20140930

Saker jag inte skriver upp i min kalender försvinner ur mitt huvud. 

20140929

Ja. Vad ska man säga. Min häst är lite lätt schizofren. Uppdaterar lite bättre när jag sitter vid datorn så under tiden får ni nöja er med den här bilden
 
 
 

20140927

Så var mat och grejer till oss människor fixade inför imorgon.  Eftersom vi måste åka så tidigt lär det bli frulle i bilen. Mackor, yoghurt, kaffe, kakor och lite godis. Var ute och gav hästarna sin kvällsmat för en stund sen. Kajsa ska egentligen bara få mineraler men eftersom hon är en mästare på att pilla ut dom om jag ger det med lite lucern fick jag komma på något annat. På KMet vann jag 15 kg pellets som jag blöter upp och blandar runt med mineralerna. Inte ens hon kan sortera ut dom ur den gröten och hon äter det med god aptit. Som vanligt...
 
 

20140927

Jag vill ha mina nya glasögon!

20140927

 
Så var allt packat och klart inför imorgon. Ska åka till Gislaved och tävla vilket ska bli väldigt roligt. Har inte tävlat på länge känns det som. Blev aldrig något för mig prå rundown eftersom det fanns så få klasser som passade oss. Hade kunnat göra två starter och det hade gått på dryga 700kr med alla avgifter. Lite dyrt. Så istället åker vi alltså till Gislaved imorgon. Ser dock inte fram emot att behöva kliva upp typ 0530 men men. Fyra starter ska det bli enligt planen och alla går på rad vilket känns bra, så förhoppningsvis blir det inte en sån våldsamt lång dag heller. 
 
 
 
 
 

20140926

Blev ingen ridbana idag. Vinden var som ett skämt! När jag cyklade hem från jobbet var jag tvungen att trampa konstant på ettans växel, annars hade jag blåst omkull. Skojat inte. Total storm. Istället red jag här hemma en sväng och Evve kom ut och kollade lite på henne. Hon tycker inte hon såg halt ut eller att hon rörde sig konstigt, så nu känns det lite bättre i alla fall.. 
 
Nu har vi vräkt i oss pizza och det var verkligen svingott! Resten av kvällen  kommer spenderas i vågrätt läge på soffan.  Förhoppningsvis somnar jag inte före 21

20140926

Äntligen fredag! Dagens plan; ridbanan med Paj, sen pizza och idol med min söta sambo

20140925

Nu på senare tid har jag börjat fundera på om något inte är lite eller väldigt mycket fel med min kära häst. Antingen lider hon av någon mystisk energiätande sjukdom som gör att hon är helt chill hela tiden. Fast å andra sidan kan hon bralla som tusan i hagen och kommer alltid i fullt ös när man ropar. Alternativ två att hon är blockhalt på alla fyra utan att jag märker något. En halt häst kan ju bete sig så som hon gör i hagen ändå.. Eller så är det helt enkelt så att någon kommer hit om nätterna och tjuvtränar henne. Min lille Pajs. 
 
Idag när jag red var jag tvungen att sluta efter bara en liten stund. Allt funkade helt klock. Började med skänkelvikningar och twotrack. Hittills har hon alltid haft svårare åt höger och ofta tappat formen lite i övergångarna mellan skänkelvikning och twotrack, men inte idag. Idag bara lullade hon på. Inte heller fick jag sitta och driva henne konstant i twotrack åt höger utan hon orkade bära sig mycket bättre. Vad är uppe med det? Vars ifrån kommer det? Hade egentligen inte tänkt galoppera nå idag för det är lite halt eftersom det är blött, men hon kändes så himla stadig så jag kunde inte låta bli, och inte var det några problem. Efter en liten stund kom jag inte på vad mer jag kunde göra och det kändes så dumt att göra mer eftersom hon bara flöt på så jag hoppade helt enkelt av och gick in istället. Ska bli så himla värt att åka på clinic om två veckor för jag behöver verkligen få hjälp att komma vidare nu!
 
 

20140925

Fick en fråga..
 
Hej! Såg att du läst etologi och djurskydd. Jag funderar på att söka nästa höst. Är du nöjd med din utbildning? Jobbet du har nu, fick du det tack vara den? Var det fler som fick jobb direkt efter examen? Tacksam för svar! :)
 

Så jag ska försöka svara så gott jag kan
 
Är jag nöjd med min utbildning?
Ja jag är jättenöjd med min utbildning. Var lite tveksam innan jag började, men jag har verkligen haft hur kul som helst. Lärarna är underbara och man kan verkligen göra utbildningen till sin egen. Har vart fantastiskt att vara omgedd av människor som har (i stort sett) samma syn på djur och djurhållning som jag själv och jag har verkligen fått mycket utbyte av både lärarna och mina kursare. 
 
Fick jag mitt jobb tack vare utbildningen?
På det kan jag svara både ja och nej. Började inom företaget som sommarjobbare i stallet och det fick jag delvis på grund av utbildningen, men också tack vare att jag hade erfarenhet av djur och maskinkörning. Att jag sen fick det jobb jag har nu, på labbet, är som en följd av att jag hade en fot inne på företaget och dels tack vare utbildningen. Vid första intervjun sade dom vid flera tillfällen att utbildningen gjorde mig lite extra intressant, och det är ju kul att höra.
 
Fick många jobb efter examen?
Det här är jag liiite osäker på. Vet att många fått sommarjobb som varit djurrelaterade, men om det varit jobb som blivit förlängda törs jag inte svara på. Det är även många som valt att plugga vidare på någon master antingen i Uppsala eller Linköping. Några har startat egna företag, några är arbetslösa och några jobbar men inte inom något djurrelaterat så kort sagt är det väldigt spritt vad man gör. 
 
 
Nu har ju utbildningen precis flyttat till Uppsala där dom första studenterna tagits in nu ihöst. Vad jag vet är det många av lärarna som tyvärr inte följde med, och lärarna var verkligen en stor anledning till att jag tyckte att EoD var så bra som det var. Tror säkert att det blir fint i Uppsala också, men jag tror även att man får räkna med att det blir en del förändringar, men det är helt klart värt att söka tycker jag

20140925

Torsdag och löningsdag. Första gången på länge jag fick en riktig lön och det känns redigt bra! Den här månaden hade jag fått en lite oväntad räkning på runt 1800 som i och för sig inte behöver vara betald förän nästa månad, men den är longe gone redan. Känns så jävulskt bra att kunna betala bort såna grejer direkt utan att det omkullkastar hela ens ekonomi för resten av månaden. Love it!! 

20140924

Inatt får hästarna vara ute ändå. Dom fick vara inne natten mot måndag för det var kissväder men igår och idag är det lite bättre. Har dock mesat lite och hade täcke på Paj igår men hon vart svettig när jag ridit och jag vill inte att hon ska dra på sig något när vi ska på georgeclinic om två veckor. Kändes som ett bra beslut ändå för när jag vaknade ösregnade det och täcket kändes som att det skulle börja släppa igenom väta, så innan jag åkte till jobbet plockade jag av det och regnet gav sig ganska fort vilket var skönt. Tacka vet jag kajsapäls, med en sån behöver man aldrig oroa sig.. Tur att en av hästarna i alla fall är 100% ofrusen 

20140924

 
Dagens plan var att jag skulle till Lidköping ikväll men det blev inställt. Kanske inte så oväntat egentligen.. Eftersom vädret var piss och Pajs rätt blöt kände jag att det inte var någon idé att rida. Istället blev det att såga ett träd som fallit över staketet. Det måste ha hänt i måndags när det var skitväder och jag såg det igår och sågade bort det värsta. Idag blev det resten som sagt, kul med en handsåg heh...
 
 
 
Oh så fint

20140923

Alltså  min lilla häst. Varje pass går som så himla bra just nu, nästan oavsett vad vi gör. Allt bara funkar liksom, jag blir så glad!

20140923

Var hos optikern igår. Testade typ.alla glasögon som fanns i butiken innan jag och Evve var nöjda. För.mig blir det två par och för henne ett. En bra sak var att min syn inte förändrats så mycket sen jag kollade sist, lite mer brytningsfel bara. Ska blir skönt med nya repfria brills, har ju trots allt haft dom här sen typ 2009..

20140921

Mys imorse att vakna till nygräddade plättar 

20140920

Har spenderat dagen hos Siiri. Snackat skit, druckit kaffe, fått massage i utbyte mot en klippning och klappat hästar. När jag kom hem städade jag lite och väntat nu på att Evve ska komma hem. Hungrig är jag som tusan!

20140920

Här har man sovmorgon och allt men vaknar halv åtta. Typiskt

20140919




20140919

Har spenderat kvällen med att kolla på idol och spela tvspel, men nu ska jag strax sova. Imorgon ska jag hälsa på Siiri och på kvällen kommer ju Evve hem. Hon slutade som trea vilket verkligen är skitbra! Är så glad för hennes skull och ska verkligen försöka följa med nästa tävling. Så mycket som hon följer med mig överallt kan man säga att jag ligger lite back på det.. Vore som kul att se henne in action när det är på riktigt också.
Men nu, sömn

20140919

Så skönt med fredag. Har haft ett riktigt bra pass med Paj, blev mycket galoppträning med förvänd galopp och twotrack och den förvända gick riktigt riktigt bra! hade tänkt träna spinn men så blev det aldrig riktigt så bra åt höger Vänster funkade helat okej men inte hlger. Vi svajade runt, tippade in och svängde mest runt med röven, så jag la ner istället. Men att det gick dåligt gör inte så mycket eftersom allt annat funkade. Sen fick Pajs agera packåsna och bära in hönäten som hängt ute hela sommaren, heh..


20140918

Blir så stolt över min duktiga tjej! Kom på femte och tredjeplats idag i sina klasser och ligger totalt 4.  Blir final imorgon så håll en tumme 

20140918

Idag var ingen bra dag. Klantade mig på jobbet och tappade burkar hejvilt så stråna trillade ut i kärlen. Eller ja, det var en burk i ett kärl, men ändå. Tröstade mig med att fara ut och springa när jag kom hem, sjukt skönt att det är fredag imorgon




20140917

Hittade världens bästa grej! Den gjorde mitt liv svårt mycket lättare på bara ett par minuter, true story! Fick över allt jag ville ha till min nya mobil utan att behöva bråka med fucking iTunes eller min gamla sketna telefon, lyckan är total!!
 
 
Överföra något från något till någon samsunggrej? Use it!
 

20140917

Riktigt dålig bloggapp = inte mycket bloggande. Orkar inte starta datorn knappt nått nuförtiden.. Meeeen, en kort uppdatering då..
 
Idag har jag och Pajs vart och fått laserbehandling. Eller ja, hon fick det, jag fick kolla på. Hon är ju så dum ibland eftersom hon lätt spänner sig på nya platser. Det märktes att hon tyckte att det var skönt, men som att hon ändå inte vågade eller ville slappna av helt fullt ut. Nåväl. Bra att vara ute och åka lite och se nya platser om inte annat. 
 
Nu sitter jag och bråkar med iTunes och min gamla sketna iPhone och försöker få över alla kontakter till den nya telefonen men det verkar ju vara sjukt mycket svårare än vad det egentligen hade behövt vara.. Nåväl..
 
Evve har åkt till Norge idag så jag är ensam till lördag. Är NM som hon ska vara med i och förhoppningsvis regera också, men det tror jag nog att hon kommer att göra. Hon är ju faktiskt rätt bra duktig och det säger jag inte bara för att jag är partisk..
 
Ska äta lite melon och sen gå och lägga mig tror jag. 

20140915

Har sedan i fredags en ny mobil. Äntligen kan man lugnt säga.. Blev en Samsung galax Så som är ljusår bättre än min gamla iphone. Dock verkar bloggappen vara värdelös på Android tyvärr. Inte alls lika bra som för iPhone, men men, man kan inte få allt

20140915

Vart lite dött på sistone..

20140911

Fredagstrissen har återuppstått. Fast nu under namnet veckotriss




20140911

Idag har det inte blivit mycket gjort. Bestämde mig för att inte rida idag så Pajs får lite vilodagar eftersom vi ska bort ihelg. Är bjudna till Emma i Småland på kräftskiva, med specmat till mig, yey. Istället har jag legat på soffan och kollat tv. Har även lite träningsvärk i mina ben från att jag var och sprang i tisdags. Och så ont i huvudet, oj så gnälligt det blev helt plötsligt. Nåväl, imorgon är det fredag! 

20140911

Igår kom jag på att jag ju har en drös med presentkort jag måste använda upp. Alla hästrelaterade konstigt nog höhö. Så nu har jag i alla fall bokat tid för den första som är en laserbehandling för Pajs. Onsdag nästa vecka kör vi. Kanske kan hjälpa den där bogen lite också. Har 5 ridlektioner jag måste åka och få hos olika tränare. Johan Friberger, Erik Brodin, Urban Gullberg och två hos Heléne Hokkanen. Ska bli väldigt intressant att se hur dom olika tänker.. Och så Georgeclinics i oktober och november!

20140910

Idag var dagen då jag blev less. Less på att min telefon inte funkar som en vanlig telefon ska. Den tappade täckningen, vägrade ge mig sms, hålla kvar wifi, eller ha en fungerande knapp för sista gången! Hade egentligen tänkt vänta lite till, men nu är en ny telefon beställd!

20140910

Så alla ni som väntat och längtat med spänning. Här är det då, min och Pajs dressyr. Som ni ser är det lite missar, första skritten skulle inte vart skritt, bytena skulle inte vart byten och den snygga ninjakicken skulle vart en normal hörnpassering, men skit samma. Nöjd är jag ändå. Ursäkta den dåliga kvaliten, men det är filmat med min sketna iPhone....
 
 

20140910

Paj och Kajsas kliande på varandra förstör manen hos båda hästarna. Jag tror det är dags att dela på dom. Hellre snygga hästar än lyckliga hästar, eller hur var det nu...



Katastrof!!


20140909

Idag hade vi en praktikant på jobbet. Hon var med oss på labbet hela dagen och då fick hon under en del av dagen lyckan att gå med mig och se vad jag roade mig med. Bitvis gick det rätt bra och så, men bitvis lite sämre eftersom jag knappt själv hade koll på vad jag gjorde, men man kan se det som att jag visade henne hur man inte ska göra ibland och hur man letar efter kärl som man glömt och skriva att man kastat någon timme senare. Alltså hur man skapar lite onödig panik och förvirrar sig själv. Men det löste sig i slutändan i alla fall och ingen större skada var skedd mer än att jag nog var en rätt rörig människa men men. Så kan det gå när man är ny på jobbet
 
Idag fick vi även lunch på Brunnsbo för att fira en som ska gå i pension. Det var gott det!
 
 

20140908

Måndag. Efter jobbet tog jag ut Pajs på ett pass med stången. Måste verkligen börja anstränga mig och lära mig att rida ordentligt på en hand igen. Med Kajsa är det inga problem men hon är ju rätt bra mycket mer förlåtande också.. Nåväl. Känns som att det fungerar rätt bra i skritt och trav, sen blir det lite svårare i galoppen. Får väl skylla på den där högerbogen jag inte riktigt får ordning på på en hand, meeeeen en vacker dag ska jag lära mig! Två Georgeclinics i höst bör även hjälpa..

När jag var klar med Paj gosade jag med Kajsa en stund också. Så hoppade jag upp och lallade runt i hagen en stund, kollade av henne lite och det mesta sitter fortfarande trots att jag bara slängde grimskaftet runt halsen på henne. Halter, vändningar, ryggningar, fattningar, byten och spansk skritt. Söta lilla häst 


Matpaus..

20140907

Så var dressyrdebuten avklarad. Är jättenöjd med min fina lilla häst. Började dock med en hel del diskussioner på framridningen om man verkligen ska hoppa och studsa i galoppen och om grejer som står längst kanten verkligen är farliga och värt att kasta sig för. Kände att både hon och jag blev på dåligt humör och tänkte att hela skiten skulle gå jättedåligt. Så istället för att krysta fram något värdelöst släppte jag alla krav jag hade (på mig själv, främst gällande min sits) och tänkte att det helt enkelt får se ut som det gör. Innan vi startade programmet stannade domaren oss och frågade vad jag hade för häst och lite så. Det fick både mig och Pajs att slappna av ännu mer och när vi väl började mönstret kändes det riktigt bra. Dock lyckades jag rida fel och gjorde ett par missar men var ändå nöjd överlag med ritten. Fick ett par byten och en liten spark i ena galoppen men skit samma. Är som sagt nöjd med Paj ändå. Dock har jag väldigt svårt att rida på "det önskade sättet" och sitta som man ska i dressyren, men det spelar inte så stor roll just nu. Fick bra kritik av domaren och hon tyckte Paj verkade vara en trevlig häst, dock lite snabb speciellt i galoppen. Vet att jag hade kunnat rida henne mer än vad jag gjorde, men eftersom framridningen gick sådär tänkte jag att det var bättre att vi tog det lugnt, slappnade av och tog det efter våra förutsättningar. Bättre att komma runt och vara överens och nöjda än att börja bråka inne på banan, och det var verkligen rätt beslut. Var så nöjd när vi gick av banan!


Slutsatsen av dagen är att Paj verkligen har gjort jättestora framsteg under året, det var roligare än jag trodde att rida dressyr, Evve har ett redigt jobb framför sig med att lära mig hur man ska rida och att göra olika saker med sin häst tror jag bara mer och mer på. Det gör både häst och ryttare glad!


Och poängen på ritten då? Ja trots massa ryttarmissar och felridning slutade vi med 61% vilket är klart godkänt i min värld. Var en himla trevlig domare också som kom med bra tips att tänka på för framtiden och gav oss bra kritik och en söt kommentar. Sånt är ju alltid kul




20140906

Har packat klart för imorgon. Verkar dock som att vi kan ta sovmorgon igen. Sjukt nice att få individuella starttider på detta vis. Så slipper man onödig väntan i flera timmar






20140906

Har haft en fin dag. Hittade allt vi var ute efter i Skövde. Tofflor till jobbet, ett par glasögon och bokade tid för att kolla synen och greja, och en ny sadelgjord till den vanliga, eller ja, ovanliga sadeln. Och så lite annat smått. 
Träffade även Ida på stan så vi lunchade lite. Kul att få höra hur det går för henne med jobb och så. Är så roligt att så många från klassen verkar ha fått något relevant jobb, det gillas.



20140906

Sovmorgon vilket var riktigt nice. Men trots det vaknade vi rätt tidigt ändå. Har precis käkat frulle och ska strax åka mot  Skövde för en heldag. Blir nog nice

20140905

Så skönt med fredag! 

När jag kom hem från jobbet möttes jag av Evve i full färd att råstäda. Red Pajs och tränade inför söndag, gick sådär kan jag meddela. Kan verkligen inte sitta ordentligt i den sadeln alltså.. 
När jag kom in började vi möblera vardagsrummet. Har precis packat upp och kopplat in min tv. Tänkte att det var lika eftersom vi verkar bli kvar här ett tag 

Känns faktiskt som att rummet blir mycket större också


20140905

Fredag. Har vart en väldigt rolig vecka. Kan inte säga det nog, men det är så himla roligt och skönt att ha ett jobb! Men det har vart mycket att lära sig och lördag med sovmorgon imorgon passar ypperligt! 

20140903





20140903

Hade tänkt att jag skulle rida idag, men det blev ändrade planer. Var så sjukt trött efter jobbet så Pajs fick nöja sig med att bli lite longerad och lekt med. Imorgon däremot ska jag däremot banne mig rida! Dressyrtävling på söndag att träna till ju!

20140903

Gillar att komma hem från jobbet och upptäcka att middagen snart är klar

20140902

Idag har jag vart på trav. First time ever..


Kan fortfarande inte tycka att det är ok att man använder djur på det här sättet..



20140901

Just det. Har anmält mig till Georgeclinicen uppe i Sala i oktober. Ska bli så himla roligt! Behöver verkligen få lite mer hjälp hur jag ska ta oss vidare med spin och stop främst. Även mer övningar för att göra bättre byten skulle vara trevligt. Ser fram emot det som tusan!

20140901

Så kan bju på filmerna från i lördags. Det är helt ok att skratta åt fru symaskin i trailen...
 
 

20140901

Så. Första dagen på mitt nya jobb avklarad. Det var faktiskt mycket roligare än vad jag trodde att det skulle vara också och jag gjorde inte bort mig genom att tappa massa strån, utan det gick rätt bra faktiskt. Dock är det ju mycket att ta in såhär i början, men vissa grejer känner jag ändå att jag har koll på. Lär nog somna tidigt ikväll och drömma om strån, spädning och kvävemoln

RSS 2.0