20130529

Ska även bli skönt att få lite mer tid till hästarna när tentan är klar. Dom har verkligen blivit lite åsidosatta under dom senaste dagarna. Är i alla fall väldigt skönt att det är sommar och att dom får gå ute och roa sig dygnet runt.
 
 

20130529

Sista tentapluggsrycket. Nu får det fan räcka alltså. Har aldrig pluggat såhär mycket inför något tidigare känns det som...
Nåväl. Oavsett hur det går imorgon kommer jag ändå få minst 2 p på tentan eftersom jag fick en 5a på den debattartikeln om kloning jag skrev för ett tag sen. Yey me!
 
Nåväl. Imorgon vid den här tiden är allt över som sagt och då är det fest i dagarna tre. Först ska vi grilla och röka vattenpipa på kaplan, sen blir det finfest hos Lena. På fredag ska vi städa puben och göra den klar inför sommaren och ha avslutningsfest, och på lördag må det eventuellt vara så att jag åker till Skövde på deras bartömning på kåren. Men det har jag inte riktigt bestämt mig om än. Nå oavsett ska det bli våldsamt skönt med ett par dagars sommarlov! Ska njuta skiten ur de dagarna
 
 

20130529

Imorgon vid den här tiden är allt över och vi är ute och grillar och dricker vin i solen!!

20130527

Blev lite impulsträning för Staffan idag. Skulle egentligen tränat nästa onsdag men det blev idag istället. Gick riktigt bra och Staffan sa än en gång att hon är en fin häst. Började med lite mer seriös stoppträning idag och hon lyssnade riktigt bra! Bara jag gör rätt gör hon det också, min lille pärla! Hon har blivit riktigt fin i både kroppen och huvudet på sista tiden. Sjukt kul!

Nu är jag våldsamt trött så mycket mer än det här blir det inte idag


20130526

Satt i godan ro och funderade över en skål med glass och precis då ploppar det här upp på min telefon... Runkeeper is in my head!
 

20130526

Har vart på SoRF hela dagen och vart funktionär på deras hopptävlingar. Är alltid kul att kolla tävlingar, men jag må säga att det var rätt mycket dålig ridning. Ok jag vet att jag inte är direkt snygg alltid och speciellt inte när jag hoppar, men att rida 100% med händerna, piska och skrika till hästen gör jag däremot inte.. Att tävla ska ju vara roligt både för ryttare och häst. Fick lite känslan av att många red lite över sin kapacitet, men vad vet jag, jag kan ju ingenting om hoppning.. Men sen fanns de ju de ekipage som såg ut att ha väldigt kul och där det var riktigt snygg ridning. Sånt är roligt att se!
En annan kul grej är att jag lyckats dra på mig en rätt fräck farmertan som är extra tydlig på min vänstra sida.. Kanske dags att införskaffa lite solkräm

20130525

När jag kom hem mockade jag hagen hästarna går i nu och efter det belönade jag mig med ett glas vin på altanen. Sjukt mysigt efter en heldag på tävling. Älskar verkligen att bo här! Solen sken, satt och tittade på mina finaste hästar, Tessan kom och var jättekelig och hoppade upp i famnen på mig, vilket nästan aldrig händer, och vinet var kallt och gott.
 
 
Gillar mitt snygga vinglas..
 
Nu ska jag se om det är nå bra på tv eller om jag ska kolla nån film på datorn istället. 

20130525

Åh vilken liten guldklimp jag har hittat! 
Årets första tävling idag alltså och Paj skötte sig hur fint som helst. Lite stressad i början, men efter 5 min på framridningen (om ens det) märkten hon att jag bad om precis samma saker som vi gör hemma varje dag. Inga konstigheter och hon slappnade av och började lyssna. 
Första klassen var trail open och det gick över förväntan. Målet var att ta oss runt utan att diska oss eller att hon stegrar, höga krav på den lille alltså öhhh....
Först ut var bron och den var lite läskig först men när hon testat med två hovar och backat av kom hon på att broar är ju inget att bry sig om utan gick rätt över. Hon gjorde en superfin ryggning, behövde bara vinkla bäckenet lite och hon ryggade spikrakt bak i fin takt. Fick även till en rätt bra vändning i boxen men på grund av mitt klanteri fick vi en liten bomträff när vi skulle gå ur boxen. Sist ut var grinden.. Sist tyckte Paj grinden var så läbbans att hon stegrade lite lätt ett par tre gånger och jag var nära att tappa den, men den här gången gick hon super. Ställde mig, öppnade och hon betedde sig som Kajsa = inget är farligt, lyssnade skitbra och betedde sig lugnt och sansat. Vi var 4 ekipage som startade och det slutade med att vi vann trailen vilket ju var jättekul!
Slutsats trail: Ingen superritt, mycket pga mina missar, men jag var jättenöjd! Speciellt med tanke på att det var vår andra trailstart ever och första starten för iår!
 
 
Sen hade vi lite tid mellan nästa klass som var horsemanship och hon gick så jääääävla bra på framridningen då. Gjorde klockrena byten, lyssnade extremt bra, var mjuk och fin i hela kroppen, fick till superfina rollbacks så jag tänkte att jag skiter i hur det går inne på tävlingsbanan, jag var nöjd ändå!
Och det var bra att jag bestämt mig för det för inne på banan blev hon spänd och jag glömde rida med kroppen vilket resulterade i att det blev en ful dragkamp mönstret igenom. Kan inte direkt säga att railworken blev mycket bättre heller, men efter ett tag kom jag på att jag har ett säte jag kan använda och det gick något bättre. Kom trea av tre höhö
Slutsats horsemanship: Gick dåligt men det berodde på att hon blev lite spänd och jag glömde rida, my bad alltså!
 
Sista klassen var reining. Är alltid lite svårt att rida fram ordentligt eftersom det galopperas, stoppas och vänds hejvilt på framridningsbanan innan de klasserna. Nu var banan rätt liten också och eftersom hon ändå vart igång nästan hela dagen bestämde jag mig för att satsa på mjukgörande övningar istället för galopp. 
Själva mönstret gick rätt bra.
Det jag kände att vi båda slarvade med var fattningarna, få till bättre temposkillnad mellan stora och lilla volt, stoppen och rollbacksen. Vi kom ut i rätt galopp båda gångerna, men kan inte direkt säga att det var dom snyggaste rollbacksen vi gjort.. Det jag däremot var mer nöjd med var formen på volterna, att det var rätt bra skillnad på stora och lilla, spinnen och bytena. Blev inte klockrena byten men dom bästa vi gjort inne på banan i alla fall. I den här klassen var vi 7 pers och efter vår ritt var jag som sagt rätt nöjd, men kände inte att det var någon rosettritt. Men tydligen var det det och vi vann! Jättekul! Det är väl så att man själv upplever allt mycket mycket sämre än vad det ser ut och det är ju bra det.
Slutsats reining: Lite missar, men än en gång mycket på grund av mig. Ändå helt okej nöjd med ritten.
 
 
Försökte få till en fin bild på henne med rosetterna, men hon var nog lite trött och ville inte riktigt vara så snygg som hon kan. Av tusen bilder var det en hon bjöd ett öra på, resten såg hon mest leds ut haha!
 
Överlag är jag i alla fall supernöjd med henne. Hon har verkligen blivit så sjukt mycket lugnare mot tidigare. Bara det att hon sänker sig och pausar när jag ger henne långa tyglar utan att bry sig om att andra nya hästar galopperar runt henne känns så himla bra! Att hon kan stå bredvid en gnäggande hingst utan att ens vrida på öronen är också guld! Och att hon kan bli lämnad bunden vid transporten utan att försöka fly känns obeskrivligt. Knöt upp henne, gick iväg en sväng och hittade en sovande häst på exakt samma ställe när jag kom tillbaks! 
Jag vet att man inte ska jämnföra hur hästen är hemma och på tävlingsbanan, men nu gör jag det ändå. Tidigare var skillnaden i hennes beteende mycket mycket större, men nu börjar det bli mer likt. På framridningen är hon  lika cool som hemma, så det är bara att bli lite mer van och trygg inne på själva tävlingsbanan, men det kommer väl. Fick väldigt mycket kommentarer om att hon verkligen lugnat sig och att det ser lugnt och trevligt ut inne på tävlingsbanan och det är ju alltid kul att få höra. Känns så himla bra att man gör något rätt!! 
Hon är rätt bra awesome! Lätt värd varenda krona och svettdroppe!
 
 

20130524

Så var fripporna gjorda, tentan pluggad till, handlat till imorgon och jag har ätit. Sitter hos Tezz och tänkte börja skriva på min individuella reflektion för överbetyg i DoFkursen. Göteborgarna kommer lite senare så nått ska jag väl roa mig med tills dess, inte ett dugg bitter över att inte jag ska gå på bal ikväll. Stön..

20130524

Så var det tentapluggat. Jag kommer grina när den ska skrivas


20130524

Ska strax in till stan och tentaplugga. Efter det blir det att göra tre balfrisyrer, plugga lite annat, leka med göteborgarna, åka hem och packa bil inför tävlingen och sen sova. Känner redan hur trött jag är


20130523

Just det, det är ju tävling på lördag! Blir årets första för mig och Paj nu. Tänkte köra trail, horsemanship och reining. Funderar på att efteranmäla mig till typ wr också beroende på hur hon känns och sådär, men det får vi se på plats.
Ska bli kul att tävla, men samtidigt så är det lite synd att det är just ihelg. Treorna har nämnligen sin examensbal på fredag och jag var rätt så sugen på att gå på eftersläppet. Känner ju ändå rätt många av dom som går ut så det hade vart kul. Men att gå på bal på fredag och vara tvungen att sova i stan, kliva upp tidigt för att köra hem, packa in häst och köra till Hjo känns som en sådär bra ide.. Men jag ska inte vara helt osocial utan roa ett gäng Göteborgare som kommer på kvällen, tills dess att dom ska gå på eftersläppet. Kul för dom.
 
 
 
2011 utanför Örebro

20130523


20130523

 
Var ut med Paj idag. Regnade och var tråkigt väder på förmiddagen men lite senare blev det riktigt trevligt. Var på den liiiite längre skogsvägen och galopperade lite. Jävlar vad fort hästen kan springa alltså! Var lite rädd att hon skulle snubbla på sina egna ben. När vi kom till rakan släppte jag henne och hon drog iväg direkt. Behövde inte driva det minsta utan bara lätta lite på tygeln och hon sköt iväg. Nångång när jag bor så att jag har bättre vägar ska jag ut och rejsa med henne på riktigt.
Hon vart lite taggad och visade att hon kunde galoppera i sidled också, imponerande må jag säga. Satt bara och skrattade åt henne som hon höll på. Lille fjantehäst. Men när vi vände hemåt och skrittade uppförde hon sig super! Hade väntat mig att hon skulle takta, stressa, hoppa och dansa runt, men hon skrittade på så fint! Stolt matte

20130523

Vilken kväll det var igår! Sista pubkvällen som sagt och det var sjukt kul. Min silvertejpsplastfolieklänning var dock jävligt varm, men den höll sig hel hela kvällen så det var nice. Förfest med hovslagare och skövdebor och sjukt trevligt väder på promenaden till puben. Jag dansade så jag har ont i nacken idag, men det var väl värt det..
 
 
60 m plastfolie, massor med silvertejp = detta. Den var sjukt varm och jag svettades som en liten gris hela kvällen haha. Kan säga att det var rätt bra gött att klippa upp skitet när jag kom hem och skulle sova
 
A
 

20130522

Har bara 5 dagar kvar i skolan. Imorgon, måndag, tisdag, onsdag och torsdag sen är det klart för den här terminen. Inge mera föreläsningar eller så. En grej som ska in, men den skulle jag ändå inte sitta i skolan och skriva så..
Börjar även jobba på Viking den 10e så jag får typ en veckas sommarlov innan. Perfekt! Lite chans att vila upp sig och chillla. Så är ju NSBA tävlinge på torsdagen också
 
 

20130522

 
 
Oldschool

20130522

Idag skulle vi egentligen åkt på studiebesök till minkfarm. Hade sett fram emot det eftersom jag aldrig vart på någon, men tyvärr fick vi sms imorse om att det blivit inställd. 20 000 av valparna hade blivit sjuka så att ta emot en massa studenter passade inte så bra. Det var ju synd men hoppas att vi kan åka dit en annan gång istället
 
Så istället blev det en ordentligt sovmorgon. Sånt är ju alltid nice..
 
Ska räkna ihop resultaten från tävlingen den 20 inför styrelsemötet ikväll så det är gjort i alla fall. Hade tänkt rida men det lär jag nog tyvärr inte hinna.. Bläk! Men imorgon då ska jag ta mig tusan det!

20130521

Var rätt skönt att vara ute och springa igen. Kändes som att det gick rätt segt, men enligt runkeeper höll jag samma medelhastighet som tidigare och det var ju bra. Ska försöka få till varannandagsspringning igen så man inte fetar ihop totalt. Är inne i en redig svullperiod just nu känns det som..
 
Nåväl..
Blev less på mitt extremt skabbiga hår idag och klippte till det rätt rejält. Fick bort en hel del skit så det känns lite bättre nu. Alltid nått

20130521

Känner att idag är en bra dag att fara ut och springa första gången på trehundraår. Först gulla lite med de gula finaste hästarna


20130520

Sista puben på onsdag. Tänkte att jag kanske ska ta och gå för en gångs skull när jag inte jobbar.. Temat är anything but clothes.. Får väl se om man lyckas komma på nån bra klädfri outfit

20130520

 
Nu när det börjar vara mer och mer sommar får man så våldsam hemlängtan. Varje dag det är varmt vill man bara åka hem till Pajala och ligga hemma utanför huset och chilla. Skulle vara trevligt om jag fick mitt sommarschema nångång så jag kan se om det finns möjlighet att åka hem i sommar alls. Det bästa vore ju om jag var långledig över PMhelgen, men på nå sätt så känns det inte som att det kommer hända och jag grinar redan lite för det... Saknar norrland, saknar PM, saknar min familj, saknar midnattssolen, saknar mina vänner, saknar Pajala..
Bilden är tagen förra PMlördagen när jag och min käre bror var på väg hem från efterfest runt 4-5 på morgonen. Det var varmt, det var ljust, det var glatt. Pajala i sitt esse!

20130520

Haft en redig aktiv helg. Var hundvakt till Nico och Vanja vilket var jättekul. Har haft sån hundabstinens så det var riktigt roligt. Var ju superväder hela helgen också. Lyckades bränna mig lite på axlarna för ovanlighetensskull, sånt händer ju aldrig.. Kanske är dags att köpa lite solkräm så jag överlever sommaren. Nåväl.. På lördagkväll kom Pajs gamla matte hit vilket var hur kul som helst. Hon och en kompis hade vart uppe i Skinnskatteberg eller nått sånt och kollat på morganvisning och tyckte det var smart att stanna här på vägen ner. Sjukt bra ide må jag säga! 
Vi lattjade runt lite med Paj, men jag hade givetvis inte med min kamera... Sen satt vi ute på altanen och vräkte i oss godis och drack öl till mitt i natten. 
 
Igår gjorde jag egentligen inte så mycket. Red lite och mitt i allt började det ösregna. Mindre roligt. Sen av alla grejer så kollades det faktiskt hockey här. VM final och allt som det var.. Grattis Sverige, känner mig sjukt delaktig i vinsten.
 
Nej men tänk om man skulle försöka tentaplugga lite. Insåg att jag aldrig kommer ta mig upp från soffan för att gå ut och rida. Dessutom är vädret lite halvkasst så jag skyller på det..

20130520

Så var alpackagrejen klar. Redovisat idag, gjort lite ändringar i arbetet efter opponeringen och skickat in skitet. Skönt! Det enda som är kvar är att skiva en egen reflektion om det men det har ja två veckor på mig att göra så det får bli efter tentan..
Nu ska jag nog ta Paj på en tur i skogen eller nått annat mindre ansträngande


20130520

Man ser ju lite skillnad på sommar och vinterpälsen


20130518

Det är våldsamt bra väder. Att säga mer är onödigt


20130517

 
Because fuck me eller?

20130517

Idag gjorde jag nått jag verkligen inte brukar göra. Åt lunch ute! Veronica och Ida skulle göra det och eftersom det var sånt sjukt trevligt väder och dom utlovade awsome kantarellpasta följde jag med. Även Henrietta och Manda följde. Och ja, det var verkligen awsome kantarellpasta fast den var lite trixig att äta och ville bara ramla av gaffeln, men tillslut hade jag lyckats pilla i mig allt
 

20130517

Har skrivit klart min artikel och vart ute med hundarna i skogen. Är hundvakt åt Jennys fina lappar nu under helgen när dom har åkt till Gotland. Jag var också sjukt sugen på att åka men insåg att så roligt får jag inte ha det om jag ska tävla, äta och bo i den närmsta framtiden.
Nå men att ha hundarna här är ju sjukt mysigt i alla fall. Dom är superkeliga båda två! Blir ju absolut att skaffa hund igen så fort jag bara har möjlighet till det
 
 
 

20130517

Jäklvar vilken kväll det var igår. Jobbade ju i puben sista gången för den här terminen. Känns som att jag stått varje vecka och det har jag ju nästan också. Men i alla fall så är en klass veterinärstudenter från SLU i Uppsala här på studiebesöksvecka och en hel drös av dom kom till puben. Var kul att träffa lite andra människor och extra roligt att en rätt bra del av dom var killar, och det är man ju inte direkt bortskämd med här... Och en bra del av killarna var killar värda att titta på vilket gjorde det hela lite extra roligt. 
Det enda som var lite drygt med kvällen var att det bara var jag och Henrietta som jobbade och vi hade nog egentligen behövt vara 3 för det var fullt upp hela kvällen och dom sista körde vi ut 01.30. När vi sparkat ut dom upptäckte vi att i princip hela puben var täckt av ett ca 1dm fett kladdlager = allt måste skuras. Detta gällde även för borden konstigt nog. En timme senare var det i alla fall klart och vi kunde äntligen åka hem. 
Kan meddela att jag var måttligt road när klockan ringde imorse efter att jag sovit runt 5 timmar. Att sitta heldag på genetikföreläsning var kanske inte det jag hade valt själv om jag fick välja att göra vad jag ville, men livet är ju inte riktigt alltid optimalt...

20130516

Åh vad jag är duktig ibland. Har kommit en rätt bra bit på vägen med artikeln nu. Har även hunnit med att äta en gigantisk skål med glass bara för att det är gott och för att jag skiter i beach -13
 
 
Vet att det blir mycket instagrambilder men det är helt enkelt lättast så eftersom det ändå är koppat till bloggen. Lev med det!

20130516

So far..
 
Fixa stallet
Åka till skolan
Fixa hästarna
Faktiskt skriva debattartikeln om kloning
Jobba i puben
 
 
Det som jag glömde skriva in på listan imorse var
 
Mocka hage
 
 
Och det är också avklarat
 
 
Ska se om jag inte lyckas våldsskriva nå om kloning nu. Varför ska jag vara så seeeeeeg? Det är ju faktiskt intressant!

20130516

Det är riktigt varmt ute redan, sånt gillas.

Planen för idag är
Fixa stallet
Åka till skolan
Fixa hästarna
Faktiskt skriva debattartikeln om kloning
Jobba i puben



Stick to the plan damnit!


20130515

Idag fick jag finbesök av självaste Jehovas vittnen..
 
När jag kommit tillbaks med Paj från ridhuset och stog inne och fixade henne innan hon fick gå ut i hagen igen kom det fram en kvinna till stallet.
Hej hej sa hon och frågade om jag bodde här och om jag hört att det finns hem där våld förekommer. Umm jo visst det har jag ju hört. 
Ja alltså fall där kvinnor blir slagna av män. Jo det har jag hört, men jag har ingen man.
Men du kanske skaffar en nångång sa hon då. Ja det är väl tanken nångång, men om han smäller till mig smäller jag fan tillbaks sa jag. Hon skrattade lite nervöst och fipplade med en tidsskrift och frågade om jag inte ville läsa den (Vakttornet). Nejtack eftersom jag inte tror på det där, har pluggat evolutionsbiologi och är mer inne på det spåret sa jag. Jaha ok, men det finns ju inga bevis för att jorden uppkommit på det sättet, och i den här tidningen får du svar på ett par viktiga frågor i livet så som vad händer efter döden, sa hon. Öh, vad som händer efter döden kan ju ingen svara på sa jag. Hur ska nån kunna det egentligen?
Hamnade i alla fall i en lite ytlig diskussion om hur jorden kommit till, gud vs evolution. Hon påstod att ett av dom starkaste argument och bevis för att gud skapat jorden var att människan ser ut som den gör, och att djur inte kan para sig över arter, med undantag för hästar och åsnor. (Hur nu det var relevant och vad för koll hon hade vet jag inte med tanke på att det finns rätt många arter som kan skapa hybrider, men skit samma...)
Jag frågade hur det låg till med dinosaurierna, eftersom det finns översvallande med bevis om att dom faktiskt existerat men dom tas inte upp i bibeln någonstans.
Jo alltså, menade hon, dom har ju existerat men utrotades av syndafloden. Sa nått snitsigt om att man hittat ett lager aska, pga en meteorit som krachat typ utanför Mexico nånstans, över hela jorden från samma tid som man räknar med att dinosaurierna blev utrotade och frågade hur hon förklarar det då? Ja du har då svar på allt, blev hennes svar. 
Nej inte svar sa jag, utan jag bara ifrågasätter din teori eftersom det inte finns några bevis över huvudtaget på att gud existerar. Mer än bibeln, som inte är något bevis utan bara en bok som kan vara skriven av vem som helst egentligen..
Bla bla lite till och jag tyckte ändå det var rätt intressant att diskutera med henne för inget av hennes argument höll utan hon återkom hela tiden till att det finns bevis för att gud skapat jorden, men det finns inga bevis för att den uppkommit genom evolution.. Thats wierd.
Nåväl. Fick i alla fall två broschyrer av henne innan hon åkte som jag tänkt att jag ska läsa igenom här nån dag. Hon menade på att jag kommer bli övertygad om att gud skapat allt och allt jag hittills lärt mig bara är skit. Hennes man hade ju tidigare trott på evolutionen men sedan insett att Darwins teorier inte håller och är fulla av hål och då gått över till att tro på gud. Hrm...
Innan hon for hann hon dock med att säga ännu en lustig sak. Hon frågade om jag bodde själv på gården och jag sa att jag bodde i lilla huset och min hyresvärd i det stora.
Jaha, hur går det att bo utan dina föräldrar då?
Eh, jotack bara fint. Jag har inte bott med dom sen jag var typ 14 sa jag
Då blev hon lite tyst och frågade hur gammal jag var
27 så det är rätt skönt att inte bo med sina föräldrar, svarade jag
Ojdå jag som trodde du var runt 14 år eller i alla fall max 16..
 
Är fortfarande osäker på hur jag ska ta det där. Det är våldsamt länge sedan jag var 14
 
 

20130515

Jag har hoppat! Var till ridhuset med Sofia från klassen och hennes fina Magi. Eftersom det var första gången jag och Paj skulle hoppa mer seriöst, det vill säga fler än ett hinder, högre än 20 cm och inte i westernsadeln, så var det ju roligt att ha med nån som faktiskt kan hoppa. Byggde upp ett par hinder och jag tror Paj uppskattade att få göra något annat. Hon hoppade på hejvilt i början i alla fall och hade öronen spikrakt fram. Tvekade inte en enda gång på hindrena heller trots att jag nog var till mer besvär än hjälp för henne. Har ju som sagt inte hoppat själv på ett bra tag. Sist var nog när jag och Lamia var i Abu Dhabi..
Men det kommer absolut bli fler hoppningar för oss! Ska bara försöka träna upp min balans lite själv så jag inte stör stackaren allt för mycket. 
Men hon var jätteduktig och hoppade på som tusan. Blev ju inte direkt några höjder att prata om, utan runt 80cm ungefär, men det räckte gott och väl tycker jag.
 
 
 
Känner att jag har våldsamt snygg hoppstil höhö...
 
 
 

 

20130515

Det här var det vidrigaste jag sett på länge. Eeeeewwwwww! Men det är ju kul att som försvinner dom små vidriga kräken





20130514

Tentaplugg for the win


20130514

Fick finbesök till frukosten


20130513

Saker man kan göra istället för att plugga:
 
* Skriva viktiga mail
* Laga mat
* Skriva oviktiga mail
* Fixa stallet
* Titta på tv
* Städa
* Diska
* Prata med Jocke
* Läsa tidningar
* Kolla igenom gamla bilder
 
 
Åååååååååh så segt det går.. Ska kanske försöka klämma ur mig ett ord eller två om kloning innan jag totalt ger upp för ikväll
 
 

20130513

Lyckades försova mig idag. Missade första timmen av föreläsningen. Så går det när man gör annat om nätterna istället för att gå och lägga sig, och sover alldeles för länge på dagarna. Nåväl, imorgon kommer det gå bättre att komma upp, det känner jag på mig!
 
 
 

20130513

Hämtade ut maskmedel till mina små fisar idag. Nu är båda avmaskade och klara, och om tre dagar blir det flytt till andra hagen och då får dom också gå ute dygnet runt. Har ju redan haft dom ute ett par nätter men från och med då får dom gå ute på heltid. Ska bli grymt skönt att inte behöva tänka på att ta dom små liven in och ut hela tiden. Nästan som semester ju
 

20130512

Det blev scones. Det var gott. Jag är mätt. Sjukt mätt!!


20130512

Hah! Av nån anledning tyckte jag det var våldsamt viktigt att instagramma den här bilden igår. Ja där ser man ja...



20130512

Det var trevligt igår. Började dock lite surt med att Tezz ena katt hade vart borta i flera timmar och envisades med att inte komma hem. Sånt blir man ju orolig av, men han hittade hem tillslut och allt var frid och fröjd.

Ligger och funderar på om jag ska orka baka scones eller om jag ska skita i det.. Hmm hmm. Alla dessa svåra beslut..


20130511

Ska snart åka in till stan. Lotta fyllde år för ett tag sen och ska ha fest ikväll. Ska bli roligt. Är bara lite trött men nog inget som lite kaffe inte kan lösa..

Blev ett pass med Paj idag. Hon kändes lite stel i vänster sida men blev bättre mot slutet. Testade bron och grinden idag igen, och det gick utan problem. Yey My pony!


20130510

Fick lite kvällsbesök av Sveriges coolaste Jonna. Har nog inte setts ordentligt sen Vemdalen. Nåväl, bättre sent än aldrig. Hon kollade igenom de små bestarnas hovar och sa att jag inte behövde skämmas för det jag hållt efter, så det var ju bra. Alltid lika roligt att ses och snacka massa skit. Hon kan vara en sån gudomlig citatmaskin ibland den där människan, dock inga citat som passar här direkt..
 
 
 
 

20130510

For och hämtade SWRs bro och grind som varit stående hemma hos Fitinghoff sen tusen år tydligen. Tur att man har en stor transport så allt fick plats. Var verkligen rejäla grejer! Var på gränsen att grinddelarna gick in på längden..
 
 
 
 
När jag ridit Paj var vi ju tvunga att testa bron, det gick alldeles utmärkt, inga problem där inte!
 

 
 

20130509

Förstår inte hur den lille hästen fortfarande kan släppa så mycket hår!
 
 

20130509

Idag är jag en duktig student och pluggar massor. Har gjort en opponering, ska börja läsa lite artiklar och sen får jag gå ut och rida tänkte jag. Förutsatt att det ger fan i att regna mer det vill säga.. Dock ligger pluggmotivationen fortfarande på minus.

20130508

Fått analyssvaren på hästarna
Blodmask 625 på Kajsa och 1325 på Paj. EEEEEEWWWWWW!!!!! Ringde ATG direkt för att få avmaskning, men kom till telefonsvarare som sa att dom har öppet vardagar till 17.00 Klockan är 1630 så wtf?!
Får väl åka dit imorgon istället..

20130508

Umm.. Jag har visst glömt bort hur man pluggar.. Crap

20130508

Idag blir det ingen ridning. Är semiskitväder så dom får vila dom små liven.
Har gjort klart stallet och ska plugga lite tänkte jag. Har visst ett PM som ska vara inne nästa vecka som kan ge bonuspoäng på genetiktentan. Kan ju vara en smart ide att göra..
Ikväll blir det att stå i puben igen, näst sista gången för terminen.

20130508

Det var varmt idag på dagen
 

20130507

Oh vad jag har vart duktig idag. I alla fall när det gäller hästarna..
Var och hjälpte Jenny först som sagt. Var skitkul att testa Ängla. Är som sagt alltid kul och bra att prova rida andras hästar, man lär sig mycket på det. 
 
 
När jag kom hem tog jag och Kajsa en liten tur och kollade på fåren och lammen. Dom är ruskigt söta, men Kajsa var inte riktigt lika imponerad av dom utan ville mest äta (för ovanlighetens skull....)
 
 
När Kajsa var klar kastade jag in Paj i transporten och åkte till ridhuset. Var nån vecka sen vi var där sist så jag tyckte det var dags. Som vanligt var det tomt också och tusen grader varmt. Gjorde egentligen inget speciellt, bara red igenom henne ordentligt och kollade så att allt satt och att hon inte hade några låsningar. Gick bra och hon lyssnade fint. På slutet gick det riktigt bra med galoppen och fattningarna. Tror nog hon kan ha lite träningsvärk imorgon. När jag ridit klart passade vi på att tvätta henne. Flera dagars gammalt intorkad svett vart vi av med. Även att hon var superduktigt för att vara första gången jag spolade av henne för iår. Stog som ett litet ljus när jag höll på
 
 
Nöjd häst efter ridningen
 
 
Nybadad men i en mindre smickrande pose (hej underhals)
 
 
Föresten så är det så roligt att åka till SoRF. Dom kidsen som finns där ställer så roliga frågor. Alltid när nån ser oss hörs det "Åååååååååååhhhhhhhhhh vilken fin häst" och dom som vågar sig fram och prata lite frågar alltid
Vad heter hästen?
Rider du western med henne?
Tycker du om western?
Har du hoppat med henne?
Lite roligt faktiskt. Lite mindre ofta får jag frågan varför hon har ett blått öga.. Kul hur kids tänker

20130507

Verkar bli en jävligt trevlig dag. Klockan är 10 och det är varmt som tusan ute! Ska fara och testa rida Jennys häst och försöka hjälpa henne lite nu, det ska bli kul. Är alltid roligt att rida andra hästar än sina egna. Man blir ju så himla lätt hemmablind och fast i samma mönster


20130506

Åh vad sjukt nära att jag glömde anmäla mig till NSBAs tävlingar här i juni. Sista dagen var idag och jag kom på det precis. Men nu är det i alla fall anmält och klart. Ska bli skitkul!

20130506

Vad har vi gjort idag då? Blev ju ingen hoppning så jag och Paj tog en tur ut istället. Tog långa rundan och det gick bra. Var på ett ställe som hon glömde hur man går förbi hus på ett normalt sätt men det löste vi rätt fort. Tränade även på att stå still och pausa ute och det gick riktigt bra. Tidigare har hon gett mig fingret och börjat backa och ställa sig och trixa på när hon tycker vi stått still för länge, men nu chillade hon istället. Yey!
Tror jag ska fara till den lite längre skogsvägen nån dag och se om den är tillräckligt lång för att riktigt släppa henne i galoppen. Har ännu inte gjort det och jag känner att det börjar vara dags för det. Måste bara hitta en väg
som är tillräckligt lång...
 

 
Efter jag ridit klart for jag in till stan och klippte lite fölk och sen var det dags för studiebevakningsmöte. Det sista för den här terminen. Till hösten är det bara jag och Henrietta som kommer vara kvar av oss som var på mötet idag. Dom andra går ut och en tjej kommer ta sabbatsår. 
 
Nåväl nu har jag suttit hela kvällen med SWRs nya bokföringsprogram och nu borde allt vara som det ska. Blir säkert fint det här, men nu ger jag mig för ikväll tror jag. Det är i alla fall tur man har en pappa som kan grejer!
 
 

20130506

Just det. Var ju på fest i lördags också. Jenny och Lina hade utflyttningsfest men Lina var inte med för hon var i Lund på seminarium om tänder.
Men i alla fall så var det väldigt trevligt och vi gick ut på Krikelin. Andra gången genom tiderna jag var på "riktigt" krog här i Skara och nej, det levererade inte ett dugg. Var kanske totalt 20 pers i lokalen och vi var en stor del av dom. Men men, nu har man gjort det också
 
 

20130506

Hade ett sånt bra pass med lille Paj igår. Jobbade med galoppen och det gick ruskigt fint. Hon har ju verkligen kommit långt när det gäller att orka bära sig. Fattningarna funkade hur fint som helst, hon kändes mjuk och följsam i kroppen och bara gled fram. Testade även lite förvänd galopp när jag ändå var igång och det gick bra det med. Det är ju svårare med den vänstra galoppen men ett par samlade steg fick vi till. Gullehäst!

Blir ingen hoppning idag som jag hade tänkt, istället far jag ut och leker lite i skogen tror jag. Vädret är ju grymt!


20130506

Just det. Lyckades feebasea ihop två drinkar som blev riktigt lyckade. Ibland glänser man till


20130506

Jobbat i puben ikväll. Var lådbilsrace på dagen och grillning och lite sånt. Det var en riktigt trevlig kväll, alla människor var så trevliga och glada. Måste vara vädret, vem gillar inte sommaren?


20130505

Nu har fästningarna kommit. Bu


20130505

Var på Axvall och kollade på tävlingarna igår. Srcha har tredagarshelg. Carina och Tobbe kom ner från Åmål och det var riktigt kul att se dom igen. Och så Lilla My också. Som vanligt blir man ju alltid våldsamt ridsugen när man sitter på läktaren


20130503

Blev ett riktigt bra pass med lille Paj idag. Hon var mjuk och fin i kroppen och jobbade på redigt fint! På ett sätt är det ju bra att det går dåligt när jag rider för Staffan, för då kan han ju ge mig övningar för att lösa problemen när dom kommer när jag är hemma. Men samtidigt känns det ju lite surt för då måste man jobba med saker man egentligen tagit sig förbi.. Nåväl återfall kommer väl alltid komma mer eller mindre. 
 
Ikväll har Maria och BG vart här. Till och med lille Biggan fick följa med. Kul med hund i huset igen. Drömde om Bobby inatt faktiskt, saknar den lille grisen rätt bra 
 

20130503

Nu har jag gjort klart det jag hade och göra idag. Tror jag i alla fall... 
Ska gå ut och fixa stallet snart. Igår när jag skulle ta in hästarna var det världens mest läskiga ljud som kom från skogen. Hästarna var helt vilda och rejvade in så fort jag öppnat grinden och sa varsågod. 
Det lät som att något blev ihjälslaget på det mest brutala vis och det höll på hur länge som helst. När hästarna var inne stog jag ute och lyssna i nån minut innan jag gick in och skulle hämta en lampa för att undersöka saken, men när jag kom ut igen var det knäpptyst.. Sjukt läskigt. Ska i alla fall se om jag ser något spår av vad det kunnat vara. Har aldrig hört nått liknande förut..

20130502

Så var deklarationen gjord och inskickad åt mig och lite räkningar betalade åt SWR. Ska sätta mig in i bokföringsprogrammet under helgen, men nu får jag ta kväll tycker jag
 
Var och tränade med Paj ikväll. Gick inte så bra som jag hade hoppats på. Kände direkt att hon inte riktigt var helt okej i kroppen utan var lite svajig i bogarna och jag fick inte riktigt loss henne. När Staffan kom gav han mig en bra övning för att just bli av med det problemet och det släppte. Man skulle ta ena tygeln diagonalt mot sin axel och ändå hålla kvar hästen på volt tills den slappnade av, då kunde man släppa efter. Så gör man så både inåt och utåt och efter bara en liten stund kändes allt tusen gånger bättre. 
Dock var fokus överlag lite halvtaskigt så vi kom som aldrig igång med någon stopträning. Istället fick vi till ett par bra fattningar och några fina rollbacks. Stoppen får vi ta nästa gång istället
 
 

20130502


20130501

Umm det ska visst deklareras senast imorgon. Damn, det höll jag på att glömma bort ju

20130501

Så det blev Skövde igår ändå. Höll på att vela fram och tillbaks hela dagen. Var ju på sånt dåligt humör i måndags och när jag vaknade igår så regnade det. Sjukt opeppande på att sitta ute i en park i sånt väder. Gick och la mig igen efter jag släppt ut hästarna och när jag vaknade igen så sken solen och fåglarna kvittrade..
Så det blev att åka ändå som sagt och det var rätt så kul. Att gå på flera efterfester kanske inte alltid är den smartaste iden, var hemma runt 6 och vaknade vid 9... Lite trött nu kan jag meddela
 
När vi kom tillbaks till Skara idag så somnade jag på soffan en stund. Det var sjukt skönt. Sen var jag ute i skogen med Paj och körde lite offroad i det sjukt trevliga vädret
Imorgon ska vi träna för Staffan igen och nu ska vi börja med stoppen. Yey!
 

RSS 2.0