20140527

Är heeeelt slut i huvudet. Hade min exjobbsredpvianing idag så nu är det klart. Var lite nervös, men har nog spänt mig ännu mer än vad jag trodde för när jag kom hem var jag som mos i huvudet. Själva redovisningen gick väl ändå rätt ok. Var dock ett par grejer jag missade, så jag är inte helt nöjd, men men..

Nu är det i alla fall ledigt i ett par dagar. Redovisningarna fortsätter på måndag igen. Imorgon är det avslutningspub, och på fredag är det bal!!

Har gosat med hästarna ett tag och lät Kajsa beta lite i en av dom andra hagarna. Blir att flytta över dom lite mer om nån dag


Glad hest


Även Evve har haft sina slutprov nu. Travskoningen igår och ridskoningen och smidet idag, och hon klarade alla så nu är hon färdig! Jätteduktigt!  

20140525

På väg mot vallokalen!




20140522

Vad jag känner att bloggen är tråkig för tillfället. Dåligt med bilder... Ska försöka skärpa mig inom en snar framtid
 

20140522

Snart är det fredag. Det är nice!
Jobbat idag igen och ska göra det imorgon också. Är så himla roligt. Även att vi fick tårta på jobbet idag, Tommy fyllde år, och ska få lunch imorgon. M m m. (Undra varför jag inte ryms i förra årets byxor längre....)
Ikväll ska jag läsa igenom min opponents exjobb. Handlar om travsportens utrustning så det ska bli riktigt intressant! Hade ju en tanke på om jag skulle skriva om det själv, men så vart det inte så. Men kul att läsa ska det bli ändå!

20140521

Oj. Glömt bort att skriva nå idag. Har jobbat hela förmiddagen. Sen balmöte, fixa exjobbsgrejer, telefonmöte med handledaren, hem fixa mer exjobbsgrejer och dö lite på soffan. Snart ska jag sova!
Imorgon mera jobb

20140520

Är trött. Märks verkligen att man inte jobbat ordentligt på länge. Men det var riktigt kul att vara tillbaks igen. Skönt med lite extra cash också, CSN i maj är ju inte den fetaste..
 
Planen var att jag skulle åkt och testat på lite terrängritt idag, men det fick tyvärr ställas in. Kände att det skulle bli lite tight med tid efter jobbet och så har jag börjat lite smått med min pp till redovisningen av exjobbet också. Insåg att det faktiskt är nu på tisdag som det ska redovisas, förutsatt att det inte blir för mycket ändringar i schemat vi fick ut förra veckan.. Enligt det var min tid inne kl 13 på tisdag. Känns bra att få det gjort innan balen, men ändå inte första dagen. Då hinner man kolla lite hur andra redovisar och se om det är något man själv glömt
 
 

20140520

Är på Viking idag. Fick hoppa in och jobba lite den här veckan. Skitkul att vara tillbaks. Kul att många av småtjurarna numer är betydligt större.
Betydligt större är tydligen jag också för jag fick inte på mig byxorna jag hade förra året.. Dom har blivit typ en storlek mindre i midjan sen sist jag såg dom. Crap..

20140519

Sitter och pillar med det sista i exjobbet. Tänkte att jag en gång för alla ska göra det helt klart! Ska träffa handledaren imorgon och prata igenom lite, är lite svårt att veta om man fått med allt enligt betygskriterierna..
Men det löser sig säkert

20140518

Blev en promenad i grannens skog. På väg dit måste man gå genom hans gård och idag hade han någon form av barnkalas. Dagen till ära hade han inte bara en, utan två hoppborgar på gården! Mycket spännande. Tyckte Paj också tills vi var mitt emellan dom, då gick det från spännande till livsfarligt! Den lille hästen kastade sig fram i galopp för att undkomma monsterna. Åh bara hon inte hoppar i dammen hann jag tänka, men hon galopperade typ 5 meter för att sedan tvärnita, vända och stirra på mig med en "matteskyndadigdomkommerätauppdig"-blick! Söt hon är ibland den lilla vilden. På vägen tillbaks gick vi på andra sidan dammen. Tänkte att det nog var säkrast så. Dock tänkte jag inte på att man var tvungen att gå över en typ 2,5m lång och 1m bred träbro med staket och allt. Detta var dock noll problem för Pajs


En av dom hästätande monstrerna



20140518

Har vaknat rätt nyss. Var visst lite trött. Ska käka litr frukostlunch och sen ta med Paj på en promenad. Tänkte rida ut men insåg att jag behöver röra på mig också = win win

20140517

Att trycka i sig ett berg med plättar var en strålande ide. Alldeles strååååålande!
 
Har kollat ett par avsnitt av Breaking Bad och är nu klar med första säsongen. Kvällen kommer fortsättas på soffan framför tv.

20140517

 
Träningstävling stog på schemat idag
Blev som sagt två klasser för oss idag. Reining och Western riding. 
Dock måste jag lära mig att läsa mönstrena ordentligt för  jag lyckades med att rida fel remönster. Det skulle visst inte vara några byten men det la jag till. Nåväl. Bra träning. Pajs skötte sig helt ok, övergångarna mellan stora och lilla gick rätt bra. Det enda som inte funkade var, håll andan, stoppen. Den lille hästen vill bara fortsätta springa. Sen var väl spinen inte det bästa vi gjort heller men skit samma. Överlag är jag ändå helt ok nöjd med den
 
Gick bättre i wr, red rätt väg (win) och fick till allt utom, håll andan igen, stoppet och ryggningen. Hon ville hellre stirra genom porten som var rakt fram. Men hon visade inga tendenser till att vilja stegra, övergångarna och fattningarna funkade riktigt bra. Slutade med att vi kom 3a av 11 startande så det var ju roligt
 
 
Är jättenöjd med Paj och hur hon betedde sig idag. Skitfin på framridningen och jag märker så himla skillnad på galoppen. Alla små  tips George gav ger resultad så himla fort. Verkligen en wow- och ahakänsla utan dess like! Känns så jävla bra att hon verkar känna sig tryggare inne på tävlingsbanan också. Har dock märkt att jag är rätt bra på att sluta rida där inne, det får jag skärpa till mig med. Kom på mig själv med att mest såsa runt idag och så fort jag började rida henne inne på tävlingen också gick det bättre
 
 
Nu ska jag steka plättar som jag, i sann tv-kocksanda förberedde smet åt igår. Sjukt hungrig jag är
 
 

20140516

Idag var det varmt att rida. Flugjävlarna har börjat komma också vilket är väldigt irriterande. Dom är på en som tusan och Pajs blir så himla irriterad av dom. Men trots det fick vi till ett bra pass. Gjorde ett par riktigt fina övergångar från skänkelvikning till two track åt höger som är vårat svåra håll. Även galoppen kändes bra, men dock blir hon lite hängig bitvis så det får vi jobba på.
 
Efter jag var klar med träningen fick hennes man och svans en rejäl genomgång. Brukar oftast bara snabborsta men idag var jag lite noggrannare. 
 
Sen tog jag Kajsa och gick på en promenad. Slutade med att vi joggade delar av promenaden ändå. Kajsa vart lite svettig och jag med för den delen. Hej kondis, nej jag hade visst ingen..
Efter det fick hennes man och svans också en rejäl genomgång. Kammades, pälsglansades och klipptes så hon också blev fin. Efter det betade vi lite gräs kring hagen. Så fort jag skickat in träckprovet och fått resultat på det så blir det byte av hage. Och efter eventuell avmaskning också givetvis. Hoppas jag slipper det iår dock..
 
 
 
Nu är jag jättetrött och funderar på att gå och lägga mig och kanske kolla nån serie eller så i sängen.. Som tur är ska jag vara med i klasser som går först efter lunch imorgon så det blir inte så tidigt..

20140516

Har nästan glömt bort att jag ska tävla imorgon. Träningstävling på Hanaskede och jag och Pajs ska va med i reining och wr. Hade ju vart kul (och nyttigt) att vara med i fler klasser, men min ekonomi surar lite för tillfället så jag får nöja mig med dom två..
 
 
Bild från sist vi tävlade på Hanaskede. KM12 om jag inte minns fel.. 

20140516

Nu ut och rida. Vädret ser också helt ok ut vilket gillas
 
Ikväll ska jag försöka orka klippa min undercut. Den har som blitt lite lång...
 
 

20140516

Planen för dagen
 
Plugga fram till lunch, äta, städa ut till hästarna. Rida Pajs och promenera med Kajsa
 
Känns som en  bra plan

20140515

Nu är jag trött. Trött och tråkig. Vill ha söndag när Evve kommer hit.

20140515

Åh vilken lång dag. För ovanlighetens skull. Knappt varit hemma alls utan vart iväg och gjort massor. Har kommit hem för inte så länge sen och dog lite på soffan..
Började dagen med att klippa Henric och Ulrica. Blev en redig makeover på Henric vilket var jättekul! Sen köra Tezz och lite folk till Skövde där bussen till AG går. Dom ska till Gotland över helgen och det hade inte alls varit kul att åka med nej nej.. Passade på att fixa lite grejer inför balen också när jag ändå var i stora staden. Köpte hårfärg och klämmor och så jag inte ser ut som skräp i håret när det är dags att vara fin. Sen iväg till Götene och träffa Maria som jag inte sett sen typ westerngalan förra året. Alltid lika kul att snacka skit. Fick ju även gosa lite med Biggan också och det kan man ju inte klaga på!
Nu ska jag försöka göra något vettigt innan jag helt somnar 

20140514

Satt och pluggade i godan ro. När jag bestämde mig för att vara klar och gå ut och rida påminde mig Henrietta så fint (tack) om att vi hade studiebevakningsmöte två timmar senare. Otur! Blev ingen ridning, for ut och sprang världens fjantigaste vända istället. 
Tog även in hästarna en sväng och hoppades att dom skulle hinna poopa innan jag åkte till stan så jag kunde skicka in träckproven, but no. Får
Vänta till nästa vecka istället då..

Men har i alla fall skickat in exjobbet till min kritiska vän. Det är nästan helt klart nu! Win!

20140513

Jodå, pluggat lite lätt fram tills nu. Kan säga att det inte är mycket kvar att göra. Måste dock ta och rita mig ett par bilder att ha med, men det får nog bli nästa vecka.. Nu kasta lite hö till hästarna och sen gå och lägga mig

20140513

Blev ett bra pass idag. Vissa övningar kändes stor skillnad i och att det går åt rätt håll. Pajs var riktigt duktig och jag bara älskar att vi fick så mycket övningar att träna på. 
Idag blev det lite spin, mycket twotrack och förberedning inför byten och även lite galoppjobb. Vill rida mer!
 
 

20140513

På väg till ridbanan 




20140513

Ok nu har jag faktiskt skrivit ihop 260 ord på min sammanfattning och det tycker jag var duktigt. Nu får jag belöna mig med att gå ut och rida. Blir en sväng till ridbanan idag. Travers, traversal, travers, traversal...

20140513

Planen för idag: Plugga fram till lunch, sen gå och rida oavsett väder. Igår regnade det typ hela dagen, mindre roligt, men idag ska jag till ridbanan! Har ju massor att träna på!

20140512

 

20140512

Har som sagt haft en superbra helg, nu förstår jag verkligen varför Evalill tjatat på mig ett par år om att jag måste komma och rida för George. 
 
Åkte upp till Evalill i fredags, plockade upp Evve på vägen. Red på kvällen men hon var rätt spänd och tittig. Var ju i och för sig en rätt lång resa.. Lossnade dock lite mot slutet.
 
Lördag morgon åkte vi upp till Arvika och clinicen. Första passet fick vi göra mycket spinövningar. George hade hur många olika som helst vilket var bra, då kunde man hitta en som passade hästen. Sen var det two track, lite byten och galoppjobb. Fick bra tips på hur jag ska få upp hennes högerbog som hon lätt tappar i galoppen och det var stor skillnad under helgen.
 
Andra passet blev det också lite spin, mer twotrack och få henne att flytta undan benen mer
 
På kvällen åkte vi ut med en flotte och grillade. Var väldigt trevligt och jättefint väder också. Dock lite kallt för att bada..
 
 
Söndagen blev det ännu lite mer two track och spin. Fick mer detaljer jag kan pilla med för att få till spinnen. George sa att om jag tränade på det varje dag, så kommer vi få till det bra om en sisådär 50 år. Sen skrattade han rått. 
 
Eftermiddagen blev lite stopövningar. Nu vet jag hur jag ska tänka och hur vi ska få till bra stop i framtiden. 
 
Överlag så var det en skitbra helg, George hade massa bra övningar för dom olika momenten. Och trots att han kallade Paj för en åsna tror jag ändå att han tyckte att hon var en helt ok häst. Han sa att vi gjorde stora framsteg under helgen och att han kunde se skillnad i både galoppen och spinen bara på den tiden vi var där. Han sa att om vi bara fixar twotrack så kommer resten att falla på plats också, så nu vet jag vad vi har att öva på. Och så sa han att hon hade en bra byggd kropp vilket var jättekul att höra!
 
Frågade honom vad jag ska göra när hon börjar stegra inne på tävlingsbanan och han sa samma sak som jag tänkt, mer tid inne på banan. Om hon stegrar hemma när jag tränar ska jag släppa tyglarna och driva på henne. 
 
Har massa filmer som jag ska gå igenom så det kanske kommer upp lite bitar senare, vi får se...
 
Well tillbaks till verkligheten och exjobbet, ska skriva någon timme sen ut och rida! Så sjukt taggad
 
 

20140511

Äntligen hemma. Kom till Skara runt 21
Har varit en sån himla kul helg och jag har fått så mycket bra tips och övningar. Och Pajs har vart jätteduktig hela helgen vilket känns jättebra. Nu måste jag dock sova, är våldsamt trött

20140509

Nu tar jag helg. Är liksom klar med exjobbet. Eller ja, med det svåra i alla fall. Det som är kvar att skriva är lite på slutsatsen, sammanfattningen och abstract. Men det lär jag fixa nästa vecka. Nu måste jag även börja packa och sånt inför helgen så nu tar jag helt enkelt helg!
 
 

20140508

Eftersom jag är så duktig belönar jag mig med lite marshmallows. Kan jag va värd




20140508

Ok exjobb so far..
 
20 sidor
7605 ord totalt
6456 ord som är mina
 
(Vi har min 5000 och max 10 000 ord)
 
kvar att göra
Kolla igenom dom två sista styckena
Skriva en slutsats
Skriva en sammanfattning
Skriva ett abstract
Kolla att jag har med allt från betygskriterierna
 
DONE!
 
Helvete vad jag ligger bra i fas!!! (For realz)
 
 

20140508

Om det är så att jag känner mig lite ledsen eller nere någon gång av någon anledning har jag skaffat mig ett litet knep. Jag kollar helt enkelt på den här bilden
 
 
Min häst är oftast fin, rätt snygg till och med. Men på den här bilden är hon inte det. Inte det minsta. Väldigt charmig ja, men snygg? Nej. Den gör i alla fall sitt jobb och får mig på lite bättre humör för stunden
 

20140508

Idag har jag varit väldigt duktig och huslig. Först pluggat på förmiddagen. Känner att det inte alls är långt kvar på diskussionen, och sen är det bara abstract och sammanfattning kvar och det kan man ju kicka på en dag eller så...

Efter det bakade jag bröd och medans det var på jäsning for jag ut och sprang en vända. Intervallade lite för omväxlingsskull vilket var rätt jobbigt. Måste verkligen bättra på min kondis.. Kom hem och fixade lite med brödet och medans det låg på andra jäsningen städade jag. Diskade, dammsög, vek in kläder och tvättade. 
Nu har jag ätit nybakat bröd som blev helt okej gott, och ska fixa lite mer på diskussionen. Tänkte att jag ska försöka vara klar med den till senast måndag. Lär ju dock inte skriva ett ord under helgen...
 
 

20140508

Idag går det segt. 
Har fått till ett litet stycke om att löpande martingals kan ha en postiv effekt för hästen då de rids av ryttare med en ostabil hand. Det är ju nice. 
I övrigt mycket seg dag. Funderar på att gå ut och springa en sväng, men har fortfarande lite ont i huvudet som jag haft sedan igårkväll. Vet inte riktigt varför. Kaffebrist kanske...

20140507

Blev ett hoppass ikväll. Trots regnet och att stora ridhuset var bokat. Som tur är märker man inte alltid av att det är pissväder när man rider,  utan mer när man sätter sig i bilen och börjar köra hem och känner hur det sipprar igenom vatten från jackan på diverse ställen... Oh well...
Passet gick i alla fall helt ok, men i början var hon inte alls med mig. Huvudet åt alla håll och kanter, omöjlig att stoppa, ville inte lyssna eller fokusera. Dock blev det bättre när vi kom igång med hoppningen och hon kom på att det faktiskt är roligt. Skyller hennes ofokusering i början på passet på vädret. 
Sibban tycker att vi gjort framsteg sen första gången och det är ju tur. Kunde ju inte bli så mycket värre heller. Men det är roligt när man har någon som kan och att man märker att det faktiskt går bättre. Så länge jag är fokuserad och vågar driva på henne och rama in henne lite så går det faktiskt helt ok!
 
Nu ska jag såsa på soffan en stund innan det är dags för sängen. Verkar som att det slutat regna så hästarna får nog sova ute. Ska kolla till dom en sista gång innan jag lägger mig senare.. Så jävulskt skönt att ha hagen 30 meter från dörren! 

20140507

Ihelg är det Georgeclinic! Ska bli så jävulskt roligt och jag har sett fram emot det sen förra hösten då vi åkte till Sala för att kolla! På fredag åker jag och Pajz till Värmlands innersta skogar för att bli bäst. Hoppas vädret är bra
 
 

20140507

Tänkte på det här med utevistelse för hästar. Igår tog jag ju in mina runt 18 eftersom det var regn, blåst och Paj frös så hon skakade. När vädret vägrade snäppa upp sig fick dom vara inne över natten också, och totalt stod dom inne runt 14 timmar. En helt sjukt lång tid enligt mig. 
Visst hade båda fri tillgång på halm för att kunna få sitt tuggbehov tillfredställt och ha något att göra, men ändå, 14 timmar! I vanliga fall är dom inne 6-8 timmar om dagen och nu när det blev runt det dubbla kände jag mig som en hemsk hästmänniska, men i det här fallet var det ändå det bästa alternativet. Att släppa ut hästarna igen igår när det fortfarande regnade, var kallt och blåste kändes inte som en bra ide. 
 
Hästar är djur med ett stort rörelsebehov. Tyvärr finns det ju dock många som inte riktigt tänker på att en häst är en häst. Man lägger ofta på sina egna känslor på hästen, och tycker man själv att det är tråkigt att vara ute när det är lite halvtaskigt väder, tycker ens häst också det. Det man dock inte tänker på är att hästar faktiskt är gjorda för att röra sig. En häst som äter kan höja sin kroppstemperatur ett par grader, en häst som har ett snölager på ryggen blir inte kall av det, snarare varm då snön isolerar (förutsatt att hästen inte är blöt in på kroppen) och hästar klarar av kyla mycket bättre än värme. Att tänka att hästen kan få sitt rörelsebehov uppfyllt av att gå ut i en liten grusad rasthage 4 timmar om dagen är ett bevis på att man inte vet vad man har för ett slags djur. Att sedan undra varför hästen är het i ridning, krubbiter, är sur och grinig vid hantering, boxvandrar eller vad det nu kan vara tolkar jag som att man inte har förmåga att lägga ihop ett och ett. 
 
Visst, nu säger jag emot mig själv lite eftersom jag höll mina hästar inne igår. Jag hade ju kunnat slänga på Paj ett täcke och ta ut dom igen, men risken att täcket skulle bli genomblött och då kyla henne ännu mer var för stor ansåg jag. Undantag finns ju alltid och jag fick lite dåligt samvete igår när jag inte släppte ut dom på kvällen. Speciellt mot Kajsa som så tydligt visade att hon ville gå ut. Men jag får trösta mig med att dom spenderar majoriteten av sina liv utomhus.
 
 
Så ni som har häst, låt dom gå ute med sällskap
En häst är en häst, ingen robot
 

20140506

Nej hästarna får nog sova inne inatt. Det regnar fortfarande och blåser dessutom lite. Var och kollade till dom nyss och Kajsa var riktigt på g att gå ut, men tror det ändå är bäst om dom är inne. Hon lider ju i och för sig inte så mycket eftersom att hon har lite bättre päls, men hon får nog ändå glatt agera snällt sällskap till Paj som antagligen skulle börja frysa rätt snart igen. Tur att man kan muta henne med lite hö så var hon på bra humör igen trots att hon insåg att hon fick stanna inne..
Hoppas bara jag kommer ihåg att ta ut dom imorgon höhö

20140506

Det har regnat nästan hela dagen = en frusen häst och en inte riktigt lika frusen fjording.
Dom fick i alla fall komma in för nån timme sen och äta sig torra. Tänker att om vädret inte blir bättre får dom faktiskt sova inne inatt också. Bättre det än att dom ska va ute och frysa
 
Har även beställt träckprov till de små liven. Förra våren hade Paj nästan dubbelt så mycket som Kajsa och då har dom ju ändå gått tillsammans. Well tycker Pajs fallit ur lite precis som hon gjorde förra året så det är lika att kolla hur läget står till. Försöker trycka i henne massa hö och lucern, men tycker inte riktigt det blir någon skillnad. Visst tar ju pälsbytet på krafterna också, men ändå...
 
 

20140506

Testade rida Pajz med Kajsas bett igår. Hade inte tänkt göra något seriöst och ville se vad hon tyckte om mundelen. Hon började med att suga och tugga på det en stund och sen var det inget mer med det. Dock gjorde jag missen och hängde på mina sämsta tyglar vilket försvårade allt lite, men jag tyckte ändå hon verkade helt ok med det. Bra att veta för framtiden!
 
Dock undrar jag om hon någonsin kommer bli lika trygg och stabil som finaste Kajsa. Dock är jag skeptisk, Kajsa är ju speciell, Pajz med på sitt sätt, men Kajsa är Kajsa
 
 
 

20140506

Det är pissväder idag! Awesome! Då behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag sitter inne och pluggar. Har fått svar av handledaren och gjort lite ändringar  utifrån det. Måste dock fortsätta med diskussionen också. 
 
Har även fått mitt schema över sommaren, verkar inte som att jag jobbar någon av de helger jag skrivit in tävlingar i och dessutom är jag ledig PM!! AWESOME!!

20140505

Har vart duktig idag. Suttit ett par timmar och pluggat i skolan med Ellen, sen gått en PW, hem och rida Paj, gulla med Kajsa och sen lagt mig på soffan. 
 
Känner att jag är rätt bra i fas med exjobbet vilket är sjukt skönt! Verkar vara rätt många som känner att dom inte kommit så långt som dom borde. Mitt lär ju inte bli maxat med antal ord utan jag kommer nog hamna på runt 6000 gissar jag. Hittills har jag ungefär 4-5000 användbara, men då är jag inte helt klar med diskussionen riktigt ännu. Och så ska det ju in sammanfattning och abstract och sånt. Men det löser sig. Har till nästa onsdag på mig innan det ska till kritisk vän.. Väntar dock fortfarande på svar från min handledare, skulle fått det förra tisdagen men har fortfarade inte hört något. Får maila igen imorgon...

20140505

 

20140505

Måndag! Exjobb! Mitt internet är dött igen. Tur att jag planerat att åka till skolan och plugga med Ellen 

20140502

Riktigt duktiga har vi varit idag! Suttit och pluggat hela dagen, Evve till sitt slutprov och jag skrivit exjobb. Börjat få ordning på diskussionen, organiserat upp lite med rubriker och skrivit klart vissa delar. Totalt ligger jag på runt 3000 ord men mycket är oklart än och jag lär ändå behöva skriva det dubbla gissar jag, men nu känns det ändå som att man har lite mer koll än imorse. 
 
Sen preppade vi middagen genom att göra plättsmet innan vi for ut och sprang. Blev 6 km i Petersburg men det gick rätt segt. En på precis godkänd km-tid skulle jag vilja säga..
Nu håller Evve på att steka plättar och jag förbereder en paj. Ska på grillning till Johanna och Sibban imorgon och vi står för efterrätten så det blir mammas famous jordgubbspaj! Dock med frusna gubbar, men det är ju lite tidigt på året att få tag på färska än.. Well den blir nog god ändå! 

20140502

Så ska vi se, vad har hänt sen sist. Det har varit valborg. Den spenderades här hemma, grillandes i vänners sällskap. Några från klassen och några av Evves kompisar kom. Tyvärr var det pissväder, eller ja, rätt kallt i alla fall så vi fick sitta inne under kvällen, men det var rätt trevligt ändå.
 
Igår var vi iväg och hoppade pay and jump. Jag hade med mig dom superba hästskötarna Evve och Elin och det var rätt bra eftersom jag inte verkade ha koll på så mycket. Hade för mig att vi skulle till Falköping, men på vägen dit insåg vi att det faktiskt var till Tidaholm jag anmält mig. Heh. Men det gick bra ändå. Startade 60 och 70 cm och var felfri i båda. Tyckte Pajz skötte sig fint och jag är nöjd med de lilla livet
 
 

RSS 2.0