20130228

Åh vad mycket jag har gjort idag
Först skola från kl 8 till lunch. Sen åkte jag till Lidköping och fixade ett nytt pass så min käre mor inte behöver oroa sig över att jag inte blir insläppt i Tyskland. Kommer för övrigt att se lite lätt retarderad ut på min nya passbild men skit samma
Sen vidare till Götene och klippte Maria och BG och åt massa massa gott fika. Sen så hem, fixa stallet, betala räkningar, fixa massa SWRgrejer och nu är jag äntligen klar!
Vissa saker tar sån tid fast man tycker att det inte borde göra det...
 
Imorgon är det fredag och det var inte jag riktigt inställd på. Den här veckan har gått så fort

20130227

Dagens hästar då
Var ledig på förmiddagen så jag red i solen. Hade ett riktigt bra pass med Paj, hon har verkligen börjat jobba på hur fint som helst. Lugn och stabil. Till och med galoppen börjar sitta. Fast det blir inte så mycket galoppjobb eftersom underlaget är lite dåligt, men lite fattningar kan man göra i alla fall. 
 
När jag ridit klart och fixat stallet insåg jag att jag faktiskt hade massa tid innan jag var tvungen och gå in och göra klar mig för skolan så jag gick ut och la mig på Kajsa i hagen och tog en nap i solen. Det var sjukt skönt och mysigt. Solvarm häst är det bästa. Hann vila i lite drygt en halvtimme.
Hon har dock börjat fälla så hela jag kommer vara täckt med Kajsahår den närmsta framtiden...
 
 
Lille tant

20130227

Sitter och försöker hitta bra artiklar om varför det är bättre att äta kött än att inte. Ska ha diskussion om det i skolan imorgon och jag ska vara pro köttätning. Hittar dock inget som säger att det är bättre, bara massa negativa saker.. Känns lite svårt att behöva byta sida, men samtidigt väldigt intressant. Bara man kunde hitta nått att använda...

20130227

Så här kommer lite bilder från Nordens Ark. Har ju ingen riktig kamera utan bara iPhonen men skit samma. Man ser ju att det är djur i alla fall så det borde ju klassas som bättre än inget!
 
 
 
 
Varg. Såg hela flocken som sprang runt, men det är lite svårt att få en bra bild..
 
 
Och så snöleoparderna. Dom är så himla fina alltså. Man vill bara gå in och kela med dom men det vore ju en sjukt osmart ide.. Dessutom är dom ju lite skygga också så att springa runt i hägnet är ju inte det bästa av flera anledningar..
 
 
Amurleopard. Också ett vansinnigt fint djur! Svansen är helt fantastisk på dom
 
 
Och så en liten järv. Helt galet roliga är dom. Springer runt hejvilt och röjer!
 
 

20130226

Det blev en lång dag idag. Men mycket roligt i alla fall. Har inte vart på Nordens Ark sen den där vecka i ettan så det var kul. Även att vädret blev mycket bättre när vi kom fram, det var soligt och låg runt 0grader
 
Har gått runt och kollat på alla djuren men mest på snöleoparderna såklart.
Kom igång med hur vi tänker oss att hägnet ska se ut och tror nog att det kommer bli rätt bra ändå. Bara man får till alla detaljer som ska lösas. Är ju ett litet gissel att kombinera smittskydd, etologi, visning, ekonomi och så ska det ju vara lättskött också för djurskötarna. Och så får man ju absolut inte glömma bort lagar och regler som måste följas vid hållning av djur för offentlig visning i Sverige, så det är mycket som ska kombineras
 
 
Ska snart gå och sova, lägger upp lite dåliga bilder imorgon om jag orkar
 

20130226

Sitter på bussen på väg mot Nordens Ark. Förhoppningsvis blir det lite varmare under dagen så vi slipper frysa ihjäl när vi står där och ska designa om deras snöleopardhägn. Kul ska det bli i alla fall


20130225

Så har jag skrivit klart om snöleoparder för idag. Skönt
Sitter och våldsäter sockerkaka och tycker att jag är lite duktig sådär. Imorgon blir det att kliva upp tidigt eftersom bussen går 0730. Får försöka komma ihåg att ställa om klockan, vore ju som drygt att missa bussen och behöva köra dit själv
Hmm vad ska man göra resten av kvällen då?

20130225

Köpte ett par nya stallvantar för nån dag sen. Dom var på rea så jag fick dom för halva halvapriset. Rätt nice, nu kan jag strypa folk utan att lämna fingeravtryck samtidigt som jag slipper frysa. Perfs!
 

20130225

Åh så tråkigt. Slutade skolan tidigare, det är sjukt fint väder ute. Solen lyser, det är lagom med grader, allt är typ perfans. Och jag måste sitta inne och plugga. Tack vare min väldigt dåliga planering har jag massor med plugg som måste göras idag. Damn... Nåväl, får väl ta tag i skitet och kanske gå på en promenad med hästarna lite senare beroende på hur duktig jag är
Imorgon ska vi i alla fall åka till Nordens Ark hela dagen. Ska kolla på hur dom fina snöleopardernas hägn ser ut och hur man kan göra det bättre. Ska bli kul att åka dit igen, har ju inte vart där sen den där veckan i ettan.
 
Nå nog med det här, nu ska det pluggas hejvilt!

20130225

Lite skillnad på Paj och Kajsas tänder. Men det är ju 15 år mellan dom små liven också


20130224

Pillade lite tandsten på Paj efter ridningen. Är ju bra att hålla koll på hur djuren ser ut i munnen. Tandsten är ju dessutom så lätt att plocka bort själv, bara med nageln eller något hårt. Jag brukar köra en tandborste eller en söm om det är riktigt svårt att få bort. 
Gick även igenom hennes hovar. Dom ser bra ut dom!
 

20130224

Hade ett sånt jävla bra pass med Paj!
Solen sken, det var perfekt temperatur! Underlaget var inte ultimat, men ändå helt ok. Hon var tagga
d på att jobba, jag blev taggad på att jobba, och i princip allt satt. Gjorde ett par superfattningar i båda hållen, även det svåra jobbiga vänstervarvet. Sjukt kul!
 

20130224

Mitt bakverk blev faktiskt rätt lyckat för en gångs skull. Nu blir det ut till hästarna och hoppas solen stannar kvar


20130224

Skönt med ledig slapp dag! Håller på att baka sockerkaka och städa lite för Maria ska komma på fika en sväng om ett tag.


Senaste modellen på elvisp!


20130223

Nu så. Har fixat och trixat med lite grejer men nu är jag klar
 
I onsdags hade vi vårt första styrelsemöte i SWR (där jag är kassör) med den nya styrelsen. Hann gå igenom massor med saker och jag tror att det kommer bli ett riktigt bra år iår! Mycket planer och alla är så himla positiva till allt. Kommer bli awsome!
 
Igår hade jag fullt upp hela dagen. Först föreläsning i skolan, sen iväg till Siiri och klippa henne och Tobbe och få massage. Var sjukt skönt! Är så smidigt när man kan byta grejer med varann, en klippning mot en massage. Det är guld! Hon tyckte för övrigt att jag var mjuk i musklerna och inte alls så stel som hon trodde att jag skulle vara. Dock var vänsteridan värre än högersidan tvärt emot vad jag trodde. Men det är väl lite som med hästar, det visar sig diagonalt haha!
Sen bar det av hem, fixa stallet och vidare mot bastu på Kaplan med Tezz, Jonna och Tobbe. Det var som det alltid är med bast, väldig trevligt.
Resten av kvällen var bitvis bra, med diverse undantag..
 
Idag har jag inte gjort så mycket egentligen. Hjälpte Göran och bar in resten av pelletsen till honom. Känns bra att det finns nått jag kan hjälpa honom med eftersom han hjälper mig så mycket med hästarna och så. Sen tog jag ut Paj på en tur i det fina vädret. Red längst med vägen, som i och för sig inte är den mest trafikerade i landet, men det gick bra. Hon var lugn och fin och gick med sänkt huvud och chillade. Kollade lite på vägarbetsskyltarna som fanns men fick inga hysteriska anfall som tidigare. Alltid något!

20130223

Sorry, lite dåligt med uppdateringar igår. Hade fullt upp. Ska försöka skriva lite mer ikväll när jag ätit klart

20130221

Försökte mig på en ridtur med Paj idag. Dock var det så jävulskt kallt så mina fingrar frös till is innan jag hann göra nått. Så var det lite semiskare på ängen också så det gick som inte att jobba ordentligt heller. Istället gick vi en sväng i skogen och lallade runt lite, men det var tyvärr inte mycket bättre där. Massa snöisiga grenar som hängde i mitt face överallt.
Gick hem och flätade om hennes man istället. Verkar som att flätningsmetoden funkar lite för det var knappt några lösa strån den här gången. Nice!

20130221

Hittade en suspekt liten hög n i stallet idag. Någon måste ha samlat ihop det här från halmen eftersom jag inte har någon annan form av havre i stallet och lagt det strategiskt under hinken vid kranen... Det låg i en finare hög först men jag råkade pilla lite i den innan jag tog bilden
 

20130221

Kommit hem från skolan. Hade PBL först och sen var styrelsen på plats för att diskutera SLUs flytt till Uppsala. Det blev beslutat igår att flytten kommer bli av vilket känns förjävla dåligt. Hittills har dom inte kommit med några hållbara argument för varför det skulle vara bättre att det är där än i Skara och allt dom säger handlar i princip bara om DSS (djursjukskötarna). Dom hade inga svar på några frågor idag heller, utan pratade bara om deras ambitioner för framtiden bla bla bla. Tanken är att vi kommer gå klart här i Skara, dom som går i ettan nu kommer gå kvar i Skara, men dom som tas in till hösten går ett år här och sen dom två kvarvarande i Uppsala. Det betyder alltså att de som går ettan nu kommer bli helt ensamma här när de går i trean. Sen hur det blir med lärare, lokaler, studiebesök, KTCs utrustning, praktiker, bostäder osv har dom ingen koll på. Bostadsfrågan i Uppsala är ju redan nu spännande. Har vart bostadsbrist där i flera år och att det helt plötsligt ska poppa upp 5-600 nya studentbostäder på två år känns ju sådär troligt. Men som styrelsen sagt tidigare "Utbildning och bostad är två vitt skilda saker och hör inte ihop"
Nej just det....
 
Nåväl, lite mer information om allt finns HÄR för er som är intresserade
 
Nå känner mig bara sjukt opepp just nu. Måste få göra något roligt. Dricka lite kaffe sen ut till stallet. Huvudvärk har jag också
 
 
 
opepptjej.nu

20130220

Vissa saker kan man tydligen inte skjuta upp/förtränga/ignorera hur länge som helst. Guess it's time to move on


20130220

Skit. Varken bilen eller transporten klarade sig. 
På bilen var det nån kant längst ner längst med sidorna på bilen som tydligen var för rostig som måste fixas till. Tydligen dock inte så svårt att fixa till och så en lampa som gått också. Glömde visst kolla det innan jag åkte..
Transporten var det inte så förvånande bakaxeln och påskjutsbromsen. Precis dom sakerna jag lämnat in den för! Ojämn bromsverkan på hjulen och påskjutsbromsen var för kort. Skulle inte heller vara så svårt att fixa till så jag får väl se till att få det fixat snart då. Har ju en månad på mig..
 

20130220

Snart är det vi


20130220

Måttligt roade hästar jag har..

Nu ska vi ha föreläsning om träning och utfodring av unghästar, yey



20130219

Imorgon ska både bil och släp besiktigas. Wish me luck. Både till besiktningen och till att jag kommer ihåg att ta med släpet på morgonen. Vore ju drygt annars

20130219

Alltså. På sista tiden har jag insett hur extremt nördig jag faktiskt är, och hur mycket i mitt liv som faktiskt kretsar runt mina hästar.
Det känns som extra mycket när man pratar med nya människor och dom frågar en om ens liv
 
"Vad gör du om dagarna?"
- Pluggar för att förhoppningsvis kunna jobba med djur i framtiden
 
"Vad gör du på fritiden då?"
- Rider
 
"Hur bor du?"
- Ute i skogen för att kunna ha hästarna hemma på gården
 
"Vad har du för planer för sommaren?"
- Inga direkta planer mer än att försöka tävla så mycket jag kan
 
"Gillar du att resa?"
- Jo men jag kan inte göra det så mycket pga hästarna
 
Ett par exempel på ungefär vad som frågas och vad som svaras... Ja jag är en abnorm nörd. Men jag gillar det. Vad ska man annars göra med all sin tid? Alla sina pengar? Vad gör alla vanliga hästlösa människor? Måste ju vara sjukt tråkigt på nå sätt. Går man på gym? Är man social med människor? Går man och fikar typ varje dag eller hur funkar det egentligen? Jag har vart hästlös i Sverige en gång. Det var bara ett par månader och det var vansinnigt tråkigt. Dessutom blev jag fet. Enda positiva saken var att jag helt plötsligt hade massa pengar men inget att direkt slösa upp dom på så jag köpte massa hästgrejer istället.. Visst ibland önskar man ju att man kanske hade valt ett lite lättare och billigare intresse. Något som man inte måste ta hand om varje dag om man är sjuk eller om det är dåligt väder. Men det håller aldrig i sig någon längre tid. Det är ju så jävla kul!
 
 
 
Mina grisar förra vintern
 
 

20130219

Så nu tycker jag att jag har pluggat klart för ikväll. Blev nästan klar med allt jag skulle göra men jag orkar inte mer just nu.
Blev ingen ridning idag som sagt, istället lekte jag lite med Paj. Tänkte försöka lära henne att buga så jag började lite smått med det. Har dock ingen aning om jag gör rätt men jag kör på känsla. Får väl se hur det går i slutändan. Hon förstod i alla fall att hon skulle sänka huvudet och lyfta ena benet lite. Blir säker bra tillslut

20130219

Så var man hemma igen. Studiebesöket gick mycket fortare än vad som var planerat så vi körde vårt seminarium tidigare. Är ju alltid intressant att vara ute och kolla på olika besättningar, men trots att det här ändå verkade vara en bra djurhållaren är jag än en gång glad att jag inte äter kött. Kycklingar är ju bara för söta.
Nå nu blir det lite lunch och lite kaffe sen ut och fixa stallet innan dagens plugg. Blir ingen ridning idag för det hinner jag nog inte med. Har lite PBL och hägndesign att göra

20130219

Heldag i skolan idag. Första gången på länge känns det som fast set var ju förra veckan sist..
Ska på studiebesök till fjäderfäproduktion nu på morgonen och sen seminarium på eftermiddagen. Har aldrig varit i ett hönsstall så det ska bli intressant.


20130218

Red med bosalen idag. Tänkte att det var dags för lite variation, blir alldeles för lätt så att man sitter och nöter med samma bett varje dag. Tror inte det är bra i längden. 
Tränade i alla fall lite basic grejer. Var plusgrader och dimmigt ute men ändå rätt skönt väder. Dock lite halt på sina ställen. Paj lyssnade bra och vi fick till ett par riktigt fina stop. Sen gick vi och kollade på fåren, Paj hoppade inte till riktigt lika mycket som Kajsa gjorde men hon stirrade på dom rätt intensivt i alla fall
 
 
 
Trötthäst efter ridninge

20130218

Är ledig nu på förmiddagen. Ska nog ta ut Paj en sväng så har jag det gjort. Tror jag måste plugga lite ikväll så. Det ligger på runt 0 ute men är sjukt dimmigt, som om nån hällt mjölk överallt. Hoppas det lättar lite


20130217

Så! Bättre sent än aldrig då
 
Men ialla fall. Åkte till Cissi igår på förmiddagen för att testa rida lite på kossor. Ville mest se hur Paj reagerade och om det skulle finnas någon chans att komma i närheten av korna. Vi var fem stycken varav jag och en annan aldrig testat förr. 
När vi släppte in korna i ridhuset ville Paj nästan direkt fram till dom. Jag som nästan förväntat mig att hon skulle försöka hoppa över sargen eller nått. Men vi började driva runt dom lite och hon gick med öronen spikrakt fram och var inte ett dugg nervös. Enda gången hon visade missnöje var när hon inte fick gå längst fram.
Sen skulle vi gå in och dela hjorden och hon var hur duktig som helst! Skötte sig jättefint och lyssnade bra. Problemet var bara att jag själv inte riktigt hade koll på vad jag skulle göra, men efter ett tag fick jag in det lite bättre i alla fall.
 
När vi skulle vänta på att dom andra skulle få göra det blev Paj nå jävulskt sur och stog och hoppade, smällde med frambenen, sidepassade, steppade runt och tramsade i allmänhet. Hon ville verkligen inte stå och pausa, men så fort vi gick mot korna blev hon nöjd.
Nå oavsett så var det skitkul och jag ska verkligen göra det fler gånger! Är ju lite sugen på team sorting och kanske penning också..
 
Maria tog lite bilder och filmade lite, men filmerna kommer kanske senare..
Här är ett par bilder iaf
 
 
 

20130218

Det är så skönt att kliva upp på morgonen, släppa ut hästarna och gå och lägga sig igen och sängen fortfarande är varm! Vaknade runt 12, sjukt skönt. Dock är det snöstorm ute, lite opepp. Ska snart gå och fixa stallet och nog ta med Paj på en liten promenad om det blir lite bättre väder


20130217

Jävlar vad roligt det var! Kommer mer bilder och sånt imorgon, ska på sittning nu men det var iaf helt galet roligt


20130216

Jag var nog lite trött igår. Pajs boxdörr har vart öppen hela natten, woops. Me hon stog så snällt i boxen ändå.
Nu ut och packa in allt i bilen och sen mot brobacken!


20130215

Idag fick Kajsa agera ridskolehäst. Henrietta och hennes kille Fredrik kom hit. Planen är att Fredrik ska lära sig rida lite. Problemet var bara att Kajsa var sjuuukt besvärlig med honom och gjorde precis som hon ville. Stackarn satt och hade fullt schå att hålla reda på tyglar och ben, dessutom med världens mest opedagogiska lärare, aka jag, men på slutet gick det rätt så bra för honom ändå och han fick lite koll på styrningen. På ett sätt är det väldigt bra att försöka lära någon något för då får man ju verkligen tänka på vad man själv gör när man rider. Sen har ju jag vansinnigt svårt med höger och vänster så det blev mycket "ööööhhhhh den här handen (vilt viftande) och det här benet (ännu vildare viftande)" men som sagt, Fredrik klarade det rätt bra ändå tillslut.
 
Efteråt tog jag Paj på en liten promenad. Tänkte att hon nog kunde ha lite träningsvärk från igår. 
Men det ska bli våldsamt kul imorgon, jag är verkligen aspepp!!

20130215

IMORGON SKA VI RIDA PÅ KOOOOOOR! Sjukt pepp!!

20130214

Sitter och ska kolla upp lite basic fakta om snöleoparder. Men hur lätt är det egentligen när man (än en gång) kan bildgoogla. Dom är ju vansinnigt fina! Känner att min självbehärskning ligger på minus idag. Går inge bra alls.. Nå imorgon är det fredag i alla fall, det ska bli skönt. Och på lördag är det fulsittning, yey!
 
 
 
 
 
 
 

20130214

Jag borde verkligen koncentrera mig på att plugga lite istället för att sitta och bildgoogla snygga killar... 

20130214

Var tomt i ridhuset när jag kom dit. Var några som precis åkte hem när jag kom så det var prefekt timing!
La ut lite bommar och byggde upp ett hinder bara. Tänkte att jag får försöka med någon mer seriös hoppning en annan dag, nu ville jag mest känna lite på henne och se hur hon reagerar på hinder eftersom jag inte hoppat hennen nångång. Löshoppat henne en gång när vi bodde i Dalsland och det gillade hon, så har vi klivit över ett minikryss en gång också, men det kan man inte direkt kalla att hoppa..
 
La i alla fall upp en box och ett par bommar. Har ju inga hemma så det är bra att träna på det också, speciellt eftersom jag tänkt köra lite trail på tävlingarna under året. Hon var dock liiite ofokuserad för det var en grupp barn som sprang runt i cafeterian i ridhuset. Tycker dock det bara är bra att det är lite störningsmoment när man rider. På tävling är det ju inte så att det är tomt och tyst, utan då är det ju musik, folk som rör sig på läktaren, dörrar som öppnas och stängs, prat, hundar och barn. Bra miljöträning blev det alltså. Red runt och gjorde egentligen inget speciellt, försökte få henne att lossna i bogarna och inte falla ut men det var lite svårt idag. Märks att hon stått ett par dagar förra veckan och att jag inte ridit ordentligt på ett tag. 
Mot slutet blev det ändå att ta ett par skutt, i början kollade hon lite på hindret men hoppade i alla fall utan problem. Jag däremot var inte precis den mest graciösa människan kan jag lova. Känns verkligen att jag behöver träna på det lite mer, men att hoppa i westernsadel är inte alltid så bekvämt trots att det är låga hinder. Nåväl, hon verkade i alla fall tycka det var riktigt roligt och taggade som tusan på hindret! Det var kul att se hur hon satsade. Sen var ju inte riktigt avståndsbedömningen alltid den bästa, men jag tror nog att det till stor del var mitt fel.
Överlag är jag nöjd med tanke på att det som sagt var första gången, men fler ska det bli! Då också med mer seriös inställning av mig och annan utrustning på hästen!
 
 
Hon börjar fylla upp transporten rätt bra nu tycker jag
 
 
Det gigantiska hindret vi flög över som Pegasus. Var säkert 50cm högt
 
 
TröttPaj

20130214

Frukosten är äten, nu ska jag ut till stallet och åka till ridhuset. Är dock osäker på vilken sadel jag ska ta. Westernsadeln eller allround.. Tror jag tar med båda faktiskt


20130214

 
So true

20130213

Kajsa har börjat fälla. Kommer vara täckt av vita långa hår i den närmsta framtiden. Förra året hade jag hår precis överallt, i alla kläder, över hela huset, ett fett lager över hela stallet, i bilen, i kylen, i duschen..
Har märkt att hennes päls på halsen har börjat go bananas även, växer hysteriskt åt alla håll samtidigt. Det får henne att se extremt skruttig ut. Men söt
 
 
 
Paj solar

20130213

Kajsa och jag var också ut en sväng. Vi gick och kollade lite på grannens får. Först när hon såg dom blev hon så paff så hon vände ett helt varv. Så mycket har hon inte hoppat till på flera år. Lustigt värre
Hon är så söt när man är ute och rider och går med öronen spikrakt fram nästan hela tiden. 
 
Hennes hovar ser också riktigt fina ut nuförtiden. Hon drog ju av sig 3 skor på en vecka förra sommaren vilket fördubblade hennes antal tappskor på 17 år. Hon har ju rätt så mjuka hovar och det var rätt mycket som följde med skorna tyvärr. Var ju tur att det hände precis när det hände eftersom hon bara gick i mjuk gräshage hela sommaren och visade inte att hon stördes alls av att gå barfota. Lite tur i oturen var det ju allt.. Men sen dess har hon gått barfota och det har funkat riktigt fint så dom har härdats på bra. Funkar ju också i och med att jag inte rider henne så mycket längre
 
 
  
 
 
 
 

20130213

Var sjukt fint väder idag. Tog en tur först med Paj i skogen. Körde lite offroad i snön, hade dock önskat att det var mer snö så hon fick plumsa lite, nu gick det bara till halva skenan ungefär. Men bättre än inget. Hon har i alla fall rätt lugn och cool idag och inte lika hetsig som sist vi var ut.
 
Imorgon är jag ledig hela dagen så jag tänkte åka till ridhuset och faktiskt hoppa lite om det är tomt. Inte nu några absurda höjder eller så, men nått litet skutt bara för att göra något annat. Blir ju inte så mycket sånt här hemma
 
 
 
 
 

20130213

Haft en riktigt fin dag med båda hästarna. Lite bilder och sånt kommer senare, först ska jag göra lite mat. Lutar åt våfflor idag

20130213

Lille Paj låg och sov i morse när jag skulle ta ut dom. Sötgris


20130212

Ja just det. Jag har en blogg också..
 
Idag har vi vart på studiebesök på en grisgård på förmiddagen. Smågrisar är ju bara våldsamt söta! Man skulle lätt kunna plocka med sig allihop hem och bara ha dom. Lite jobbigare dock när dom växer upp och väger 2-300kg..
 
Varje gång vi är och kollar på grisar blir jag lika glad över att jag inte äter kött. Samma sak med köttkor och andra djur. Imorgon ska vi ta igen det studiebesöket vi missade när vi var i Vemdalen. Både får och kor enligt ryktet, och nästa vecka ska vi till hönsproduktion.
 
Alla ni som äter någon form av kött, KÖP SVENSKT! Djuren har det så sjukt mycket bättre i Sverige än vad dom har det i andra länder. Så vill ni inte sluta ät kött helg, lägg det åtmindstonde på den lägstanivån att ni köper Svenskt! För djurens skull

20130211

Funderar på att plugga lite innan jag går ut till stallet. Det borde ju vara bättre att spara det roligaste till sist. Hoppas att det går att rida ordentligt nu eftersom det kommit massa snö under helgen.


20130210

Har verkligen inte gjort ett skit nu under kvällen. Sjukt gött! Börjar dock bli riktigt trött så jag tror nog jag ska dra in de små gula liven och gå och lägga mig. Har vart lite sena nätter under helgen så nu får man försöka komma tillbaks till verkligheten igen

20130210

Så var man hemma igen. Har haft en skitkul helg, verkligen! Har hunnit med att träffa både Filip och Jocke obviously, men också Hanna och Jens. Och så Maud som satt i köket i torsdags när jag kom hem haha.
Har även shoppat endel. Förutom jackan jag la upp bild på tidigare så har jag köpt två tröjor, ett par jeans, ett mar tights, en ny laddarkabel till telefonen eftersom min gamla är typ av. en mascara och så ett USBminne. Nästan allt på rea, me like!
Sjukt god mat har ätits under helgen, Jocke är ju kock så allt var lyxigt.
I fredags var vi på medeltidskrog som sagt och i lördags var vi och käkade på ett skitbra och billigt ställe alldeles i närheten av lägenheten. Sen kollade vi schlager (efter lite lätt tjat från mig) och sen gick vi till ett ölhak om hette musikcafeet som också låg på östermalm. Nära och fint.
 
Skönt att komma hem till hästarna igen och få gulla lite med dom. Det är alltid lite jobbigt att vara ifrån dom fast det bara är ett par dagar.
Nu ska jag bara ligga på soffan och pilla navel resten av kvällen. Ingen skola imorgon heller vilket är sjukt skönt. Blir helgen lite längre och jag hinner ploga fram transporten, plugga och rida
 

20130210

Sitter på tåget hem. Har vart en sjukt värd helg! Det här får vi allt göra om


20130209

Jävligt kul kväll igår. Var på en medeltidskrog och drack mjöd och battlade. Det är nice med semester!


20130208

Gått på stan hela dagen. Först käkade jag lunch med Britta vilket var trevligt.
Målet för dagen var att hitta en jacka och det gjorde jag allt. Hittade även lite annat på rea också. Insåg att det var sjukt länge sedan jag köpt kläder, och alla jag har hemma sitter ju som skit mer eller mindre..
Är ju även lite kul att köpa jeans när man tror att man är tre storlekar större än vad man egentligen är

Nu ska jag duscha, vila och vänta på att Jocke kommer hem och lagar mat åt mig. Så kommer ju Filip ikväll också, yey


20130208

Stockholm!

Kom hit igårkväll. Vansinnigt kul att träffa Jocke. Efter lite snabb middag med honom gick jag in till stan och träffade Hanna. Vi kom fram till att det måste vart 4 år sedan vi sågs sist och det är ju helt galet. Satt och snackade ett par timmar och tog en öl, ytterst trevligt. När jag kom hem fanns en lusti överraskning vid bordet. Maud! Jag fick bita mig rätt bra hårt i tungan för att inte börja asgarva. Men kul var det. Hon och hennes man sov här inatt för dom skulle upp till Umeå imorse.

Snart ska jag gå och käka lunch med Britta, sen in till stan och försöka hitta en jacka. Drog ju sönder dragkedjan på den i onsdags, men jag hade ju som sagt ändå tänkt hitta en ny, nu blev det dock bara lite mer viktigt...


20130207

Hemma från skolan. Nu ska det packas och ätas sen bär det av mot stora staden. Sjukt pepp!!


20130206

Nu har jag precis käkat lite middag, diskat och sitter med en kaffe. Ska jobba i puben ikväll och känner att en kaffe nog är nödvändigt. Hoppas bara det kommer mycket folk, är ju så segt om det är lite. Kvällen blir ju så lång så då är det bättre att det inte kommer någon alls så man får stänga tidigare istället..
 
Jag skulle även behöva packa eftersom jag åker imorgon. Ska ju till Stockholm och hälsa på min käre vän Jocke. Så kommer Filip ner från Umeå också. Det ska bli så  himla roligt och jag är sjukt taggad! Dels för att träffa dom, och dels för att jag inte varit i Stockholm på länge, bortsett från min käre systers läkarexamen i somras. Men då hade vi fullt upp med grejer hela tiden. Nu ska det chillas mer!
Ska även försöka få till att hitta en ny vinterjacka. Den jag har nu köptes på den etiden jag bodde i Luleå och det är ju ett rätt så bra tag sedan. Hoppas jag hittar nån snygg trevlig och billig sak

20130206

Blev ett skrittpass idag. Eftersom det har snöat så mycket så är underlaget rätt lömskt. Halt på sina ställen så att göra något i trav eller galopp var uteslutet. Tränade mycket sidvärtesövningar för att hon ska få upp vänsterbogen. Hon har så mycket jobbigare att kliva på med vänsterfram då hon låser sig lite. Jobbade även mycket öppna och sluta för att få henne att lossna. Gick riktigt bra på slutet, och det märktes att hon tyckte det var jobbigt. När hästen nästan blir svettig av skrittjobb känns det bra!
 
 

20130206

Jag och min kaffekokare
Vi är ett team
Ett awsome team


20130206

Hmm.. Vad hände där?


20130205

Hade besök imorse av grannens ardennrar. Dom stog och hängde vid grinden när jag fixade stallet
 
 
Några av dom. Tror han har 7 eller 8 i hagen brevid mig

20130205

Hade litteraturseminarium i på eftermiddagen. Gick rätt bra, lite segt att diskutera artiklar som sa rätt självklara saker, men men..
Efter det åkte jag till Siiri och lämnade lite grejer som hon behövde till årsmötet. Hon kommer hålla den ekonomiska biten eftersom jag inte kan vara med. Blev kvar och snackade skit i ett par timmar vilket var väldigt trevligt. Hon är som så rolig och prata med, och det är så enkelt att snacka om hästar och hästfolk hur länge som helst! Fick även kela med Kapsylen som tyckte min famn var en bra plats att ligga i. Kapsylen är en av deras katter som tydligen aldrig brukar vilja kela med Siiri haha. Sen hoppade en av hennes hundar, Bosse, upp och blev liggande i min famn nån timme. Sjukt mysigt med lite hundkel trots att han låg och fes en del men lite skit får man väl ta
 
 
Det blev visst vinter igen.. Tycker det räcker nu, jag vill ha sommar och varmt!

20130205

Jonas ringde idag och sa att jag fått post. Ett ytterst märkligt kuvert från Norge. Det ytterst märkliga med det var att kuvertet var helt gjort i gips. Hade ingen aning om vad eller av vem det kunde vara, men en kompis på fejjan hade fått ett likadant igår. Det visade sig att det inte handlade om något konstigt hot/bomb/smitta/osv utan Jonte som gjort ett slags konstprojekt. Det är ju inte varje dag man får riktig post, och ännu mindre post gjord i gips
 
Och på tal om post fick jag ett vykort i julas. Eller ja vykort och vykort, snarare julkort, också det skickat till Skåpafors. Det var maskinskrivet förutom adressen som var skriven för hand. Ett något krypiskt meddelande och ingen avsändare. Har absolut INGEN aning om vem som kan ha skickat det. Vad är uppe med att skicka skum post now a days? Någon som vet med sig att det är dom som är skyldig till kortet får du gärna höra av dig för det driver mig lite lätt till vansinne...

20130205

Blev en skogstur med Paj på förmiddagen. Dock blev den inte riktigt så trevlig som jag hade tänkt, hon var smärre hysterisk hela tiden och tyckte att springa järnet mellan träden var en bra ide. Det tyckte inte jag så vi hade en liten diskussion om vilket tempo som var lämpligt. Det slutade i någon form av förlikning där hon gick med på att kunna stå still längre än 1 sek, och jag lät henne gå något snabbare än vad jag egentligen tänkt.. Man får väl välja sina fighter
 
Efteråt flätade jag om hennes man enligt den här videon
 
 
Hon har ju lång man, men stora delar av den har som gått av efter ca 2 dm = tunn och sprötig man = mindre fint. Får väl se hur detta fungerar
 

20130205

Imorse drev mitt kära nya alarm mig till vansinne! Har fem olika "problem" jag ska lösa för att få tyst på skitet och det brukar få mig vaken. Dock fick larmet för sig att om jag har fel så måste jag börja om från början. Så har det inte varit tidigare! Så när jag var på sista grejen och skulle räkna ut ett tal lika drygt som typ (63,57-29+3)^3,61 / 0,074 gick det ju sådär bra och skiten började om från problem ett.. En smärre hjärnblödning senare fick jag tyst på skiten och ja, jag var vaken..

Nu har jag käkat frulle och ska ut till stallet. Yey.


20130205

Artiklar lästa och klara. Gillar den lilla funktionen att man kan göra överstrykningar i PDFer. Att slippa hålla på och skriva ut alla papper är ju rätt nice. Sparar skog också.
 

 
Nej nu ska hästarna in och jag gå och lägga mig

20130204

Det var nått jag tänkte att jag skulle skriva, men jag kommer inte riktigt ihåg vad det var.. Gissar att det kan vart sådär viktigt eftersom jag glömt bort det. Teflonskalle..
 
Insåg precis att vi ska ha seminarium imorgon och till det borde jag läst två artiklar.. Well det är ju aldrig försent, även att vi börjar först efter lunch.. Hade tänkt rida på morgonen så om jag är duktig och läser artiklarna nu så hinner jag göra det. Ibland kan jag tycka att vi har liiite för mycket fokus på att läsa tusentals artiklar. Gillar att diskutera saker och speciellt sånt som har vetenskaplig grund, men som sagt ibland kan det bli lite tjatigt att bara mata sida efter sida..
Nåväl, better get started. Dom handlar ju om hästar ialla fall så det gör nog det hela lite mer intressant
 
 
 
 
 
 

20130204

Gick rätt bra i ridhuset idag. I början gick hon vansinnigt bra. Hittade formen och takten på en gång. Jobbade lite med fattningar och det börjar gå bättre, inbillar jag mig i alla fall. Efter ett tag kom det in 4 andra hästar som på nått sätt gjorde om  hela ridhuset till ett enda stort monster och saker hon inte brytt sig om tidigare var absolut värt att tittas lite extra på. Fick dock tillbaks fokus efter en liten stund.,
På slutet slängde jag på babystången jag fått låna av Carina. Testade lite skritt och trav och det gick faktiskt riktigt bra. Krävde ingen form eller så utan mest bara att hon skulle lyssna på neckreiningen och det gjorde hon allt. Kul
 
Nu ska jag käka lite och preppa lite papper och grejer för SWRs årsmöte på lördag. Jag kommer ju tyvärr inte kunna vara med för jag åker till Stockholm på torsdag. Ska hälsa på Jocke och så kommer Filip också ner från Umeå. Ska bli sjukt kul!

20130204

Varit på studiebesök på morgonen. Var till travskolan på Axevalla. Kan inte direkt säga att det var något nytt för mig med tanke på att jag varit där ett antal gånger tidigare..

Planen var att rida för Staffan idag men han var tydligen sjuk så jag tänkte kasta in Paj i transporten också åka till ridhuset istället. Går ju inte att rida ordentligt här hemma.

Nu har det börjat snöa också


20130203

Sitter och kollar igenom alla bilder på telefonen.. Hittade den här från i somras. Kul att man sitter som en banan haha


20130203

Tycker det är lite kul att se skillnaderna på spåren från en spin mellan hästarna... Gissa vem som är vem
 
 

20130203

Har tänkt lite på det här med att uppskatta vad man har..
Det är ju så lätt att inte förstå själv vad som verkligen är bra i sitt liv, utan istället fokuser på allt som är dåligt eller jobbigt. Sen när man väl tappart bort det som är bra kommer man på hur bra det faktiskt var, men då är det ju försent. Det finns väldigt mycket i mitt liv som jag är tacksam över.
 
Till exempel att jag trivs sjukt bra med min  utbildning. Jag menar, hur många universitet har extra långa lunchraster för att studenterna ska hinna ut med sina hundar? Eller lärare som anpassar scheman så vi kan åka på Skiiweek utan att missa obligatoriska moment? Alla ämnen vi läser är ju så intressanta och jag känner verkligen att jag lär mig saker hela tiden, visst är det lite jobbigt och segt ibland, men så är det ju ändå med allt. Och eftersom jag tycker det är så roligt så visar det ju sig på betygen också. Inte nu för att det egentligen kommer spela någon roll i framtiden, men man har ju krav på sig själv..
Sen att jag bor jävligt bra är ju också skönt! Sjukt glad över att jag har folk i min närhet som fixar och trixar! Hade jag inte hittat det här boendet (eller något liknande) hade jag aldrig haft råd att ha två hästar på CSN. Dessutom kostar mitt och hästarnas boende mindre än en "vanlig" etta i stan så det är ju smutt. Och att Göran är typ världens goaste hyresvärd är ju inte heller något man direkt kan bli förbannad över. 
 
Och så mina hästar då. Jag är sjukt stolt över hur sjukt fin Kajsa är, och hur bra Paj faktiskt håller på att bli. Ingen kunde ju tro att det lilla 3.5 åriga fjordmonstret som kastade av mig och Johanna hejvilt under hela första året vi hade henne skulle placera sig på SM, gå och rida utan sadel och träns eller bli den absolut tryggaste individ jag vet. Man kan verkligen göra vad som helst med henne och hon bara gillar läget utan att ifrågasätta. Det är bara så himla tråkigt att hon faktiskt blivit gammal nu och att det märks i kroppen på henne.. Och Paj, ja hon blir bara bättre och bättre. Det är så himla kul att följa hennes utveckling och tänka på att jag faktiskt gör rätt med henne! Bara det Staffan sa sist till oss "hon ser inte ut som en sån som stressar upp sig" kändes ju jättekul att få höra, med tanke på att det är precis det vi jobbar med varje dag hela tiden! Att stå lös på gången när jag gör iordning före och efter ridning, no problem. Att gå lös till och från hagen, no problem. Lindas in i pressening, no problem osv osv. Hon har verkligen börat bli trygg med mig.
 
Och slutgiltigen har vi ju min familj. Min familj är faktiskt rätt bra awsome! Hård men hjärtlig stämning och det är alltid lika roligt att komma hem och träffas. Dock ses vi ju alla samtidigt alldeles för sällan, blir ju bara jul och marknaden på sommaren. Det är ju svårt att samlas alla när alla 6 är utspridda över hela Sverige.. Men iår ska vi åka till Tyskland i mars. Papi fyllde ju år i december och som pressy gav vi honom en resa till Tyskland, med hela familjen. Ska bli skitkul! 
Att se filmer som typ Garden State får en också att inse hur tur man haft med familj, Ok vi kommer inte alltid överens om allt, men vi har ändå en bra relation allihop. Man kan ringa vem som helst, när som helst oavsett vad det handlar om. Det är nice! Plus den överlag dåliga humorn..
 
Så det blev lite ordbajsande, men skit samma. Tänker som sagt i alla fall försöka uppskatta vad jag har och ta tillvara på saker och tid framför allt! Inget varar för evigt och det är ju väldigt jobbigt att komma på hur bra något var när det är för sent..
 
 

20130203

 
 
 
 
 
 
 
 
 

20130203

Blev en tur i skogen med Paj idag. Skrittade bara runt och jobbade lite på att få henne att släppa kontrollen till mig genom att sänka huvudet. Det gick faktiskt skitbra! Hon brukar ju gärna vilja ha koll på allt och gå som en giraff, men idag fick jag henne att gå med sänkt huvud hela tiden. Ville inte ha någon form på henne eller jobba eller så, utan bara begränsa synfältet lite så hon blir tvungen att lita på mig. Gick även bra när vi kom in på Pers gård och gick mellan ko och hästhagarna. Där brukar hon gå som en struts, men idag var hon hur chill som helst! Sjukt nöjd blev jag. Det är verkligen dom små sakerna som gör det!
 
 

20130203

Har spenderat morgonen med att städa. Eftersom det snöade igår kan jag inte göra så mycket ute på gården eller i hagen och stallet är det redan ordning i, så jag fick städa här inne istället. Har roat mig med att plocka isär kaffekokaren och sånt så nu är det rent och fint. Har dock inte dammsugit än men jag överväger att göra det när ja ridit. Blir nog en tur till skogen idag..


20130202

Göran är i Göteborg så jag är kattvakt och jag och Tessan har fetat ikväll. Kollat mello, ätit chips och choklad och nu kollar vi på P.S I love you och grinar lite.. Eller ja, Tessan chillar och jag grinar lite. Hon är så rolig för om man slutar klappa henne blir hon sur direkt och börjar jama och blänger på en. 100% uppmärksamhetskrävande!
 
Kan dock säga att jag är sjukt besviken på årets mello so far. Inte direkt någon låt som var bra, men man kan ju lätt gissa vilka som kommer spelas om och om och om och om igen på alla klubbar i sommar
 
 
 

20130202

Ja igår hade vi alltså helkväll hos Tezz. Jag, hon, Henrietta och Fredrik. Först badade vi bastu, dock inte Fredrik, och det var sjukt skönt. Har ju inte gjort det sen jag var hemma i julas. Var en rätt bra bastu också faktiskt. Varm blev den. Dock vad jag så sjukt hungrig så jag kunde inte riktigt chilla fullt ut.. Men men, fler gånger lär det bli ändå.
Sen gick vi upp och gjorde en vansinnigt god lasagne som vi sedan våldsåt till På Spåret. Jag hejjar ju på Haagarna men tyvärr åkte dom ut, men det var jämt må jag säga!
Efter det kollade vi film. Garden State som jag vart sugen på att se i ett par månader men inte fått tummen ur att kolla. Var ett par år sen jag såg den sist och den var lika bra som jag kom ihåg. Den och Juno ligger i topp på soundtracks så ni som letar lite schysst musik kan ju lyssna på dom. Hett tips från coachen
 

20130202

Nej blev inte mycket städande på gården. Tinade inte upp så mycket som jag hoppades. Däremot har jag mockat hagen endel, fortfarande mycket kvar men nu orkar jag inte mer idag. Har precis käkat lunch och druckit lite kaffe och ska snart ut med Paj en sväng. Dock ingen aning om vad vi ska hitta på idag, blir nog något slappt tror jag..


20130202

Hmm. Min planerade städdag blir nog flyttad. Är som så svårt att kratta ihop halm när den är fastfrusen.. Får hoppas att det blir bättre under dagen om solen kommer fram


20130201


20130201

Hämtat halm, ätit lunch och nu ska halmen trollas från transporten till ladan. Styrkepass på g alltså


20130201

Jag har inte reagerat på att det faktiskt är fredag idag. Känns som att det lika gärna kan vara tisdag, den här veckan har gått skitfort!
Nå först ska jag till skolan en sväng, sen åka och hämta halm och sen hem och släpa in den...
Ikväll blir det datenight med Tezz och kanske Henrietta också. Vi ska basta, käka och kolla film.
 
Ihelg har jag stora planer på att ta en städdag här på gården. Det ligger halm och papper lite överallt och det är ju mindre smickrande. Ska även se om jag får igång traktorn och kan köra in i hagen och tömma den en gång för alla. Ser så hemskt ut nu när all snö smält och all härlig skit kommit fram. Är ju som rätt mycket lättare att mocka ur om man kan göra det med traktorn istället för att gå tusen gånger med skottkärrar fram och tillbaks..
 
 
Shit det är redan februari! Tiden går våldsamt fort

RSS 2.0