20130331

Så var påsken typ slut. Har verkligen inte gjort något vettigt egentligen, fast ändå massa saker. Städat, fixat i hagen, tvättat bilen och transporten, ridit, kollat sjukt mycket Dexter, ätit godis, sovit och idag var jag på SoRF och var funktionär på pay and jump nästan hela dagen. Var rätt kul att vara på en hopptävling som omväxling. Väldigt intressant att se hur stor skillnad det är i både hantering av unghästar och de lite äldre. Blir dock väldigt imponerad av de små kidsen som är riktigt duktiga! Själv var man ju inte direkt nån stjärna när man var liten. Funderar på om man skulle ha som mål att försöka vara med på nån sån nångång med Paj. Det startar ju på typ 50 eller vad det nu var för höjd och det borde vi väl klara. Måste kanske bara hoppa lite mer först innan vi ger oss in på nått sånt där..
 

20130330

Har vart rätt trevligt påskväder. Varit ute typ hela dagen. Först en tur i skogen med Paj, sen fixa stallet, gosa med Tessan i solen, tvättade bilen och transporten också lite fort, sen sov jag på Kajsa en stund. Var skitmysigt fast det blåste lite.
 
 
Blev liiiiite skillnad ja..
 
 

20130329

Blev inte precis bikiniväder idag så min bil är fortfarande lika skitig som igår.. Hoppas på bättre imorgon
 
Åkte till ridhuset med Paj istället. Det gick skitbra! Som sagt, hon är alltid så fin när hon vilat ett tag. Böjde igenom henne ordentligt och kollade så att allt satt, vilket det gjorde. Sidepassen funkade riktigt bra åt båda hållen och hon höll formen riktigt bra genom hela passet. Tränade lite rollbacks vilket gick skitbra! Var riktigt länge sen, alltså typ förra året, som vi tränat på det mer seriöst, men hon gjorde det superbra. Vände fint och tog alltid rätt galopp ur också.
På slutet satte jag in stången och lallade runt lite igen och det gick också bra. Joggade runt, stannade och skulle göra en vanlig vändning men istället gjorde hon en klockren rollback så jag kunde inte bli arg utan fick berömma den lille rackaren istället. Åh vad jag hade velat ha en ridbana hemma så man hade kunna träna ordentligt varje dag!
 
 
'
 
Nu ska jag lägga mig och kolla massa Dexter innan jag ska sova
 
 
 

20130328

Blev lite less på mitt hår idag. Det är extremt slitet och skabbigt så jag klippte mig. Blev väl en sisådär 5 cm kortare så försökte jag få till uppklippningen lite också, men det är ju lite trixigare på sig själv. Är allt för snål för att gå och betala nån för att klippa mig när jag faktiskt egentligen kan göra det själv..
 
Hoppas att det är bikiniväder imorgon, hade tänkt att jag skulle tvätta min extremt skitiga bil. Kan som vara en bra ide tänker jag. Den är för tillfället mer vit än blå. Damn you vägsalt!
 

20130328

Inte helt oväntat var det skitunderlag.. Gick i alla fall att skritta så jag kunde böja igenom henne ordentligt. Hon brukar alltid vara så fin när hon vilat ett tag, och det var hon idag också. Tänkte att jag ska åka till ridhuset nån dag under helgen och rida lite ordentligare. Ska träna för Staffan till veckan, mest troligt på måndag så det vore ju kul om hon var i någotsånär bra skick då

20130328

Saker kan börja ordna upp sig. Var på jobbintervjuvish inför ett sommarjobb idag. Var en riktigt fin gård och verkade sjukt lättskött och han hade stora planer för framtiden också. Gillade verkligen hans tänk.

Var hos Maria och BG igår och fetade massa chips och godis och kollade film. Alltid lika trevligt.
Nu ska jag ut och fixa stallet och rida lite också. Hoppas hagen är tillräckligt bra så det i alla fall går att trava lite


20130326

Så en liten uppdatering då...
 
Tyskland:
Det var skitkul! Är alltid så roligt att hänga med min familj. Den är rätt awsome som sagt. Och så var ju Johannas kille Rick med också, han är helt okej han med. Bitvis. När han inte drygar sig. Vilket han gör ibland. Men ändå. Gillar i alla fall folk som har lite humor och inte är allt för stiffa. 
Vi lallade mest runt i Hamburg, drack öl, svor över att ingen tog kort nånstans och att ingen pratade engelska, åt massor, gick på konsert och hade det allmänt trevligt. Kan dock tänka mig att Tyskland är ännu trevligare på våren eller sommaren. Men så är det ju med dom flesta ställen.. Vi bodde bra, mitt i stan, och jag hade en gigantisk säng och ännu större kudde helt för mig själv. Vaknade en morgon av att jag låg på kortvägen, men det gick bra det med..
Kändes i alla fall extra kul att kunna klämma in en extra familjeträff under året så det förhoppningsvis blir tre gånger alla är tillsammans istället för bara två.. Lite synd att Sverige ska envisas med att vara så långt så man inte kan träffas så ofta..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  
 
Påsklovet so far..
 
Hade lite föresenat 27års kalas i lördags. Var riktigt roligt men jellyshotsen blev tyvärr inte riktigt så goda som vi hade hoppats. TROTS att jag följde receptet! Hädanefter ska jag aldrig mer följa recept i alla fall inte när man gör shots.. Men Jesper, och bitvis jag, lyckades göra om dom under kvällen och då blev dom mycket godare. Var popcornskrig under kvällen vilket vad sjukt spännande på morgonen när vi vaknade och det krasade precis överallt där man gick. Men det var en trevlig fest.
 
 
Har lekt lite med hästarna. Nu har vädret börjat ge med sig och tina upp så det går att gå normalt på gården utan att riskera livet. Var ute och promenerade med Paj igår och hon var chill. Var ute och red idag och då var hon inte riktigt lika chill.. Var nervös för det mesta som jag skrev tidigare, men det gick bättre på slutet. Var i alla fall perfekt väder. Efteråt hjälpte Paj till att mocka hagen lite..
 

 
Hade ju tänkt att jag skulle åka till Göteborg nångång nu under påsk, men det blir inte av. Har insett att jag inte har pengar och dessutom känns det lite som att jag vart borta massor fast jag egentligen kanske inte har det. Men ändå.. Så det blir att vara hemma i Skara istället. Men man kan ju göra grejer här med...
SWR hade ju sin första träningstävling för iår i lördags också. Hade ju tänkt att jag skulle starta trail, horsemanship och reining med Paj, men det fick också vara. Pengarna satte stopp för det också. Var ju tvungen att fixa både bilen och transporten som inte gick igenom besiktningen, men nu är det klart för iår i alla fall. Och nu har jag förhoppningsvis inga stora oplanerade tråkigaskitutgifter den här månaden så vi får preppa inför nästa tävling helt enkelt!
 
 

20130326

Blev en tur med Paj. Sjukt trevligt väder, och sjukt pigg häst. Hon har ju inte blivit riden på drygt två veckor så det är ju förståeligt också.. Hon var tittig, spänd och tyckte att köra upp huvudet rakt upp och gå så fort så hon snubblade över sina egna ben var det bästa sättet att ta sig fram. Men efter typ 30 min lugnade hon sig och kom på hur det var vi brukar bete oss. Då gick det riktigt fint.


20130326

Har vart och handlat mat för ett år typ. Nu borde jag klara en zombieattack rätt bra. Ska snart ut på en tur med Paj, börjar vara dags att dra igång henne lite smått igen


20130323

Mina hästar ville inte riktigt gå ut till hagen imorse..


20130322

Just det.. Vet att det är lite slow på bloggande just nu, och sjukt dåligt med bilder. Men det är nog mest för att det faktiskt inte händer så mycket och jag är för slö för att ladda upp bilder. Må hända att det blir lite bättre så småningom...

20130322

Oh vad jag har preppat saker idag. Först inför mitt lille kalas imorgon. Gjort massa jellyshots. Vissa ser goda ut, vissa ser mindre goda ut. Men det blir säkert bra ändå. Sen lite inför tävlingen imorgon också. Gjort startlistor och plockat fram allt som ska med. Hoppas jag inte glömt nått nu bara.. Nu ska jag kolla lite Dexter innan det är dags att sova

20130321

Nåväl.. Stalkers till trots.. Har i alla fall fått påsklov nu. Har vart sjukt lugnt på senaste tiden. Först hemtenta en vecka, med knappt något i skolan. I och för sig hemtenta att göra, men den var ändå relativt chill bara man kom igång. Sen borta i Tyskland ett par dagar. Kommer hem och har saker i skolan EN dag under hela veckan, och det var idag. Nå tisdag om två veckor börjar nästa kurs..
 
Jobbade i puben igår. Första gången på ett par veckor och så var det st Patrics day-tema. Var rätt kul faktiskt, lagomt med folk och så. 
 
Vet att jag inte skrivit mycket om hästarna på ett tag, men det är för att dom fått vila. Eftersom det är sånt skitväder och underlag så har jag inte kunnat rida alls här hemma. Har ju vart så dom knappt kommit ut till hagen. Så jag tänkte att då kan dom ju lika gärna få stå ett tag istället för att försöka göra nått halvtaskigt. Kan ju inte åka till ridhuset hela tiden tyvärr.. Nåväl, snart har det förhoppningsvis smält fram tillräckligt så man kan börja rida här hemma igen.
På lördag är det årets första tävling. Blir träningstävling hos Cissi, men jag har inte råd att var med så Paj får stanna hemma. Måste ju ändå dit och sitta i sekretariatet men det är ju rätt chill. Speciellt om man inte har häst man ska fixa och rida själv mitt i allt
 

20130321

Hmm.. Har fortfarande inte fått reda på vem det är som skickat den lådan till mig. Det börjar driva mig till vansinne mer och mer... Ingen jävel på facebook säger ju något heller.. Detta är ju redigt skumt!

20130321

Lite skillnad på hur mycket hästarna fäller...



20130320

Varför leda ut hästarna när man kan rida dom istället?
 

20130320

 
 
Filmen på mig och Paj från förra veckan. Älskade lille häst!

20130319

Har ätit godis så jag mår lite illa. Men sjukt bra film, så vem det än var som skickade allt, tack så mycket


20130319

I söndags fick jag ett sms där det stog att jag hade ett paket att hämta ut. Suspekt tänkte jag eftersom jag inte beställt nått nånstans ifrån. Men idag var jag ändå och hämtade det eftersom jag är en våldsamt nyfiken människa..
Och paketet var fyllt med godis och film! Har bara ingen aning om vem det är ifrån vilket driver mig lite till vansinne... Who are you?
 
Nåväl, jag vet vad jag gör ikväll i alla fall
 

20130318

Tillbaks i Skara igen. Kom igår på kvällen men var lite trött.
Har i alla fall haft en sjukt trevlig helg med den mest awsomea familjen som finns. Kommer eventuellt lite bättre uppdatering om allt senare. Just nu orkar jag inte

20130314

På väg mot Arlanda. Var skitkul, som alltid, att träffa Jocke och se hur coolt han bor. Ska även bli awsome att träffa familjen igen! Sjukt pepp på Tyskland just nu!


20130313

Framme i Stockholm. Sitter på Centralstation och väntar på Jocke som kommer snart. Har pluggat exakt hela dagen! Vaknade tidigt, kom in i världens flow, skrev massor innan jag kom på vad klockan var. På 30 min lyckades jag packa, fixa stallet, fylla halm i hagen, duscha och laga mat. Sjukt skillat!
Åkte tåg med Tezz som också skulle till Stockholm ihelg och det var skitbra, för vi kunde sitta och hjälpa varann med sista frågan hela vägen så nu är jag i princip klar, bara ytterst lite småpill kvar, jävligt skönt!


20130312

Trött häst imorse..


20130312

Ja så var man 27 alltså. 
Idag har jag roat mig med att fixa hägndesign, haft litteraturseminarium om pälsdjur, åkt till Cissi och lämnat transporten som hennes som ska fixa åt mig, hämtat ut mitt pass och precis som jag sa ser jag vansinnig ut på bilden. Har även skrivit klart tentan utom den sista frågan. Har tänkt gå ut till stallet och fixa det och sen börja med den. 2500 ord om varför kor ska visst vattenflöde i sina vattenkoppar. Stön!
Nåväl bara jag klämmer ut nått så blir det väl bra. 
Kanske skulle packa lite också. Eller så gör jag det imorgon... Det man inte måste göra idag kan man alltid skjuta upp höhö

20130311

Just det,  imorgon blir det att åka och lämna transporten för lagning och samtidigt hämta mitt nya flashiga pass där jag ser våldsamt kriminell och sinnesrubbad ut på bilden. Meeeeeeen det är ju inte så många på jorden som ska se bilden så skit samma. Man kan ju inte vara snygg jämnt heller.
 
Tog in och gullade lite med båda hästarna idag. Kajsa fäller extremt mycket just nu. Hon tyckte det var riktigt skönt att bli av med lite päls, det måste ju klia endel med så mycket lösa strån överallt.. Det är så sjukt halt bitvis ute på gården just nu. Riktigt jobbigt att ta in och ut hästarna och inte har det vart varmt dom senaster dagarna heller. Har jag tur ser det bättre ut när jag kommer hem på söndag. Även hagen är lite trist.
 
Har precis ätit lite scones, det var gott. Måste kanske handla lite imorgon också så jag inte dör innan vi ska åka. Det vore ju som tråkig tajming.
 

20130311

Nästan klar med hemtentan! Har bara lite pill på en fråga och så hela frågan för betyg 5.
Har suttit och skrivit massor hela dagen så jag känner mig rätt trött i huvudet just nu. Har dessutom inte haft tillräkligt med kaffe hemma så jag har fått klara mig utan. Sjukt oskillat att inte vara preppad!
Imorgon har vi litteraturseminarium och tills det måste jag läsa två artiklar om pälsdjursproduktion. Stön. Sjukt opepp på det just nu, men jag har lite tid imorgon på förmiddagen också..
 
Har i alla fall bokat tåg till Stockholm till på onsdag. Vårt flyg går kl 10 på torsdag så att behöva åka härifrån mitt i natten kändes sådär lockande. Så får jag träffa Jocke igen också så det är ju en bonus. Ska i alla fall bli sjukt kul att åka iväg med våran awsome familj.
 
 

20130310

Slutsatser av helgen:
 
Jag är riktigt dålig på biljard, bitvis tursam, men mest dålig
Kan inte påstå att mello hade några direkt bra låtar
Mina ponies är awsome (inget nytt där i och för sig)
Man kan tydligen köra vilse i Skara, eller i alla fall fel
Hemtentan var inte lika hemsk som den såg ut
Jag har lärt mig vad en friskluftsmask är och dom bör användas när så är möjligt
Is är jobbigt och halt
 

20130309

Sitter hos Tezz och jobbar med tentan. Att skriva i grupp gör ju alltid saker lite lättare. Känner faktiskt att man kommit en bit på väg så jag borde inte behöva bli sittande i sista sekunden och rådampa ur mig det sista heller. Förutsatt att jag har självbehärskning nog att skriva imorgon också det vill säga...
 
På ett sätt känns det lite bra att det är så dåligt underlag hemma så jag inte kan rida. Då kanske jag inte behöver ha sånt dåligt samvete för att hästarna får pausa nu ett par dagar medans jag skriver.. Fast det är ju jävligt bra väder. Får nog leka lite med dom på nått sätt imorgon i alla fall. Paj brukar bli så sur om man låter henne stå orörd allt för många dagar i rad. Då kommer hon alltid till grinden och gnäggar på ett högst upprört sätt när hon ser en. Kajsa däremot är lite mer chill. Lille bästa fina tant som accepterar det mesta i livet

20130308

Eftersom det är min kära födelsedag snart tänkte jag bju på en önskelista för alla er som inte köpt nått flashigt, dyrt och extremt fyndigt åt mig än men ändå vill göra det
 
1. Pengar. Alltid bra att få och det kan man ju inte precis ha för mycket av..
2. Showjacka, har hittat en säljare på ebay som har svinsnygga grejer, men dom kostar ju endel och så blir det ju frakt på det också.. Varför är det så att dom snyggaste alltid är dom dyraste också..
3. Hösegel till transporten. Tänkte att det nog kan vara smidigt om man kan lägga ner hönäten i ett sånt så hamnar det inte hö i hela transporten när Paj ätvevar runt
4. Och så nått ohästrelaterat för en gångs skull. Jag vill gå och se Johnossi i Stockholm i maj, bju mig
 
 

20130308

Har hemtentat mig lite.Nästan klar med en fråga i alla fall.. Och kan göra en fråga till så den handlar om hästar så det borde också gå rätt smidigt. Skulle ju i och för sig vara mer utmanande att skriva om ett annat djurslag, men eftersom det är lite lätt tidsbrist för mitt lag på den här tentan så skiter jag i det..

20130308

Fått ut hemtentan nu.Har läst igenom frågorna nu och det verkar vara rätt ok ändå.. En fråga där vi ska skriva en debattartikel om travsporten. Kul. Dock lär den säkert vara den som tar mest tid för mig haha, kan som lätt bli så när det handlar om hästar. Nå nu lite kaffe och plugg så jag kommer igång och slipper sitta precis hela helgen...
 
Hemtenta here I come!
 
 

20130307

Alltså vilken jävla häst jag har! Var till ridhuset som sagt och det gick hur bra som helst!! 
Började värma henne och  hon bollade ihop sig direkt jag bad om det. I början var hon lite svajig och jag fick jobba för att få koll på bogarna, men efter att vi gjort mycket skänkelvikningar, öppnor och slutor och hon frustat loss ordentligt släppte det och allt gick svinbra! Hon bara gled runt, gjorde precis allt jag bad om utan problem och med mig fånflinandes på ryggen. Inga försök att kasta upp huvet henner utan hon gick så stabilt och i en supergo takt, inget stressande.
 
Dom sista 10 minutrarna slängde jag på stången för att testa lite och det var helt absurt hur hon gick! Har lekt med stången ett par gånger tidigare, men aldrig riktigt krävt något utan mest låtit henne känna på mundelen och så.. Jag satt upp, bad om liiite jobb och hon bara levererade!
 
Jag blir så jävla stolt över henne när allt bara faller på plats, och om man får dryga sig lite (och det får jag göra bäst jag vill eftersom det är min blogg) så blir jag lite imponerad över migsjälv också som lyckats göra såpass mycket rätt med henne att det gick såhär bra idag. Gång på gång förvånar den här lille hästen mig och den känslan man får när hon går som en liten gud är ju obeskrivlig. Hon har verkligen potential att bli en sån jävla bra häst bara jag gör rätt. Försökte filma lite men det är ju som svårt att lyckas pricka att rida precis där kameran är, plockade iaf ut ett par suddiga bilder från filmen.. Bättre än inget haha!
 
 
 
 
Jag borde jobba på att inte kolla ner så mycket utan mer framåt. Fast den här bilden är iof mitt i en ryggning but still...
 

20130307

Jag dör! Best day ever!


20130307

Ny SLUtröja. Fluffig och go!
Har försöksdjursvecka nu. Sjukt intressant men ändå jobbigt, så mycket att ta in och långa dagar. Imorgon slutar vi dock innan 12 så det är ju skönt

Nu ska jag packa bil och häst och åka till ridhuset


20130307

Det är redan torsdag, den här veckan har gått så fort. Jag får lite lätt panik. Så mycket som ska hinnas med innan torsdag


20310306

Skulle gå och tömma kärran tidigare idag. Då fick jag 9 ardennerhästar i ansiktet
 
 
 
Var hundvakt på förmiddagen också. Till Jennys råsöta lille Vanja. I början var hon skiträdd och vågade knappt hälsa, men efter en stund så slappnade hon av och blev världens gosigaste och busigaste lilla hund. Var trist att behöva åka till skolan på föreläsning kan jag lova...
 
 

20130306

Dagens pass med Paj blev inget riktigt vettigt av. Red på morgonen innan skolan, men det är ju så jäkla fruset överallt. Går ju knappt att hitta en volt som går att vara på.
Nåväl, igår gick det däremot bättre eftersom det var plusgrader och det inte riktigt frysit på än. 
Tränade mycket på det Staffan hjälpte mig med i söndags. Hon vill gärna kasta upp huvudet och ta tag i bettet och extremälga sig fram ibland. Har inte riktigt vetat varför hon gör så och hur jag ska göra för att bli av med det. Staffan sa att det är för att hon försöker komma undan jobb (ja men vad annars) och att det bästa jag kan göra för att bli av med det är:
1.Våga korta tyglarna när jag rider. Jag kommer inte få en stenhård häst bara för att jag har något kortare tyglar. Kortare tyglar innebär ändå inte att jag måste sitta och hålla henne hela tiden, utan rida med "öppen hand". 
2. Bli bättre på att känna av precis innan hon tänker köra upp huvudet så jag kan förekomma henne så hon aldrig hinner komma upp för då blir det bara dragkamp och hon vinner lite varje gång.
För varje gång jag lyckas undvika att hon kör upp huvudet är ett steg närmare att hon slutar med det!
 
Han sa även att i detta läge är det många som slänger på hjälptyglar som en quickfix, till exempel drawreins, för att bli av med problemet. Men grejen är ju bara att hästen lär sig att när hjälptyglarna sitter på funkar det inte, men när hjälptyglarna inte är med i bilden, typ inne på tävlingsbanan, då kan man göra lite som man vill. Och ryttaren har ju inte lärt sig själv hur man ska bli av med problemet och istället blir det skrik och panik inne på banan och ingen tycker det är roligt länge. Det är ju inget som jag strävar efter utan jag vill ju att Paj ska känna sig trygg och inte tvingad till att gå i rätt form. Åh vad jag gillar Staffans filosofi!
 
Så det tränade jag mycket på igår och det gick riktigt bra. Lyckades verkligen avbryta beteendet precis när jag kände att hon var på väg att dra till de flesta gångerna. 
Imorgon blir det att åka till ridhuset på kvällen för att kunna rida normalt. Känns ju inte riktigt helt schysst mot hästen att kräva allt för mycket här hemma eftersom att underlaget är som det är. Märks på henne att hon är mer arbetsvillig när underlaget är bra och det är ju inte alls så konstigt
 
 
 
 
 

20130306

Fick äntligen mitt lämp igår. Efter sjukt många månaders tjorv och transportstyrelsen som inte klarar av att säga vad för papper dom vill ha i tid så kom den äntligen. Nu har jag ju dock missat att kunna ta det "riktiga" BE kortet, alltså utan viktbegränsning, men det enligt de nya reglerna är ju ändå bättre än bara B. Nångång i framtiden ska jag väl kunna få ha en bättre dragbil än min lille fisford
 

20130305

Hjälpte Görans son att bära in lite pellets till Göran nu på kvällen eftersom jag är så våldsamt snäll. Hade inte så mycket bättre för mig heller. Som tack för hjälpen fick jag en burk honung, smarr! 
 
 
Imorgon ska jag få vara hundvakt också! Åt Jennys ena lapp. Det ska bli kul för jag har sån hundabstinens. Saknar lille Bobbyfis som tusan
 
 
 
 
 
 

20130305

En kursare till mig som är jätteduktig på att ta bilder var här och tog några på Paj tidigare iår
 
 
Här är resultatet
 
 
 
 
 
Tack Johanna

20130305

Just det. Jag fick ju finbesök igår
Satt och kollade på tv i godan ro på kvällen, minding my own business, när det knackade på dörren. Tänkte att det var Göran som kom med post eller nått så jag gick och öppnade med min sluskigaste hemmauppsyn någonsin. Dock var det inte Göran utan en polis med tillhörande kollega i bil bakom. Killen var runt 30 kanske och frågade om jag saknade ett par hundar.
Tydligen så hade nån tant fångat in två jack russels och någon annan ringt till polisen och saknat sina hundar. Men personen som saknade sina hade dom inget namn på. Wierd.
Nåväl, saknade ju inga hundar och visste ingen här som har JRs heller så jag kunde inte hjälpa till. Skickade in honom till Göran istället för jag gissar att han har mer koll än jag.
 
Men det är nått med män i uniform alltså. Tänkte på det förra sommaren när jag jobbade på polisstationen i Falköping. Personer man aldrig skulle kollat på annars blev som direkt mycket trevligare att se på iklädda polisutstyrseln. Man är ju rätt fjantig ändå

20130305

 
 
Byter lampor som en chef! Det syns inte, men allt som ska lysa lyser!

20130305

Måste försöka komma på varför inte mina positionsljus på bilen vill lysa.. Hmm.. Får försöka locka fram min något mer tekniska sida


20130305

Är klar i skolan för idag. Hade litteraturseminarium som gick väldigt fort. Nu väntar jag på att åka till Sabina och klippa henne lite innan jag åker hem och kan rida i solen

20130304

Har suttit på skolan i princip hela dagen. Jobbat med hägndesignen från 9-17 men vi fick sjukt mycket gjort, så nu är det nästan klart faktiskt. Känns rätt bra! När det var klart for jag och klippte två personer så jag var inte hemma förän strax innan 19. Nu sitter jag och försöker läsa den sista artikeln till imorgon men det går rätt segt. Lite svårt att koncentrera mig..

20130303

Hmm.. Min dator bestämde visst sig för att inte vilja gå ut på internet helt plötsligt. Kul! Jag har ju fan artiklar att läsa till på tisdag som jag tänkte få gjort nu.. Crap


20130303

Har vart sjukt fint väder idag! Hoppas att all is på gården smälter bort. Var lite risky när jag skulle köra iväg med Paj för hela vägen ut till stora vägen är som en isgata, men det gick fint.
Var ju på brobacken och red för Staffan. Är så sjukt bra att ha honom som tränare eftersom 1 Jag gillar hans sätt att tänka. 2 det funkar skitbra på Paj. 3 han har samma åsikt som jag om hjälptyglar (snabb fuskväg som inte håller i längden). 4 Han är ju domare så han kollar med domarögon när man rider och ger massa extra tävlings tips och råd. 5 Han har ett sånt mjukt sätt. 6 Han förklarar verkligen varför han vill att man gör vissa saken och inte bara säger "gör si, gör så". 7 Han är väldigt noga med grunderna!

Idag trailade vi. Grind, bro, bommar och box funkade bra! Däremot är det svårare med sidepass och ryggning, men bara åt höger. Vänster går fint men höger blir svårare. Men nu har vi fått mer att träna på.

Han gav oss mycket beröm för dom framsteg vi gjort sen första gången. Sa att det gick väldigt fort för oss så det var ju jättekul att höra!
Paj var duktig och lyssnade fint, fick dock be om lite fokus när hon kände av korna och blev lite taggad på dom haha.

Även transporten gick super. Slängde på transportskydden bara för att testa och hon brydde sig inte de minsta. Har haft på dom på gången tidigare och tyckt att det vart lite läskigt, men nu var det noll reaktion. Lastningen både dit och hem gick utan problem, och också att stå och vänta i transporten medans jag byggde banan och kollade lite efteråt när dom andra red. Sjukt kul!


20130302

Hade ju planer på att åka med till Skövde och gå ut idag. Har vart sjukt fram och tillbaks med hur det skulle bli för mitt lag. Måste ju ha sjuts hem till gården för att kunna åka dit pga hästarna.
Först hade vi bil, sen inte, sen hade vi, sen inte. Så jag ställde in mig på att kolla mello med Tessan och feta i mig massa godis. Sen hade vi visst bil i alla fall.
Meeeeeeen eftersom jag redan ställt in mig på soffan så sitter jag här medans alla andra barnen är ute och roar sig. Men jag får trösta mig med att jag sparar pengar till Tyskland istället!

20130302

Eftersom vädret bestämde sig för att vara i läge storm idag blev det ingen ridning. Istället lekte jag med Paj och fortsatte klickandet. Har fått henne på g mot bugningar så det är ju roligt. Hon är så söt när hon ska busa med en och ställer sig och studsar på samma ställe som ett litet freak
 
 

20130302

Så skönt med sovmorgon! Har sovit alldeles för lite (ja mor det är ju dumt jag vet) den här veckan men nu är ordningen någotsånär återställd. Är alltid lika gött att gå och lägga sig och somna om efter att ja släppt ut bestarna.
Ska städa lite och sen gå ut till dom. Verkar vara rätt schysst väder men det är svinigt halt överallt där bilarna kör så vi kommer inte från gården. Var som sugen på att ta ut Kajsa i skogen men det är nog inte en så bra idé att chansa med det..


20130301

Jag och Tessan håller ställningarna!


20130301

I och med styrelsens beslut förra veckan om att det kommer bli flytt av SLU till Uppsala har det varit väldigt rörigt och oroligt på skolan. Möten hit och dit, men ingen som vet vad som kommer hända, hur det kommer bli i Uppsala, hur det kommer se ut för gamla elever här i Skara innan flytt, hur det kommer bli för lärarna och vilka som får följa med och inte. Är bara oklarheter och stor oro. Känns så himla bra att jag får gå klart här i Skara med alla våra lärare. Styrelsen var ju som sagt här för ett par dagar sedan och pratade om läget, det vill säga, vi fick ställa frågor som dom inte kunde svara på. Men dom hade mycket ambitioner. Ambitioner om att studiekvaliteten inte kommer försämras och att flytten inte kommer påveka oss studenter alls, hur nu det hjälper oss egentligen med tanke på att deras koll på saker och ting. MEN däremot fick vi höra att SLU ska sätta in extraordinära resurser under dom sista åren här i Skara för att allt ska vara "som vanligt". Vars dom pengarna kommer ifrån är det ingen som vet, men dom ska sättas in till oss i alla fall..
 
Nu är det inte allt för lång tid kvar tills vi ska söka kurserna till hösten.
Då ska vi göra vårt första val och det står mellan Etologi 2 och Djurskydd, Välfärd och Etik 2. Pratade med Jenny igår och Maria idag och båda sa att det mest troligt kommer att kombinera så man läser båda kurserna.
Har ju tidigare tänkt att jag skulle komma tillbaks och läsa någon av de kurser jag inte kan läsa nu men eftersom det blir flytt och sånt så kommer det ju inte gå. Verkar vara rätt många i klassen som också tänkt samma sak. Fan att man ska gå en sån intresant skola så man vill läsa all kurser och inte behöva välja!
Samma gäller kurserna på våren. 
Har vart prat om att resan till Afrika i bevarandebiologin inte kommer kunna bli av, pga flytten, men igår fick vi besked om att den kommer bli ändå. Kanske är hit det kommer komma någon form av extraordinär resurs... Mer troligt är dock att våra lärare har löst det själv. 
 
Alla vi i klassen hoppas på att vi inte kommer bli av med lärare så länge det finns elever kvar i Skara, men samtidigt förstår vi ju att om dom får bra erbjudanden på annat håll så måste dom ju ta det. En har redan fått annat jobb.. Det hade hon i och för sig tänkt oavsett om det blev flytt eller inte, men hon säger att det inte direkt får henne att få dåligt samvete mot SLU, däremot mot oss studenter. Sen hur styrelsen väljer att erbjuda eller inte erbjuda vissa lärares kompetenser är ju lite lätt skrattretande...
 
Sjukt peppig inlägg va...
 
 
 
Nåväl, vi ska i alla fall försöka göra det bästa av situationen och vår tid kvar här i Skara. It will be aswsome!
 

130301

And so it begins...


130301

Alltså vilken dag! Helt sjukt fint väder

Var i skolan på förmiddagen, av nån anledning, som vår lärare inte riktigt visste själv hade hon schemalagt oss från 08.30-12 idag men vi var klara redan halv 10. Sweet! For och drack kaffe och klippte Fredrik vilket ju var perfekt eftersom jag ska träna med Paj på söndag.
Denna gång ska vi ha lite mer trailfokus vilket ska bli skitkul!

Nu har jag precis kommit hem, ska käka lunch sen ut i solen. Tänkte städa min skitiga bil lite innan jag fixar hästarna. Är som inte gjort på ett tag och idag känns som en bra dag för det


RSS 2.0