20131031

Testade dom nya grimmorna på hästarna igår. Den ena blev lite mer nöjd än den andra..  





20131031

Yey femma på djurmiljötentan! Var bara fem i klassen som fick det vilket på nå sätt gör att det känns ännu bättre

20131030

När alla andra är på halloweenpub sitter jag hemma och läser om höns. Kul
 
 
 

20131030

Insåg att jag ska kolla upp hur stor yta en slaktkyckling föredrar att ha, tills imorgon. Ogillar att jag förtränger saker lite lätt, jag hade ju faktiskt tänkt göra andra grejer ikväll

20131029

Hemma igen och stallet är fixat för dagen. Sitter och pillar lite pp alla saker jag köpt. Känner mig rätt nöjd faktiskt. Nästan mest med mina skor om jag får säga det själv. Och kanske eventuellt mitt nya filter till dammsugaren också när jag jämförde med det gamla..







20131029

På väg hem igen efter ett X antal timmars armbågande på gekås. Jag är X antal pengar fattigare men har nog inte köpt så mycket som jag inte behövde..
Mest grejer till hästarna blev det inte helt oväntat 





20131029

Snart framme i Ullared och gekås. Har en liten lista grejer jag ska försöka få med mig hem. Vore nice om allt fanns billigt och bra

20131028

Eftersom det är storm tänkte jag att hästarna får komma in lite tidigare idag. Gick ut i ösregnet och vrålade på dom, inga hästar kom. Gick in i hagen och vrålade på dom, inga hästar kom. Gick längre in i hagen och vrålade på dom. Två små hästar kom. Kan tilläggas att mina stövlar stått på bron och var genomblöta så jag fick ta mina sneakers.
Ingen av hästarna frös och Kajsa verkade måttligt road av att komma in. Orkade inte sätta på dom grimmorna och hon stannade sedvanligt och åt på gräsmattan. Paj däremot följde som vanligt snällt med hela vägen till stallet.
Har kollat flera gånger under kvällen om dom verkat vara sugna på att gå in, men inte då. Gillar att dom är så coola trots skitväder
 
Men nu ska jag gå och sova så jag orkar med Gekås imorgon. Jäj!

20131028

Imorgon ska jag åka till Gekås. Lite lätt impusaktigt sådär men Evalill frågade om jag ville följa och jo, det vill jag!
Tänkte att jag skulle köpa lite nya vattenkar eftersom jag spräckte den ena förra vintern vilket var mindre bra. Ska väl kanske slå på stort och köpa ett par nya grimmor och grimmskaft till gulingarna också. Kan ju vara kul med något som är helt rent och snyggt som omväxling. Ska även kolla om dom har ett nytt filter till min dammsugare så jag slipper lusten att vilja kräkas varje gång jag använder den.
 
Ikväll har jag roat mig med att få finbesök av Johanna, Exa, Lukas och en långhårig Sibbe. Ibland gillar jag att jag kan klippa hår lite mer än vanligt för man kan som byta till sig bra att ha saker. Sibban är lämpligt nog fältävlanstränare och ska få äran att hålla hopplektion för mig och Paj vid ett lämpligt tillfälle. Ska bli riktigt roligt!
 
Har dock inte ridit sen förra söndagen och jag börjar få grov abstinens! Först Skåneresan och sen har jag ju suttit på Axvall och kollat SM hela helgen! Finbesök av Evalill och Jonna har jag haft också.
 
 

20131028

Så en kort liten utvärdering av Skåne då, har diskuterat resan så mycket redan så jag orkar inte skriva ut allt så utförligt, men hey, lite är bättre än inget..
 
Flyinge
Inte direkt min typ av djurhållning. Majoriteten av hästarna stog inne på box största delen av dagen, och hade rätt små hagar när de var ute.
Jättebra dock att dom höll på att bygga ett active stable, lite trist att inte alla typer av hästar skulle få gå i den.
 
Ängavallen
Lätt den bästa djurhållning jag sett på riktigt länge. Vi fick gå runt och leta fel men det var svårt att hitta något som var direkt dåligt. Det enda nagativa var att de inte kastrerade sina katter. Alla djur (kor, får, grisar) gick ute dygnet runt, med tillgång till vindskydd. Grisarna fick hur mycket bökmöjligheter som helst. De hade eget slakteri och mejeri som var riktigt bra utformat. Alla som är i Skåne borde åka dit och titta och äta!
 
Bosarps Kyckling
Ekologisk slaktkycklinguppfödning. Jättekul att de hade valt ekologiskt. Mindre roligt att det är samma höns som man använder inom konventionell uppfödning, dvs snabbväxande kycklingar. Hade det gått att lösa med en långsantväxande ras hade det varit väldigt mycket bättre. Dock fick kycklingarna gå ute under hela året utom de som  hölls där under vintern
 
KC-Ranch
Ranchållning av köttdjur. Jättefin hanteringsanläggning som var utformad på ett riktigt bra sätt. Gillar att dom körde vallningen och tillsynen från hästryggen. Gillar även att de skickade djuren till ett slakteri som låg i närheten trots att det kostade lite mer. Kan dock tänka mig att det är lite svårt med tillsynen av alla djur, speciellt under kalvningssäsongen med tanke på att en av hagarna var ca 8 km lång
 
KVF
Krisrehabilitering för vilt och fåglar. Jätteengagemang från de som jobbade där. Ingen fick lön men de spenderade ändå många timmar i veckan på att rehaba sjuka eller skadade vilda djur. De fick in mest fåglar och igelkottar, men även sälar. Väldigt intressant att se, finns inte många liknande anläggningar i Sverige
 
Så det där var riktigt riktigt kort skrivet om de olika ställena vi var på. 
Tyvärr för mig har SLU en policy där vi inte får fota under studiebesök, annars hade jag kunnat visa hur det såg ut, men jag kan i alla fall länka till deras hemsidor..
 
Annars var veckan superkul. Man var helt slut om kvällarna när vi kom tillbaks till kursgården. Det fanns en spaavdelning med pool, jacuzzi, ångbastu och vanlig bastu. Där spenderades det en stund varje kväll vilket var riktigt nice! Var även i Malmö ett par timmar och lallade runt på stan. Det var svårt blåsigt men kan i alla fall bju på ett par bilder
 
 
 
Sushi i Ystad
 
 
Vinkväll på kursgården
 
 

20131028

Det är sånt skitväder så jag vill grina lite. Trött och bitter är jag också. Inget speciellt har hänt, det är helt enkelt bara en sån dag

20131027

Åh vilken vecka det har vart. Först skåne med skolan och en hel massa studiebesök. Vissa bra, andra lite mindre bra. Sen SM på Axvall hela helgen och trevligt sällskap. Blev även en impulsutgång i Skövde igår.
Nu är jag rätt trött och ska nog se om hästarna vill komma in och sen gå och lägga mig. Igår ville dom inte in så då fick dom allt bli kvar ute..

20131021

Morgonkaffe i bussen strax söder om Göteborg 





20131020

Lite trevligare nyans nu...


Imorgon drar vi till Skåne. Kanske borde packa och greja...

20131020

Kajsa var måttligt road av sin matte igår..




20131019

Kantarellfärgat..




20131019

Helg! Var rätt kul att jobba i puben igår, folk höll sig på trevlig nivå och dessutom stängde vi 00 istället för 01. 

Ska ut och leka med hästarna och sen försöka orka mocka hage. Bäst att göra lite innan allt fryser på för mycket. Funderar även på att färga håret, ser ut som en påse kantareller på huvudet just nu. Och då menar jag inte dom fina vanliga kantarellerna utan brunsunkiga trattisar. 


20131018

Hemtenta inskickad. Drömde att jag fick en 4a på den med 1p från 5a så det lär väl bli nå sånt surt
 
Skönt att ha det gjort och nu är det HELG!
Ska jobba i puben ikväll. Försöka orka mocka lite hage imorgon, och kanske festa. Vi får se hur jag känner mig

20131018

Nästan klar med tentan. Ska ut och longera djuren en sväng innan jag åker till Tezz och går igenom den lite innan inlämning.
 
Så Jehovas alltså..
I somras när dom kom var det en kvinna och hennes man, som satt kvar i bilen hela tiden. Då disskuterade vi ju evolutionen och hur den (eventuellt) gått till. Jag som läst evolutionsbiologi tror ju att det är en mer realistisk förklaring till hur jorden skapats, än hon, som menar på att det är gud. Då lämnade hon broschyrer som fantastiskt nog skulle svara på alla mina frågor om skapelsen, vilket dom dock inte gjorde. Det enda argument som stod var att det var mer troligt att det fanns en intelligent skapare bakom allt än att det skulle uppkommit genom evolution. Tja.
 
Nu kom hon alltså tillbaks, med en annan, äldre kvinna och dom var preppade med biblar och en tidningsartikel från DN. Hon tyckte det var våldsamt konstigt att jag inte börjat tro på skapelseteorin efter att läst broschyrerna dom lämnade sist, hur kunde jag inte bli övertygad liksom?
Hon visade flera citat i bilbeln (som om det skulle vara bevis på något) där olika gubbar sagt olika saker om hur allt gått till. Jag ställde frågan tusen gånger och undrade hur bibeln kan tas som något man kan tro på till 100% när det inte finns några som helst belägg för det, mer än det som står i bibeln. Ingen av tanterna verkade direkt förstå min fråga men eftersom det är så många profetsior som uppfyllts från bibeln, hur kan de då inte vara sant. Det här med tolkningsfrågor och att se resultat man vill är ingen faktor, utan det som står i bibeln har hänt, till punkt och pricka.
 
DN artikeln såg hon däremot som något väldigt starkt att tro på, rubriken var "Evolutionsteorin är ett fuskbygge" skriven av Sture Blomberg som är överläkare och docent. Ja där ser man, en  man att lita på som verkar ha en relevant utbildning när det gäller evolution. Han är ju trots allt läkare, narkosläkare och allt. Han menar på att eftersom man inte hittat fossil av övergångsformer är evolutionsteorin hittepå. Typ. 
Jag försökte förklara för tanterna vad som faktiskt krävs för att ett fossil ska bli ett fossil, men dom tyckte att det var lite onödigt att gå in på detaljer. 
 
Nu fick jag dock chansen att fråga hur det var med dinosaurierna. Sist sa hon att dom gick under och försvann under syndafloden och jag kom aldrig på att fråga varför dom stackrarna inte fick följa med på båten.
"Ja dom kanske var för stora, tänk hur stor båt det skulle behövts då, nästan som Titanic"
Ja, så måste det ju vart! Att jag inte tänkte på det. Hur det var med dom små, vattenlevande och flygande dionsaurierna visste de dock inte.
 
Diskussionen gick vidare och jag fick se bibelcitat som menade på att i tidernas begynnelse var alla vegetarianer. Både djur och människor. Fram till syndafloden då. Efter det brakade helvetet (höhö) lös och folk och djur började äta varandra hejvilt. 
Fossil av diverse olika dinosaurier har dock visat att många hade rätt bra tänder för köttäteri, typ t-rex och raptorer. Kan ju vart det som gjorde att dom inte fick följa med. Att börja äta kött i förtid går ju icket för sig, då blir man utrotad!
 
Men jag tror nog ändå det absolut roligaste den här gången var att, enligt ännu ett bibelcitat, alla som någonsin levt ska få återuppstå och få en ny chans till paradiset när gud bestämmer sig för att rädda oss. Alla så länge man inte råkar leva just under den tid han tycker det gått för långt, och lever på ett sätt som han inte riktigt tycker att man ska, då är man körd. Då kommer även alla gå tillbaks till den ursprungliga vegetariska dieten, djur och människor. 
Min spontana tanke på det var, hur ska vi få plats?
Jorden är ju redan nu rätt bra överbefolkad, och om alla som nånsin levt någonstans, ALLA bara plötsligt skulle ploppa upp tillbaks, skulle det ju också bli rätt tätt med människor. Djuren får tyvärr ingen andra chans, dom är ju inte lika viktiga. 
Jehovas svar på detta;
Överbefolkningen är för alla bor i städer. Uppe i till exempel norrland finns det plats, och öknarna kommer att blomstra.
Umm ok. BefolkningsMÄNGDEN är ju lika stor idag, oavsett om alla bor i samma hus, eller utspritt. 
Shure, norrland är lite luftigt på folk på sina platser, men ska alla återvändare flytta till de norrländska skogarna?
"Nej man kan ju bo i stan också"
Absolut, bra lösning där. Bygg på höjden det funkar, se bara hur det gick för babylons torn. Best building ever!
 
Så var det här med mat. Om alla ska äta vegkost kommer det ju behövas lite mark att odla på. 
"jo men det finns plats, det har dom räknat på"
Vilka? Blev då min naturliga fråga på detta
"Dom i gruppen"
Ahhh dom i gruppen. Känner dom, underbara människor. Då är ju allt som det ska vara. Låt folket återkomma, låt oss skövla den norrländska skogen, bygga högre höghus i städerna, skövla regnskog för att odla, dom i gruppen har ju räknat på att det kommer att finnas plats. Skönt att slippa oroa sig för att det kommer bli mat eller platsbrist. 
Att sen ingen kommer att kunna få barn efter att gud räddar oss gör ju också att oron för överbefolkning är fullständigt obefogad, det kommer inte att ske, det har ju dom i gruppen räknat på.
 
På något sätt kom vi in på det här med att Jehovas var dom enda som tolkade bibeln på rätt sätt. Alla andra tänker fel och det vill man ju inte vara med om. Att kunna förstå att något som känns fel för den ene kan kännas rätt för den andre hade dom lite svårt med. Den något äldre tanten var ytterst säker på att den gud hon trodde på var den enda guden som finns och frågade mig, "om någon har en vedhög, eldar upp allt utom en bit som han täjer en gubbe av och säger att det är en gud, är det en gud då?"
Ja för honom är det ju det tycker jag. Om han hittat något han verkligen tror på, låt han göra det, kul för han liksom.
"Men hur kan den träguden hjälpa honom, den kan ju inte göra något"
Då kände jag mig lite dryg och sa att den kan väl hjälpa honom lika mycket eller lite som din gud kan hjälpa dig. Det fick henne att surna ihop och förstod inte hur jag kunde jämnföra hennes RIKTIGA gud med en trägubbsgud.
 
När Jehovas kände att dom nog inte kunde övertyga mig om att Gud finns gav dom mig två nya broschyrer. Dessa handlade om hur man ska bli av med sitt porrberoende och tre saker man inte kan köpa för pengar, 1 familjesammanhållning 2 trygghet och 3 ett tillfredsställande liv. Fanns även tydliga regler på att när man gift sig bör man snarast säga upp bekantskapen med alla sina vänner av det motsatta könet. Att ha en sådan vän som förstår en och som man kan prata med om vad som hellst är oacceptabelt efter man fått en ring på fingret. Good to know. 
 
 
 

20131017

Just det Jehovas. Dom får nog vänta till imorgon. Men jag kan meddela att den här gången kom dom preppade med biblar och broschyrer om porrberoende

20131017

Min lille häst är schizo. På riktigt. Hennes transporthistoria är ju rätt spännande. 
Började med att hon inte ville lastas och inne i transporten försöker hon hoppa över bommen.
Fick bort lastproblemen och hon började stå fint
Hon slutade vilja gå på men stod fortfarande fint 
Och nu förtiden typ springer hon in i transporten men lever jävel speciellt i vänsterkurvorna.
 
Idag gick det lite ostadigt att köra till ridhuset, men när jag lastade ut henne rörde hon inte en muskel medans jag klädde på henne. På väg hem stod hon däremot hur lugnt och fint som helst med bara nått litet tramp i nån sväng.
 
Får jag välja så tar jag hellre en häst som är svår att få in men som står lugnt än tvärtom. Att få in hästar i transporten vet jag hur jag ska lyckas med, men när dom vevar runt under färden är det lite jobbigare. 
 
Nåväl, vi ska nog få ordning på det här också även om det innebär att jag har lite hjärtklappning i alla rondeller.
 
Det gick i alla fall bra att rida, hon var rätt bra taggad men vi lyckades ändå få till ett par bra spinns till och med åt det svåra hållet. Yey!
 
Nu ska jag nog gå och sova så jag orkar med den sketna hemtentan imorgon också. 3 frågor kvar..

20131017

Ger upp med hemtentan för nu. Gjort klart alla dom lättare frågorna, så imorgon får jag sitta med den dryga biten. Men det går nog bra.
Tänkte kasta in Pajz i transporten och åka till ridhuset. Hade ett rätt ok pass här hemma igår men allt är ju ändå lättare med ordentligt underlag och så. Paj fick även agera lite barnridningshäst åt Evve och hon var jättesnäll och duktig. Ville inte riktigt stanna när Evve ville bara men det var väl kanske inte direkt oväntat heller...
 
 
 
Just det, fick återbesök av Jehovas igår också. Men det får jag skriva mer om sen, nu ut till djuren
 

20131017

Sådärja. Då har jag haft nytta av alla mina syskon i skolan
Bigbro i matten. Syster i kemin och nu babybro i, håll i hatten, djurmiljö! Det kunde man aldrig tro

2131017

Perfekt hemtentaskrivarväder. Yäy!

20131015

Oh så rent det var här nu. Har städat undan alla mina kläder som var överallt utom där dom ska vara, plockat undan massa grejer som tog onödig plats, gått ut med skräp till ladan, dammsugit och till och med skurat! Håller även på att tvätta cuz Im so huslig idag! Har käkat lunch och nu blir det ut och leka med Paj och Kajsa. Ska nog byta hage på dom små liven idag. Fint väder och grejer är det också. Smutt! 

20131015

Just det. Köpte mig ett par ridbyxor igår. Tänkte att det ju kan vara bra att ha när jag ska hoppa nästa gång. Så har även snälla Manda i klassen gett mig en kavaj som hon inte längre använder så nu är jag fucking aspreppad på att tävla! Blev dock inte helvita ridbyxor utan ljusgråa typ. Behöver ju inte vara hur överambitiös som helst, håller ju ändå oss bara på P&J nivå så..

20131015

Så var det tisdag. Har ju som sagt vart i Strömsholm och Västerås ihelg. Ut på fredagen vilket var roligt. Lördag söndag gjordes inte mer än att kolla Greys Anatomy konstant. Lite ont i ryggen av att ligga på soffan konstant, men det kan man leva med. Kom hem igår och hämtade hö till mina små djur. Nu hade jag tänkt städa, trixa lite och sen gå till ridbanan med Paj. 


20131011

Sitter i Strömsholm hos Jonna. Har hjälpt henne att flytta ut ur det lilla ruckel hon egentligen bor i men som inte riktigt fungerar som ett vettigt hem.. Tänk vad folk kan ta betalt för egentligen 

20131011

Jäj min bil är klar.
Kommer bara kosta 3200 att hämta skitet vad glad jag blir. Hade absolut inte velat lägga dom pengarna på annat för det är svårt kul att betala för tråkiga bilgrejer. Men shure, det blir säkert billigare i längde än att den ska falla ihop på vägen, gärna när jag är ute med transport också, så jag intalar mig det. Wohooo

20131011

Har vart och lämnat bilen på service 0700 i morse och nu sitter jag i skolan och väntar på att vi ska börja kl 0900.. Får lite tid till att gör sånt jag kanske borde gjort för ett tag sen, typ en restuppgift från en kurs i tvåan heh...
 
Vet inte om det är att det är höst som gör att jag är så trött hela tiden. Lite lätt på dåligt humör allt som oftast också.
Visste inte heller att vissa saker kan vara väldigt svåra eller väldigt enkla beroende på vem som frågar. Guess I wasn't the one.
Frågan är bara hur man får och bör reagera. Inte alls gissar jag, men eftersom jag inte riktigt alltid funkar som man ska gör jag det ändå. Känner inte för att göra mycket mer än att ligga och sova fram till jul då jag får åka hem. Att bara åka hem en gång om året är alldeles för lite! När man är i Pajala är allt bra.

20131010

Longerade lille Kajsa när jag var klar med Paj. Hon lyssnar så jävla bra trots att jag inte gjort nått med henne på länge förutom vart på promenader. Var kul att se att trots att jag bara slölongerade så jobbade hon ändå upp ryggen självmant. Syns så tydligt på henne eftersom hon är mycket svankigare i ryggen nu. Hon är så söt min lille gris

20131010

Blev ett pass på ridbanan idag. Tränade på min sits och att sluta vika handlederna när jag ber henne om något. Är verkligen något jag kommer få jobba mycket med för jag får hela tiden påminna mig om det. Skulle allt behöva nån som står och skriker om det nästan konstant.. Men jag tycker det gick bra, får henne att verkligen jobba med ryggen och driva på bakifrån. Måste sluta åka häst och vänta på att hon ska jobba själv. Dock får jag inte riktigt samma bra känsla i vänster varv speciellt i galoppen, där orkar hon inte riktigt hålla formen lika bra. Ridbanan är rätt smal också så det blir mindre volter än vad vi kan göra hemma eller i ridhuset, men det är bra för då kan intr jag fuska lika mycket heller




20131010

Är helt stört trött.Slakteribesök på morgonen. Halva klassen fick åka till Scan här i Skara, andra halvan till Skövde. Jag hamnade i Skövdegruppen vilket var kul. Eller ja kul och kul, men i Skara slaktar dom bara gris, i Skövde både nöt och gris. 
Vi fick se allt från ankomsthallen till stickningen, alltså då man avlivar genom avblodning. Vad som var positivt var att det inte alls var lika slabbigt som jag trodde att det skulle vara för de suger upp och tar tillvara på blodet. Men jag kan ju inte direkt påstå att det var sådär ultramysigt att vara där. Det är helt sjukt vilken produktion det är, verkligen löpandeband-princip. Är än en gång väldigt nöjd med att jag för 14 år sedan slutade äta kött.

Dock har jag inget emot folk som äter kött, men snälla ni, försök att tänka på vad för kött ni äter. Djuren har det så mycket bättre i Sverige än i de flesta andra länder i Europa och världen. Även slakten går så mycket mer humant till med mindre lidande för djuren i och med att det är lagstadgat att inget djur får avlivas utan bedövning här. Många djurhållare och slakterier ligger dock i riskzonen att vara tvungna att lägga ner och om det fortsätter i samma takt som tidigare finns det inga slakterier kvar i Sverige om 10 år! Jag vet att det är lite dyrare med svenska produkter, men snälla, för allas och speciellt djurens skull, köp svenskt!

20131009

 
Yeah.
 
Imorgon; slakteri
 

20131009

Just det. Jag har bokat hemresa också. Bestämde mig för att det blev tåg eftersom det var det absolut billigaste. Får väl se hur mycket extra tid man får lägga istället, men nu har jag i alla fall liggplats vilket jag inte hade sist. Får se till att ha ett par bra filmer och serier att glo på också ifall att det skulle behövas.. Åker från Skövde strax efter 14 om jag inte minns fel

20131009

Skola på förmiddagen. Kommer knappt ihåg vad vi hade. Jo PBL som vi flyttat från nästa måndag på morgonen och sen föreläsning om akutavlivning vid katastrofer. 
Lyckades sitta och rapportera in alla resultat från helgens tävling under lunchen och efter det så hjälpte jag en kompis att hämta en katt.
Vart ute på en promenad med Paj och en med Kajsa. Hon har blivit så svårt tjock så det skär lite i hjärtat när jag ser henne. Samma förbannade problem varje år, men snart blir det svältkost för stackarn, men den magen måste stramas in..
Blir att åka och hämta hö nästa vecka och då får dom nog börja sova inne om nätterna. Om dom vill förstås. Hittills har dom inte velat komma på kvällarna när jag ropat på dom så då har dom fått stanna ute helt enkelt.
Har nu på kvällen suttit och gjort lite PBL så jag tror att min del i ena fallet vi håller på med ska vara klar, nice! Nu bara ett fall kvar, jäj!

20131008

Var lite vuxen och bokade service till min lille bil. På fredag blir den ny och fräsch igen

20131008



 
Åkte till ridhuset. Det var helt tom när jag kom dit, sjukt skönt. Efter en liten stund kom det ett par kids med en söt liten ponny som lallade runt. Efter ytterligare en stund kom det in en tant med sitt 3 åriga halvblod. Höll själv på att galoppjobba och träna styrning med benen, (en av övningnarna George gjorde i söndags) vilket gjorde att jag använde i princip  hela ridhuset, långsidorna och en volt på varje kortsida.
Tanten började med att säga, på kanske inte det trevligaste stättet, att jag absolut inte fick galoppera mot hennes häst i full fart (?) för det var en treåring. Öh ok, brukar jag aldrig göra oavsett vad det är för en häst sa jag. Hon förklarade vidare att hästen skulle bli så stressad om jag galopperade mot den, än en gång, i full fart så det fick jag verkligen inte göra. Jag upprepade att jag inte brukar göra det och frågade om inte hon kunde tänka sig att hålla sig lite innanför spåret då och jag ytterst, för att underlätta och undvika eventuella ihopridningar (i full galopp).. Nope, det gick inte, "Jag kommer att rida på fyrkantsspåret" sa hon, håll till höger sa hon åt mig också. 
Var inte riktigt på humör för det så jag gick upp till övre delen och började träna övergång mellan stora snabba och lilla långsamma istället. VAD GÖR TANTEN DÅ? Jo då rider hon rätt igenom min volt flera gånger och gör så att vi faktiskt nästan krockar. Dock var vi inte i fullspeed, och det var ju tur, för annars hade jag väl fått mig en rejäl utskällning...
 
Förstår verkligen inte varför man ber andra visa hänsyn när man själv inte kan göra det. Varför envisas med att rida precis i "min" volt när hon ser att jag galoppjobbar, och resten av ridhuset, som fö är 20x60, enbart upptas av ett litet sött ponnyekipage.. Hur kan man som tänka att alla andra i världen ska anpassa sig efter just vad man själv vill? Har absolut inga problem med folk som säger att de rider unghästar, att deras häst kan va lätt bak så man håller lite avstånd eller whatever, kan ju snarare bara vara bra att veta, men om du ber mig hålla undan för dig, gör för fan desamma själv då!

Var ett tag sen jag var med om nått sånt här sist, men under de år man stått på större anläggningar hände det nästan jämnt. När jag var mindre, blyg och snäll höll jag mig alltid undan, red där det fanns plats över etc, men nu förtiden? Jag har minsann lika mycket rätt som alla andra som betalar sitt ridhuskort att vara där. Jag håller glatt undan för dig om du vill träna något speciellt och ber mig på ett vänligt och normalt sätt. Inte utgår från att jag är i ridhuset enbart för att jävlas med just dig, det var faktiskt inte därför jag köpte häst...
 
Blir mer och mer irriterad ju mer jag tänker på det. Nej tack mor och far för att ni uppfostrat mig till att visa hänsyn mot andra, annars hade jag antagligen vart likadan som den tanten...
 
 
Nåväl.. Paj gick i alla fall bra. Blev att träna på det jag fick  med mig från Walle, lite av det jag såg hos George och så lite spin. Smart som jag var lindade jag ena bakbenet rosa, och andra svart bara för att lättare kunna se vilket ben hon står på. Hon brukar ju vilja lägga vikten på ytter i högerspinnen, men idag gick det riktigt fint faktiskt. Riktigt nöjd med henne var jag, galoppen funkade också bra och vi fick till ett par riktigt smootha övergångar. Dock tar hon inte riktigt styrningen på lilla långsamma så bra som jag hade önskat, så det får jag jobba på. Ska se om jag hinner åka till ridhuset en gång till den här veckan, hade som vart trevligt!
 

20131008

Har föreläsningar hela dagen. Börjat med att lyssna på Bo Algers som pratat om slakt. Väldigt intressant. Fick se bilder på ett par bultade hjärnor vilket var lite obehagligt. På torsdag ska vi åka på studiebesök till slakteri så vi blev i alla fall lite preppade på det...
Nu är det ok ekologisk djurhållning vilket jag tycker är såååååå tråkigt och segt...

20131007

Är så trött så jag vill dö lite.
Var iväg till Sala igår och kollade på George clinic. Evalill har tjatat på mig att jag ska följa i ett X antal år och nu blev det äntligen av. Kan säga att jag gillar hur han tänker, och han verkade ha en massa enkla tips för att göra livet lite lättade för både häst och ryttare. Så det blev att jag anmälde mig till majclinicen uppe i Arvika. Ska bli riktigt roligt så det ser jag fram emot mycket!
Har inte hunnit rida idag för jag har suttit och försökt få ordning på allt efter tävlingen i lördags, kommit en bit men det är ännu massor kvar. Men imorgon ska jag se om jag inte kan ta en sväng till ridhuset och träna lite på några av dom övningarna dom gjorde igår och det jag fick med mig hem från Walle. 
 
 

20131005

Är svårt trött så det blir ett kort inlägg idag.

Men slutsatsen av dagen är att det trots en massa tjorv blev en väldigt trevlig tävling. Pajz var en riktgt ängel hela dagen, slutade 3a i reining vilket var roligt och diskade oss i wr vilket i och för sig ändå var rätt kul. Mosade en kon rätt fort och satt och skrattade typ hela ritten åt min lille fjant till häst och blev sådär kär i henne som jag blir lite då och då. 
Även att hon stod som ett litet ljus i transporten både dit och hem, plus runt en timme på plats innan boxarna var klara! Hon är allt bra schizo ibland




20131005

 
 
 
Men ge mig! Bara 500 dollar. Som hittat
 

20131004

Pajs ben var tusen gånger bättre idag. Såren var väldigt ytliga precis som jag trodde. Svullnaden hade gått ner massor. Bak var det inget alls, fram var det liiite kvar. Hon är inte halt eller verkar röra sig onormalt. Tog ut och longerade henne en stund och hon hoppade och skuttade precis som vanligt. Släppte linan och lekte med henne sen och hon var sjukt busig. Vi lekte lite jaga och sånt och hon är ju precis som en hund. Ska verkligen vara i famnen på en konstant!
Lastade på henne ett par gånger också bara för att kolla av. Gick utan problem. Stängde luckan och allt utan att hon brydde sig så förhoppningsvis så blir det inga större problem av det här..
Hur det blir imorgon har jag dock inte riktigt bestämt. Har packat bilen men jag får se på morgonen om jag tar med henne eller inte. Är mest bara glad att hon inte är halt eller att såren blev djupa. Men nu är det nog transportskydd på ett tag...
 
Funderar på om det inte kan vart för dålig ventilation som gjorde att hon freakade, och då är det ju inte så konstigt! Hade ju luckan nere, men den luften kommer ju inte riktigt fram till huvudet på henne. Skulle vilja att fönstrena som är framtill gick att öppna, kanske ska kolla på vad det kostar att byta ut dom..
 
I övrigt är nog allt klart för imorgon. Har gjort alla startlistor med dom sista ändringarna. Resten får bli handskrivet imorgon. Nu ska jag försöka ställa fram allt så det bara är att kasta i bilen när jag ska åka. Börjar bli redigt trött känner jag

20131004

Så det till det som var lite roligare igår. Själva ridningen.
Fick dock börja med att vänta ett tag i ridhuset vilket Paj var måttligt road av. Däremot var cuttingmaskinen lite roligare kom hon på när hon pillade på linorna..
 
 
 
Meeeeen i alla fall. Fick göra väldigt basicgrejer för att han skulle kolla lite vars vi var och så. Han frågade vad jag ville ha hjälp med och på sista tiden har jag tyckt att hon bitvis känns så svajig, speciellt i traven. Rumpan eller bogen bara flyter iväg och jag vet inte riktigt vad det är jag gör som får det att hända... Han började med att kolla på oss i skritt och trav och sa att det inte såg ut som att hon hade någon låsning eller annat problem i kroppen så det var ju väldigt skönt att höra. Det kan lätt göra att dom blir svajiga annars, så han hade förväntat sig något sådant. Dock kom han rätt snabbt fram till att det är mina handleder som fuckar upp allt. Istället för att rida med raka handleder viker jag dom, och vrider även mitt bäcken lite fel. Däremot tyckte han jag satt rätt bra i övrigt så det var ju kul. Men nu måste jag verkligen träna på att rida med RAKA handleder och istället göra större rörelser eller hur jag ska förklara det. 
Han tyckte överlag att hon gick bra så fort jag gjorde rätt (no shit att det är jag som fuckar grejer) och att hon var en väldigt väldigt känslig häst vilket han tycker är bra. Själv kan jag mest tycka synd om henne ibland när jag är klantig och ger hur mycket signaler som helst och hon inte vet vad jag vill. Men jag får jobba med det helt enkelt
Så kort kan man säga att jag är nöjd med ridningen, gillade hans sätt att tänka. Är aldrig någon tränare som tidigare påpekat att jag sitter som ett retard med min kropp. 
Gillade också att så fort vi tappade något sa han vad det berodde på, tex nu tappade du din inner axel vilket gjorde att din linje mellan höften och handen kom i fel vinkel vilket gjorde osv osv. Mycket bra!
 

20131004

Så, hur gick det igår då?
Ja vi kan ju börja med det tråkiga...
Paj levde jävel i transporten nästan hela vägen till Walle. På vägen hem gick det mycket bättre, tills vi var typ 3 km hemmifrån. Då braka helvetet löst och hon freaka på ett sätt som hon aldrig gjort tidigare. Känndes inte alls som det gör när hon hoppar och sånt utan det här var nått helt annat. En snabb överläggning i min hjärna sa att det var smartare att köra hem än att stanna och kolla till henne på den smala kolsvarta vägen eftersom det inte var så långt kvar. Hon brötade runt kontstan hela vägen hem och jag hann tänka ganska mycket på den vägen och förväntade mig en häst framför bommen när vi kom hem. 
Annars när hon hoppar lite brukar hon alltid sluta när bilen stannar och stängs av, men inte igår. men när jag öppnade luckan stog hon fint och lugnt, på sin plats, och kollade på mig, dock genomsvettig!
 
Gjorde som jag alltid gör, kopplade loss henne, gick bak, öppnade och bad henne backa ut. Hon försökte backa, men kunde inte backa ut, det var precis som att hon stog fast nånstans och så började hon freaka igen. Alla benen gick konstant och hon kastade sig mot mellanväggen. Gick fram försökte se om hon fastnat nånstans men såg inget, och hennes panik växte hela tiden. Och min med för den delen... Försökte trycka bak henne men det var noll ide. Förstog som inte riktigt vad som hände eller vad som hänt med henne. 
Paj står alltid på höger sida när vi är ute och åker för hon är lugnare så. Och igår var hela hästens kroppsvikt mot mellanväggen åt vänster, medans vänsterbenen som sprang på högerväggen i transporten medans högerbenen stod still på golvet. Förstår inte riktigt hur det är möjligt, men så såg det ut...
Släppte loss mellanväggen vilket gjorde att hon ramlade till vänster, men kom upp direkt och kunde backa ut. 
 
Ledde runt henne på gårdsplanen en stund och hon lugnade sig rätt fort men var extremt svettig. Hon verkade inte vara halt vilket var grymt skönt! Jag hade typ förväntat mig att hon trampat av sina egna hovar och var tvungen att skjutas på plats (nej jag överdriver inte med tanke på alla onaturliga beteenden hon gjorde i transporten). Eftersom hon verkade vara i  ok skick ändå och vi haft lite lastproblem tänkte jag att det var lika att ta tag i det direkt. Skickade in henne i transporten två gånger utan problem, utan hon drog typ en Kajsa, "jaha ska vi ut och åka igen, ok fine". Dock stängde jag aldrig lämmen eller så utan tog bara in henne. 
 
Sen in i stallet och kolla igenom henne. Båda hennes högerben hade fått sig lite smällar, men inget annat. Höger fram var värst skadat och svullet och så insidan av högerbak. Tvättade och gjorde rent innan jag släppte ut henne till Kajsa.
 
 
 
Bak
 
 
 
Fram. 
 
Såren såg som tur var väldigt ytliga ut
 
Var och kollade till henne en gång innan jag gick och la mig och när jag ropade på hästarna kom dom i full galopp båda två och hon verkade inte direkt brydd om vad som hänt tidigare. 
 
Ska ut och kolla till henne om en stund igen, men som det såg ut igår blir det ingen tävling imorgon. Så jävla typiskt, men men. Huvudsaken att mitt lille vilddjur inte behöver amputeras eller liknande

20131003

Hopphästen från i söndags 




20131003

Har kommit en bit på vägen med allt för imorgon.. Nu är det "bara" göra startlistor och lite annat kvar. 
 
Ska snart försöka äta lite middag och sen gå ut och packa bil och häst. Ikväll blir det att åka iväg och träna för Walle Wass, det ska bli riktigt roligt. Följde ju med Maria dit för ett par veckor sen när hon skulle kolla på en sadel och såg när han höll lektion. Fick som en bra känsla så det ska bli väldigt kul att testa. Måste ju hitta en ny tränare nu när Staffan fått jobb i Stockholm och inte hinner längre. Hoppas även Paj är på bra humör så allt går smidigt...
 
 

20131003

Dagens skola gjord. Hade diskussion imorse där klassen blivit indelade i grupper som skulle representera olika delar av ett europaråd. Min grupp fick kaninproducenter i Frankrike, Spanien och Italien. Dom andra var Eurogroup for Animals, Grekland, Italien, Schweiz och Spanien. Vårt mål var kortfattat att komma överens om gemensamma regler som ska gälla för kaninhållning inom produktion i Europa. Var mycket roligare än vad jag trodde att det skulle bli, men inte alls så som jag trodde att det skulle bli. Nu inser man verkligen hur svårt det är att förhandla fram gemensamma regler när det är så många parter inblandade. Alla har olika saker i fokus och frågor som är viktigare än andra. Väldigt lärorikt med andra ord
 
Nu har jag käkat lite lunch och ska försöka fixa klart så mycket jag bara kan inför lördag så jag inte behöver sitta hela kvällen imorgon..
 
 

20131003

Är en av jordens tröttaste människor just nu. Dom sista timmarna på puben var så seg. Trodde även att vi stängde 00.00 eftersom vi öppnade en timme tidigare, men nope, det var 01.00 precis som vanligt.. Dessutom börjar vi 08.15 idag, supertiming! Har i alla fall sovit 4,5 timmar, yäy!

Ska hinka i mig lite mer kaffe och åka till skolan för att diskutera kaninuppfödning. Stört pepp på det, eller...?




20131002

Ska snart in till stan och stå i puben ikväll. Har bara 4,5 ggr eller 3 temapubar kvar innan jag har min sista sittningsbiljett och då kan jag chilla. Sweeeeeeet!

20131002

Gick rätt bra att rida idag. Tränade förvänd galopp och Paj tyckte det var rätt bra jobbigt, men skötte sig fint. Tror dock att hon har ett par älglöss på sig för hon blir rätt bra irriterad när man värmt upp och vill gärna studsa lite då och då. Så är hon väldigt känslig för att ha flugor på sig också, sitter det nån på rumpan på henne blir det ett väldigt väsen...
I galoppen var jag bitvis tvungen att hjälpa henne lite och sitta på två händer, gillar inte riktigt att göra det när jag rider på stång, men ibland måste man. Förstår dock inte riktigt meningen att rida på stång om man alltid rider på två händer så som vissa gör. Varför inte hålla sig till tränsbett då? Måste ju vara riktigt svårt att få till allt på en hand om man vant in sig och hästen att rida på två händer på stångbett. 
 
När jag ridit klart och hade henne i stallet tyckte hon det var hemskt kul att springa ut till hagen ett par gånger, istället för att stå lugnt kvar och äta som en vanlig häst, medans jag gjorde annat. BusPaj. Är som svårt att bli arg på riktigt på henne för hon är ju som så jävla söt haha!
 
 

20131002

Har så sjukt mycket att göra så jag vet inte vars jag ska börja. Sitter mest och stirrar eller irrar runt och gör lite överallt helt ologiskt.. Mitt fokus är på helt fel ställen känner jag just nu
 
Idag har vi i alla fall vart på minkfarm med skolan. Var rätt intressant eftersom jag aldrig varit det förr, men kan ju samtidigt säga att det inte var direkt peppigt. Men minkarna var ju vålsamt söta och man ville typ ta hem allihop. Skulle dock bli liiite tight med 80 000 minkar i mitt lille hus...

20131001

Fick äntligen mitt nya mencenatkort idag
Har ju lätt dom finaste här på SLU istället för dom vanliga vita tråkiga sakerna. Det glittrar även fast det inte syns på bilden..
 
 

20131001

Hemma igen efter styrelsemötet. De mesta är klart inför lördagen vilket är skönt. Blir bara att sitta och göra startlistor och sånt på fredagkväll. Stön. Men det går säkert bra
 
Nu ska jag försöka plugga lite kaninproduktion inför rollspelsgrejen vi ska ha på torsdag. Imorgon ska vi åka till minkfarm vilket ska bli väldigt intressant!

20131001

Snart styrelsemöte. På lördag är det ju vårt KM så det är lite grejer som ska fixas helt klart innan det. Har i alla fall fått in en hel del anmälda vilket ju är roligt, trots att tävlingen går lite sent på året. Men iår har vi i alla fall två ridhus och behöver inte ha framridning utomhus som det var förra året, då det dessutom pissregnade typ hela dagen. Framridningen var ett stort hav så det blev 10 min framridning inne innan varje klass = stört mycket längre dag än vad som var planerat. Well det var då det. Iår blir allt mycket bättre hoppas vi!
 
Det jag dock blivit förvånad över när det gäller anmälningar är att väldigt många inte har koll på att det behövs licenser och hur man skaffar dom. Har fått frågan får jag vet inte hur många, som blir medlemmar i SWR (jättekul) och frågar om sina inloggningsuppgifter till WRAS tävlingssystem. Det är ju två vitt skilda saker och licenser är inget vi i klubbarna kan hjälpa medlemmarna med. All info om hur man fixar licenser finns på WRAS hemsida men ändå är det många som missat detta. Inget större problem i och för sig, förutom när tiden för anmälningarna rinner ut och man ännu inte fått sina licensnr eller finns i systemet. Well vi i klubben kanske kan vara bättre på att gå ut med info om licenser till nästa år i god tid..

20131001

Har ju skrivit tidigare att min kompis Johanna var med på NSBA-tävlingen tidigare iår och fotade massor. Här kommer ett par bilder från den
 
 
 
 
 

20131001

Var nån form av PRO-träff på skolan idag så det kryllade av pensionärer.. Vad dom gjorde har jag inte nån aning om men det såg ut som att dom fick stört gott fika i alla fall. Feta muffins med massa bär och glasyr. Fusk

RSS 2.0