dom ska. Fixade hennes hår och följde med och hälsade på Sunny och Pärlan. Pärlan har vuxit sjukt mycket sen jag såg henne sist på Greva i somras och kommer nog bli superfin när hon blir stor!
Sen åkte vi tillbaks hem och eftersom BG fart iväg till kompisar och jag inte hade mycket att göra hemma stannade jag och fettade pizza och kollade på film. En riktig heldag alltså och det var trevligt som alltid!
 
När jag kom hem mitt i natten kunde jag inte hålla mig utan fick lov att koppla på släpet och kolla och det lyste precis som det skulle. Jag blev så glad så jag nästan ville fälla en tår haha. Är så himla bra med händiga människor i sin närhet!
Och nu när det funkar så kan jag åka och träna imorgon. YEY!
 

20130113


20130113

Bambi på gården


20130113

Blev en heldag iväg igår. Först fick jag lite överraskningsbesök och sen for vi på äventyr hela dagen. Men mer om det kommer senare, nu måste jag ut så jag hinner göra allt jag tänkt under dagen


20130111

Lekte med presenningen idag igen. Paj brydde sig absolut inget alls. Började kasta upp den på ryggen, ingen reaktion. Drog den lite upp på halsen, ingen reaktion. Så jag drog den över hela huvudet på henne. Ingen reaktion! Lille hästen slutar aldrig förvåna



20130110

Har en awsome tshirt när jag är ute och springer. Vet att alla vill ha en bit av den!


20130110

Jag ser ljuset! Gick på projektarbetsfrågestunden idag och fick massor med hjälp.
Tydligen så har jag inte riktigt insett hur enkelt man kunde göra jobbet utan bara kollat på massa konstiga saker som jag faktiskt inte kunnat använda till min data. Men nu är jag snart klar! Allt som ska göras är att sätta ihop en liten powerpoint så är det klart, och det har jag nästan gjort färdigt till och med. Även att jag har till nästa torsdag på mig så det är ju vansinnigt lugnt med tid! 
 
Luften blev lite lättare att andas och livet lite trevligare på alla sätt

20130109

Efter ett sjukt dåligt försök med statistiken gick vi över på att kolla sagan om ringen istället. Mycket roligare


20130109

Jag hatar statistik. På fullaste allvar

20130109

God damn it! Jag skulle ju klivit upp och ridit på morgonen but noooo. Istället vaknar jag nu. Nå får äta lunch, gå ut och fixa stallet och sen åka till stan och plugga. Tror inte Paj dör av att stå en dag till den här veckan, hade ändå bara tänkt rida ut en sväng men jag får väl göra det imorgon istället då.

Blir så less på att jag aldrig vaknar när ja ska..


20130109

Sitter och kollar på showkläder på Ebay. Finns ju så mycket snyggt så jag blir arg. Jag vill också ha obegränsat med cash så jag kan köpa allt jag vill.. Buhu det är synd om mig, tror jag går och lägger mig istället men först får jag ta in mina djur

20130108

Var ute och sprang efter jag var klar i stallet. Det var jobbigare idag än förra gången så jag sprang lite extra bara för det. Måste ju ha lite kondis när vi ska till Vemdalen. Det ska bli så sjuuuukt kul! Förra året var det en riktigt hit och iår blir det nog ännu bättre. Får även med min tokige vän Jonna så bara det är ju värt.
 
För att förtydliga, vi ska alltså på Studentskiiweek i Vemdalen med skolan. Eller ja, kåren, och med vi menar jag ett helt gäng från skolan. 20e till 24e januari är vi och 2000 andra studenter där och har det allmänt trevligt. Åker snowboard, äter ostkaka, dricker öl, går på afterskii, kör pulkarace, dricker blåbärssoppa, och massa annat! Vansinnigt kul alltså och alla som missar det missar något crazykul.
 
 
 
 
 
 

20130108

Idag fokuserade vi inte på något speciellt. Lallade mest runt ett tag och red igenom henne lite. Testade lite galopp första gången på länge och det gick riktigt bra. Hon har ju en liten tendens att vilja rusa in i galoppen för att sedan öka, men idag gick fattningarna lugnt och samlat till.
Märkte även att allt jag ska göra undan vänster skänkel tar hon som full fart fram. Om jag tex ska göra sidepass åt höger vill hon gärna kuta fram istället för att flytta. Än en gång vänsterbog som ställer till det lite, men det gick ändå rätt så bra.
 
Försökte ta lite bilder när jag ridit men det hade hunnit bli lite mörkt. Är ju skit att ha skal på telefonen för då funkar inte blixten som den ska utan det stöter emot skalets kanter och blir fult..
 
Nå två skitbilder kan jag bju på, med och utan blixt i mörkret
 
 

20130108

Har nog världens underligaste häst. Saker hon sett tusen gånger kan fortfarande skrämma slag på henne men nya grejer som jag nästan förväntar mig att hon ska reagera på skiter hon fullständigt i. Lekte lite med en presenning idag. Började ha den rejält hopvikt så hon skulle kunna hoppa över den om hon ville, men hon kollade inte ens utan klampade över som om ingenting. Ok tänkte jag och breddade den lite, samma sak. Vecklade ut den helt men fick fortfarande ingen som helst reaktion som tydde på att presenningen ville äta henne. Hon gick snällt över, stannade på den och luktade lite och försökte smaka på den men var inte desto mer imponerad.
Det var däremot jag! Lille fishäst!

Nu ska jag ut och springa lite


20130108

Blev att åka till brobacken en sväng. Glömde nyckeln till SWRs ena kassaskrin i Cissis bil efter styrelsemötet och var tvungen att hämta den. Men det är alltid trevligt med en pratstund med henne och Siiri. Lyckades i alla fall få iväg kallelsen till vårt årsmöte till alla medlemmar så nu är det gjort.

Nu har jag käkat lite lunch och det börjar vara dags att gå ut och rida ett stycke skrutt. Undra vad vi ska hitta på idag då..


20130107

 
Kvällens vän, funnen på extrapris på CityGross

20130107

Så var allt strö inne i stallet. Dom är ju inte dom smidigaste balarna att släpa in, men det går rätt bra ändå. Dom två tre första är alltid lättast för dom får jag in utan att behöva dela dom, men sen när jag ska börja bygga på höjden blir det lite bökigare, men men det måste ju göras i alla fall..
 
 
Backat släp like a boss. Sjukt perfekt må jag säga!
Så ser alltså balarna ut, varje väger ca 120 kg och plasten är rätt klen så den går sönder lite väl lätt ibland..
 
 
Så ser det ut inne i stallet nu. Inte så snyggt packat kanske, men att stapla dom hela på höjden kändes lite overkill för mina muskler så jag är tvungen att dela på dom
 
 
Ströade upp boxarna och plockade bort de mesta halmen. Pappret tog slut precis när jag kom hem från Norrland och sen dess har jag haft en variant av bädd med papper i botten och halm på. Nu tänkte jag se om det funkar att ha bädd men bara med papper. Lär dock bli ett helvete att skotta ut allt sen när det väl ska ut men vi testar. Om inte annat blir det lite lättare för mina hästvakter när jag åker till Vemdalen i slutet på januari
 

20130107

Oh så mycket viktigt jag gjort idag. Ringt samtal jag skulle, hämtat strö, varit hos läkaren och fick diverse saker kollade och prover tagna. Alla kroppsdelar som undersöktes såg väldigt bra ut så jag behöver inte oroa mig så väldigt mycket. När jag ändå var på KSS passade samtidigt på att röntga min rygg. Svaren på det kommer om ungefär två veckor sa hon..

Nu har jag precis ätit och ska ut och släpa in all strö från transporten till stallet. 600kg to go!!


20130107

Idag var det totalt tvärtom. Kunde inte sova efter att jag släppt ut hästarna, inte ens lite.. Har legat och derpat runt och lyssnat på musik i snart två timmar. Kanske dags att kliva upp istället. Eftersom jag är en viktig person har jag lite viktiga samtal att ringa och så ska jag åka till läkaren i skövde och samtidigt passa på att hämta lite strö. Måste bara ringa om det också så det finns klart när jag kommer..



20130106

Kollar Dexter och våldsäter popcorn. Nice


20130106

Var ute och sprang idag. Första gången iår så det blev en kortis. Var lite jobbigare än vad jag kom ihåg att det var, meeeeeen då har jag ju inte sprungit på ett tag heller. Ska försöka vara ute korta svängar varannan dag och en gång i veckan en längre runda.. Säger inte att det är nått nyårslöfte eller nått sånt skit, utan mer en tanke.. Vore ju som nice om man kunde få upp flåset lite..
 

20130106

Åkte in till stan igårkväll. Blev lockad till Tezz av chips, godis och tvspel. Det var gött!
Spelade massa gamla 8bits och sen kollade vi War Horse. Den var inte alls så bra som jag fått för mig att den skulle vara. Vi satt mest bara och dissade hästens beteende och tyckte att mycket i filmen var sjukt orealistiskt. Men visst det är ju på film, men att man kan lära hästar (eller andra djur) att göra saker dom aldrig gjort genom att viska det åt dom, Nope.
Att hästar, "går i försvar" och tar sin kompis plats då kompisen är skadad, Nope
Att hästar utan problem kan springa genom vansinniga mängder taggtråd utan att få några större skador, Nope
Att hästar utan problem kan växa upp utan någon form av sällskap mer än människor och en gås, Nope
Att hästar vid en trängd situation hoppar över en stridsvagn istället för att springa runt den, Nope
Några av de sakerna vi reagerade lite på haha. Men så är det väl när man kollar på hästfilmer med 1 hästnörd, en hästnörd och etolog och 1 etolog. 

20130106

Så. Vad har jag gjort idag?
Tja, jag började med att vakna, släppa ut hästarna, gick och la mig igen och planerade på att kliva upp igen runt 10 tiden. Meeeeeeeeen det sket sig rätt rejält, av nån konstigt anledning vaknade jag kl 14 istället.. Årets fail!
Nåväl, när jag väl klivit upp tog jag ut Paj på en tur. Hon kändes rätt bra men lite tittig in i skogen. Var massa grenar som knäcktes hela tiden så jag vet inte om det var massa rådjur där eller vad det var. 
Nå passet gick fint ändå och jag är nöjd.
När jag ridit klickade jag henne lite till för att hon ska förstå kopplingen mellan klick och godis. Idag gick det lite bättre att få henne att backa bara genom att hålla upp ena handen. Alla framsteg är bra, även dom små
 
 

20130105

Har börjat klicka in Paj. Tänkte att jag ska försöka med och lära henne några trix. Även att träning går så mycket bättre, snabbare, med mindre stress för djuret och blir samtidigt mer befäst om man tränar med positiv förstärkning, tex klicker, än på andra sätt. 
Läst hur många artiklar som helst på det under förra terminen. Väldigt intressant att få vetenskaplig fakta på vilka  metoder som faktiskt fungerar bäst när man ska träna djur
 
Idag gjorde jag inte mer än att klicka in henne, dvs klicka och ge godis massor med gånger för att hon ska förknippa klicket med något positivt.
Började även få henne att backa lite, hon lyssnar redan bra och backar vid röst kommando, men jag vill att hon ska göra det bara jag lyfter ena handen så jag började lägga till kroppskommando samtidigt som jag sa "back" och det gick. Gjorde absolut inget avancerat, men jag tror nog hon fick lite att tänka på ändå. Kul med ett projekt som inte bara har med ridningen att göra.
Så småning om när klickern är helt befäst ska vi föra över det på transporten. Hon går ju in utan några större problem nu för tiden, men jag vill ändå att hon ska vilja gå in och verkligen känna sig trygg där, men en sak i taget
 
 
Hjälpmedel. Godishink och klicker

20130105

Jag har en kaffekopp. En kopp jag använder varje morgon. Denna kopp har en flisa, EN liten flisa i kanten. Flisans storlek är inte ens 1/20 del av koppens kant. Men det märkliga med denna lilla flisa är att varje gång jag ska dricka mitt ljuva morgonkaffe lyckas jag på nått sätt vrida koppen så flisdelen hamnar i drickposition. VARJE GÅNG! Om jag inte aktivt tittar på koppen och vrider den. Det är helt sjukt. Har försökt placera koppen med flisan från mig, mot mig, mot väggen, mot fönstret osv och sen dricka normalt but no, flisan är ändå där.. Förstör min morgon varje gång


20130105

Att det ska vara så farligt skönt att sova. Kliver upp strax efter sju, tar ut hästarna, ställer om klockan till runt 10, lägger mig igen, vaknar runt 12. Vad är det som är fel?

Nå vädret ser ut att vara otrevligt, disigt som tusan så jag tror Paj får vila idag så kan jag pilla med annat, typ plugga och städa. Har fortfarande inte riktigt packat upp allt från i julas utan det ligger i högar på golvet..

Sjukt opepp just nu


20130104

Åh vad duktig jag känner mig. Tog tag i PAt lite och trixade till alla siffror jag ska jobba med. Nu ska jag bara komma på hur jag på ett bra och vettigt sätt ska kunna snacka om skitet i 10-20 min och få folk att förstå vad jag menar också...
Nåväl det är ju på gång i alla fall... 
 
Sen belönade jag mig med en film, kollade Hunger Games. Den var bättre än jag trodde och han som spelade den manliga huvudrollen var ju rätt så snygg också. Såg precis att han var född 1992 oooops... Barnarov haha!
 

20130104

Det är fredagkväll.. Jag tänkte fira det med att börja på projektarbetet. Hann med att installera Minitab på datorn sen tog den lilla lilla lust jag hade slut. Jag känner verkligen noll motivation för detta, bläk och fy!
 
Men jag får tvinga mig lite så jag blir klar med skitet nångång. Kanske om jag jobbar lite fram tills På Spåret börjar så kan jag känna mig nöjd, det är ju inte ens nått på tv idag heller..

20130104

Dagens pass med Paj blev lite kämpigt. Jobbade mycket öppna och sluta med en övning som lever kvar sen min ridskoletid. Hon hade lite svårt att få in rumpan åt vänster men lossnade efter ett tag och då gick det bättre. Dock är ju underlaget sämst så ja måste nog packa in oss i transporten och åka till ridhus snart så jag kan rida ordentligt..



20130104

Dagens fail!

Vaknade vid sju och gick och tog ut hästarna
Ställde klockan till kvart i 10 så jag inte skulle sova bort hela dagen, och gick och la mig igen.
Tyvärr har min hjärna väldigt selektiv hörsel och brukar allt som oftast sortera bort väckarklockan = jag vaknade nyss...


20130103

Sitter och försöker fixa lite ny musik till telefonen men iTunes vill inte riktigt jobba med mig (som vanligt)... Nåväl lite nytt och omväxling blir det i alla fall.. Ska se till att dra hem lite P3 dokumentärer också en annan dag, har en hel drös som jag inte hunnit lyssna igenom än

20130103

Jag funderade en sväng på att börja med mitt sketna projektarbete i statistiken men jag ångrade mig genast. Tror det får vänta tills imorgon..
Är verkligen den absolut tråkigaste kursen vi läst hittills och dessutom bråkar fronter (skolans portal med all kursinfo, föreläsningar osv) så man har problem att komma åt allt. KUL!
Jag gillar inte matte över huvudtaget, gjorde det ända fram till och med sista terminen i nian när min lärare utan att säga något hade sänkt mitt stående MVG till ett VG.. Det gjorde mig lite sur och jag tog ut det på ämnet matte...
Nu påstås det att vi inte behöver kunna räkna nått eller så, men det är ju fortfarande en statistik kurs och bara att den heter det gör att allt runt ikring kursen har lite mindre skimmer och lite mer gråskala...

Jan. 03, 2013

Har vart ute nästan hela dagen. Började med att fixa stallet och sen rida Paj. Eftersom jag inte har en ordentlig ridbana får jag hålla till godo med att rida i en av hagarna och det är ju lite blött och kletigt just nu. Det blir alltså mycket skrittarbete men det är nyttigt, back to the basics..
Jobbade mycket på att få henne att lossna i bogarna, det är vänsterbogen som ställer till det lite för oss då hon har lite tendens att hänga på den men det har ändå blivit mycket bättre på sista tiden. Dock märks det ju i allt vi gör så vi får fortsätta kämpa. Mycket skänkelvikningar, flytta bog och rumpa ett steg i taget, och det gick riktigt bra. Hon lär sig så himla fort den lille ponnien och jag blir så stolt
 
 
 
När jag ridit klart mockade jag hagen, alltid lika spännande när det blir vår, snön smälter och all skit syns igen. Nu när traktorn funkar ska jag nog köra ett varv och skopa upp allt nån dag så det blir fint.
Sen fick jag laga lite staket, tråden hade lossnat på ett par ställen men nu är det helt och fint igen.
 
 

20130102

Hittills har vår gårdsplan vart täckt av ett fett islager i ett par veckor = inte så kul.
Båda hästarna är ju oskodda så det har varit till att smyga till och från hagen med dom. Det har också gjort att jag inte kunnat rida på ett tag men idag! Idag hade det smält såpass så man kunde gå utan att ha dödsångest. 
Blev alltså ett pass med Paj. Har inte ridit sen innan jul eftersom jag vart hemma hos mami och papi så det blev rätt lugnt. Tränade mycket stop med små signaler och det börjar sitta. Att få henne att rygga genom att bara vinkla bäckenet lite sitter i alla fall vilket är superkul! Det vi fortfarande måste träna på är att stå stilla, av nån konstig anledning tror hon forfarande att halt betyder stå still i en microsek innan det är dags att gå framåt igen. Måste analysera mig själv lite mer och komma på vad det är jag gör som får henne att tro det..
 
När Paj var riden och ute i hagen igen tog jag in Kajsa en stund och kelade lite. Hon har dock legat med i princip halva kroppen i bajs vilket gjorde att hon inte var den frächaste hästen för tillfället, men kelig i alla fall.
Putsade till hennes hovar lite också och dom ser riktigt fina ut nu och inte alls lika utflytna som dom var för ett par månader sedan
 
 
 
Hej isbana
 
 
Nä nu ska jag fortsätta kolla på den dåliga filmen på tv
 
 

20130102

Eftersom detta är en ny blogg kan jag ju passa på att dra en snabb liten presentation..
 
 
Jag heter alltså Linnea Zakrisson. Kommer ursprungligen från Pajala som ligger i norrbotten. Numera bor jag dock i Skara där jag läser etologi och djurskyddsprogramet på SLU. Trivs superbra och skolan är fantastiskt intressant. Jag bor på en liten gård ett par kilometer utanför stan med mina två hästar Kajsa och Honey. Den tid jag inte lägger på skolarbete eller hästarna spenderar jag aningen med att sova eller kolla tv. Sånt gör jag!
 
Kajsa Kavat är min gamle tant. Världens snällaste fjording som jag haft i evigheters evighet. Fick henne när jag var 9 år och idag är jag 26 så hon har i princip alltid funnits med. Henne har jag tävlat trail, western riding, horsemanship, pleasure och lite reining med, där trail, horsemanship och pleasure vart våra starkaste grenar. Men numera är hon en glad gammal pensionär som jag lullar i skogen eller leker i hagen med. 

 
Ice Farceur's Honey, aka Paj, är Kajsas raka motsats. Ett morgansto på numera 6 år. Henne köpte jag för ett och ett halvt år sedan och gillar henne mer och mer för varje dag som går. Hon är vansinnigt nyfiken, vill alltid vara med, hellst skulle hon krypa ner i fickan och följa med överallt men det går ju inte riktigt. Planen med henne för 2013 är att starta trail, horsemanship och reining. Målet är att få mer erfarenhet inne på tävlingsbanan så hon kan känna sig trygg där.
 
 
 
 
Så där var alltså en väldigt snabb pres av min lille familj

20130102

Svanspåsarnas tid är kommen


20130101

Sådär ja. Nytt år, ny blogg. 
Nu när jag har varit hemma och fått min dator fixat av världens bästa papi kommer jag att kunna blogga lite oftare.
Känns bra att den egna datorn är up and running igen!
 
 

RSS 2.0