20141031

Vart ledig idag. Åkte till Falköping med Paj och mötte upp Maria och Okie. Alltid kul att rida med sällskap och på nya ställen. Har aldrig vart i det ridhuset tidigare men Pajs skötte sig exemplariskt. Började med tränsbettet och värme henne med samma program som alltid. Bytte sen till stången och så bra som det gick idag har det inte gjort på länge. Är så nöjd! Hon var mjuk och följsam, lyssnade jättefint på hjälperna och både byten och förvänd galopp funkade super! Jättenöjd matte och rätt taggad inför imorgon.


Svettiga hästar efter passet 

20141030

Blev ett pass med Paj här hemma idag. Man får ju snabba sig om man ska hinna rida innan det blir mörkt nu för tiden. Tänkte i alla fall ta det lite lugnt eftersom hon alltid blir så svettig och det ändå är lite kallt idag. Dock blev hon genomblöt ändå, som vanligt. Tränade lite byten, både vanliga och förvänd till förvänd. Lite svårt var det från högerförvänd till vänster, men vi satte det en gång och jag nöjde mig med det. Är så jävla roligt när det känns så stor skillnad på så kort tid. Hon orkar verkligen bära sig mycket bättre nu än för nån vecka sen bara.


Pajs chillar efter passet i sitt finfina täcke vi vann på SWRs KM. Gillar det mer och mer också. Nya flätor fick hon dagen till ära också. 

20141030

Det var frost imorse


20141030

Imorgon är jag ledig. Det ska allt bli skönt. Har dock lite grejer planerade. Åka och träna i Falköping med Maria, fixa klart outfitten till lördag, städa, packa inför tävlingen på lördag och äta tacos. 

20141029

Köpt nytt schampo och balsam. Luktar så jävla gott!!


20141029

Har visst lovat att följa med Evve och träna idag. Vilken tur att jag har träningsvärk sen i måndags och kanske lite från igår också. Nåväl, lika att få det gjort 

20141028

Kul när allt man skriver bara försvinner...

Gick i alla fall till ridbanan med Pajs idag. Galoppjobbade en hel del, tränade byten på långsideserpentiner, förvänd galopp och lite spin. Märks verkligen att hon blivit mer stabil i galoppen och orkar bära sig mycket bättre. Känner fortfarande skillnad på de olika varven, men det är mycket bättre än för ett par månader sen bara. 


Reflexpaj i mörkret

20141028

När jag körde till jobbet igår tänkte jag att det är nice att det är ljust tidigare på morgonen. När jag körde hem tänkte jag att det är väldigt onice att det blir mörkt tidigare..
Eftersom vädret var lite halvtaskigt lät jag Paj få vila. Istället for jag ut och sprang. Har köpt nya springstrumpor som jag invigde ett par. Sist jag var ute och sprang var den 18e september men att rida ordentligt och verkligen jobba både häst och mig själv verkar ha gett lite resultat på kondisen. Kapade 30 sek på min km tid och ligger nu under 6min/km igen. Det är nice! 


20141026

Blev en bra pass med Paj idag också. Tränade lite spin, övergångar, mjukgörande, förvänd galopp och koncentration. Få henne att vänta på att jag ber om något istället för att chansa på massa olika saker. Gick bra som sagt, gillar såna dagar. 

20141025

Var till ridhuset igår en sväng. Tränade mycket förvänd galopp och det gick riktigt bra. Lite svårt hade vi det åt vänster, som brukar vara det lättare varvet, men det gick bra som sagt. Galoppjobbade endel och tränade volter, övergångar och lite stop och rollbacks. På slutet satte jag på stången och tränade styrning. Kunde bara såsa runt och kände att jag verkligen hade henne med mig. Trycka och flytta kroppen åt alla håll och kanter funkade också.  

Men hon blir verkligen apsvettig varje gång vi rider. Spelar ingen roll om vi är inne eller ute, hon ser likadan ut ändå


Även att den lilla busen stod som ett litet ljus i transporten! 

20141025

Hade en bra dag. Hittade lite grejer till halloween, hämtade Evves glasögon, köpte ett par jeans för 99kr, åt kinamat som jag gjorde alldeles för stark. 

När vi kom hem gick jag på en promenad med Pajs. Orkade inte riktigt rida men fick röra på henne ändå. Kelade med Kajsa också. Hon har verkligen hur mycket päls som helst. Lite overkill hittills eftersom det fortfarande är så varmt ute.  Runt 10-13 grader på dagarna.  

20141025

I Skövde med Evve. Ska se om vi hittar lite onödiga grejer. Fick även besked av akassan igår och jag får ersättning för dom veckor jag var arbetslös i augusti, win!  


20141023

Hade fredagskänsla hela dagen igår.  Och idag.  Men dock är det enbart torsdag. Nåväl, sakta men säkert mot helgen 

20141023

Evves finger idag. Fruktansvärt obehagligt att titta på, men det verkar läka fint iallafall 


20141022

Det är slutet på oktober. Det är fortfarande rätt varmt ute. Paj är halvklippt, men blir trots det genomsvettig varje gång jag rider. Igår kom Göran in i stallet en sväng när jag ridit klart och frågade om jag badat henne. But no, jag hade bara ridit.. Fundering på om jag skulle klippa henne mer men vill som inte vara tvungen att täcka henne hela tiden. 



20141022

Var och fikade med Manda och Ida efter jobbet.  Alltid trevligt att hänga med folk som tänker ungefär likadant som en själv. Evve är Ulricehamn så jag är hemma och slappar själv. Har dock vart duktig och diskat men nu ska det kollas vem vet mest

20141021

Haft New Girl-maraton i ett par dagar. Mycket värd serie

20141020

Just det. Lilla Evve har lyckats igen. Drog en söm i fingret så det blev en eftermiddag på akuten och 2 stygn i fingret.


20141020

Evve lyckades ta en förvånansvärt suddig bild på lastbilsspektaklet där den stod så fint i diket


Man ser inte riktigt hur illa den satt, men groparna var drygt en halvmeter djupa.

20141020

Inatt fick vi oväntat besök. Historien om den vilsne lastbilen återupprepades. Denna gång var det en stackare från Grekland som flyttat till Estland för att finna lyckan i åkeribranchen. Han var på väg till någon soptipp men hans gps hade lett in honom till oss (ska man ta det som en pik?). Strax efter 00 inatt rullade han sakta in på gården och satte sig rätt rejält brevid hagen. Eftersom det regnat rätt mycket och hans bil var maxlastad var det inte den bästa kombon.. Vi försökte hjälpa och ringa bärgare men dom kommer inte ut om inte själva åkeriet eller försäkringsbolaget hör av sig, vilket är förståeligt. Stackars greken fick inte tag på någon eftersom klockan var sent.. 

Kunde i alla fall cykla till jobbet imorse och Evve blev hämtad av Hasse. Pratade lite snabbt med Göran tidigare och jag fattade inte riktigt hur det hade löst sig men tillslut hade bärgaren kommit och dragit loss honom. Dom hade fått dra han baklänges ända ut till asfaltsvägen eftersom det inte går att köra in och vända på gården..
Den stackars greken  var övertygad om att han var tvungen att betala bärgningen själv och skulle få sparken. Det var verkligen jättesynd om honom.  Han hade kommit loss strax efter 14 idag i alla fall och var borta när jag kom hem från jobbet..

Sist vi fick en lastbil såg det ut såhär



Lite tight och med sommardäck..


Nu blev det inte riktigt lika närgånget på huset, men bra djupa spår i kanten av vägen..


Per har redan vart här och grusat på vägen men den var rätt bra slirig att cykla på imorse

20141019

Har spelat massa Kinaschack idag. Evve är lite bitter över att jag är omöjlig att vinna över, men mommo har lärt mig väl


20141019

Idag kände jag mig tillräckligt frisk för att rida igen.  Och det gick så himla bra! Tränade mycket bodycontrol och förvänd galopp. Först testade  hon om hon kom undan lite, men efter en minut gav hon sig och det gick skitbra! Både hon och jag vart rejält svettiga och sånt känns alltid gött


Även att det fortfarande är svinvarmt ute, 13 grader sa termometern för en stund sen.. Tror djuren får sova ute inatt. 

20141018

Funderar på lite olika saker
Klippa lugg..?
Ny bil..?
Klä ut sig på halloween..?
Äta eller inte äta..?
Ullared och julhandla..?
Kolla film eller serier..?
Göra vad imorgon..?
Hemresan över jul..?

Och lite annat. 

20141018

Mår verkligen tusen gånger bättre idag! Bara lite snuvig och ont i ryggen men all feber är borta. Har klivit upp ganska nyss och Evve står och steker plättar till lunch. Sen tänkte vi masa oss ut på en promenad, känner att jag behöver komma ut och röra på mig lite. Igår gick jag fram och tillbaks till vägen ett par gånger och det var skönt. 

20141017

Det här med att ligga på soffan i flera dagar tar knäcken på min rygg. Mår överlag mycket mycket bättre idag, men nu har jag ont i ryggen istället. Ska försöka hålla mig lite mer upprätt idag. Men brukar som alltid få så här ont på hösten/vintern och alltid i samband med att jag inte rider..

20141016

Dag två i min feberyra. Mår i och för sig rätt mycket bättre idag. Fortfarande ont i hela kroppen, huden, alla muskler, huvudet osv, men ändå bättre än igår. Dricker yoghurt och kollar film.


Evve kom hem med lyxyoghurt igår. Den är så god!!

20141015

Det är synd om mig. Är svårt sjuk. Vaknade med feber, ont i hela kroppen och snor överallt.  Mindre trevligt alltså.. Somnade runt 20 igår och sov fram till 12. Stora planer på att bara ligga på soffa hela dagen

20141014

Sötkajsa igår



20141014

Mår lite bättre men fortfarande rätt så kasst. Nåväl. Var ju en hård helg så det kanske inte är så konstigt om man mår som man gör. Försökte träna lite på det vi lärt oss igår men istället för ett trevligt pass gav Paj mig fingret och studsade som aldrig förr. Hon förstod verkligen inte vad jag menade när jag ville samla henne och trycka ut röven.. tillslut, efter ett X antal försök gick det bättre och polletten trillade ner. Efter det gick det rätt så bra faktiskt.  Men jag kan tänka mig att hon också är trött efter helgen.  
Tydligen är Roy van der hoeven här idag och jag har möjlighet att få ett pass ikväll. Är väldigt sugen på det. Red ju för honom i mars och tyckte han var rätt så bra. Får se vilka tider det handlade om och så. 

20141014

Vaknar och har ont i halsen och är snuvig som tusan. Mindre roligt, men det går nog ner om ett tag tänker jag. 

20141013

Är så trött! Har verkligen vart en super helg med så mycket bra övningar, men det tar på krafterna. Var hemma runt 21 igår och somnade rätt fort efter det. Inte direkt jättemotiverande att släpa sig upp när klockan ringde. Speciellt inte när Evve får ligga kvar och sussa ett par timmar till... nåväl, till jobbet vi gå 

20141011

Första dagen av clinicen avklarad. Som vanligt får man så himla många bra tips som är så självklara när han säger det. Nu ska vi käka pizza och dricka lite bärs.
Även att han inte kallat Paj för åsna än men däremot sagt "its a good horse, shes got good moves". Tar det som en win!

20141010

Framme hos evalill och allt gick bra. Paj stod jättefint hela vägen. Gav bara lite  väsen av sig när det var mycket trafik och bilar låg i röven på oss men det är förståeligt tycker jag. Evve håller på att sko och sen blir det att gå och lägga sig. Lång helg framför oss!


20141010

Hemma från jobbet. Flexade ut lite tidigare. Nu bara packa det sista, äta lite, packa häst och sen dra!

20141009

Så var det mesta packat och klart för helgen. Det enda som fattas är sadeln och hästen. Är råtaggad på att åka på clinic för George igen men samtidigt lite  nervös över vad han ska säga. Tänk om han inte märker någon skillnad sen i maj. Det vore ju trist med tanke på att jag tränat som ett litet djur. Eller ja, på senaste tiden har jag vart lite slapp. Den här veckan har jag bara ridit en dag. Skulle gjort det idag också men det blev lite impulsåkning till skövde så jag hann aldrig. Slapplongerade henne lite snabbt i alla fall så hon fick röra på sig och det var ju huvudsaken. Men oavsett är jag som sagt taggad på clinic! Imorgon bär det av så fort jag slutat


Är lite orolig över att skydden kanske är lite små ändå.  Dom vill som snurra sig lite... Ska se om någon har ett par medium under helgen jag kan få testa.. 

20141009

Var och hämtade mina  nya brills idag! Sjukt skönt att se ordentligt utan massa repor och skit i vägen. Givetvis bjuder jag på en glasögonselfie med det ena paret. Det andra kommer vid ett annat tillfälle..


20141008

Mina benskydd har kommit! Åkte och hämtade dom på lunchen så jag kan premiära ikväll när jag ska till ridhuset. Dom kommer nog sitta fint på Pajs.


20141007

Det är världens storm ute. Blåser hejvilt. Verkligen tråkigt höstväder. Jag som klippte hästarna igår för att jag hört att det skulle vara varmt ett tag till. Varmt är det i och för sig, runt 10 så.. Dom stod och hängde vid grinden för en stund sen och det såg inte ut som att dom frös så det är nog chill ändå. 

20141007

 
 
Omväxling förnöjer
 

20141007

Hade en liten plan på att åka till ridhuset med Pajs idag. Men så var jag så svårt hungrig när jag kom hem och kom av mig lite. Men imorgon! Ska tvätta manen och svansen också en sista gång för iår hade jag tänkt. Luggen är sådär härligt kletig och kladdig igen. Är kissväder ute så det får bli att städa lite en sväng tror jag..

20141007

Gnällde ju på blogg.se s app för Android för ett tag sen. Mailade dom och klagade också och idag fick jag svar "nu finns en ny version att hämta hem" 
Tack för det den är mycket bättre!

20141007

Yey mina benskydd är på väg!


20141006

Det gick hur bra som helst! Tog in båda och började med Kajsa. Öppnade bara upp lite under halsen men är nog lite skönt för henne ändå. Hon blir ju svettig av att stå still om solen är framme, sen dör hon inte av att lägga lite energi på att hålla värmen. Inte nu för att det lär krävas så mycket..
 
Sen var det Pajs tur. Hon stod som ett litet ljus hela tiden. Tyckte bara det var lite läskigt uppe vid öronen så där ser det ut lite hur som helst. Kände inte att det var värt att pusha henne för mycket för hon var verkligen hur soft som helst.
 
 
Gick ut och longerade henne en sväng när jag var klar så hon fick bralla av sig lite, och det gjorde hon med råge.. När jag gick tillbaks till stallet möttes jag av den här synen. .
 
 
Så går det när man inte stänger boxdörren ordentligt heh...
 

20141006

Ska strax gå ut till stallet och påbörja operation klippa Paj. Ska klippa Kajsa lite också men det är ett betydligt lättare mission. Förra året gick det i och för sig rätt bra med Paj också så jag hoppas det går ännu bättre nu..

20141003

Äntligen fredag igen. Tiden går rätt fort ändå må jag säga. Efter jobbet åkte jag direkt till axvall och kollade SM. Lite trist att det verkar vara så lite startande, men det kan säkert bero på att proppen kom ut så sent. Köpte mig även nya benskydd en gång för alla. Tyvärr hade hon inte small med sig utan hon kommer skicka dom men dom kommer innan helgen så jag får med dom till Värmland och clinicen ändå så det blir nice. Nu ska vi snart kolla idol, yey fredagsmys!

20141002

Papi undrade om träden börjat ändra färg här än...
 
 

20141001

Grattis världen, mitt exjobb finns äntligen till allmänhetens förfogande! Håll till godo
 
Hjälptyglars inverkan på hästen
 
 

20141001

Och så dagens sista klass som var reining DM. Vid det här laget var både jag och Pajs rätt trötta, men nöjda så vi var nog rätt avslappnade bådatvå. Att man dessutom skulle trava in gjorde nog Pajs lite extra chill..
Centreringen i spinnen är ju sisådär, men det syns ändå att vi gjort framsteg vilket är huvudsaken. Även här kunde hon stå still vilket verkligen känns asbra. Lite dålig drivning av mig i spinnen så vi fick ett par steg med bakåttänk. Gillar hennes fattningar och den här gången vågade jag släppa henne liiite mer på stora volten.. Babysteps. Bytena satt även lite bättre nu än i WRen trots att jag förberedde henne lite dåligt. Stoppen funkade också bättre nu än i första klassen fast med rollbacksen och vägarna slarvade jag totalt, men det får jag skylla mig själv med.. Även här slutade vi tvåa med 0.5p efter vinnaren, men på ett sätt var det rätt nice för tvåan fick ett presentkort på ridlektion hos Robert Lagergren medans ettan vann ett hos Hokkanen, och henne har jag två lektioner för redan jag måste använda upp. Omväxling förnöjer helt enkelt..
 
 

20141001

Klass tre var reining D. Är verkligen så himla nyttigt att kunna se sina ritter på film för då vet man ju vad man måste göra bättre. En sak jag verkligen måste träna på är att våga släppa henne lite, speciellt på stora volterna. Som det är nu är jag alldeles för rädd för att inte kunna få ner henne vilket gör att jag inte släpper iväg henne något. Blir ingen skillnad i tempo utan bara på storlek. Det är något jag får jobba på helt enkelt. Som vanligt funkar inte stoppen och i spinnen flyter vi iväg hejvilt, men en bra sak här också är att hon faktiskt kan stå still utan protester. Vet att hon alltid vill iväg så fort som möjligt, men tidigare bar det av uppåt också. Lite fel ben och sånt i spinnen men det får vi jobba på med George nästa helg. Tycker även att fattningarna är helt ok.. Här slutade vi tvåa med bara 0.5p efter ettan
 
 
 
 
Varför kvaliteten på filmen är värdelös i början vet jag tyvärr inte..

20141001

 Andra klassen var WR DM. När jag gjorde lite byten på framridningen gick det skitdåligt och vi kom inte alls överens så jag var semipreppad på att gå ner och göra enkla. Men när jag väl fattade galopp inne på banan kändes hon rätt så chill så jag körde på helt enkelt. Det blev lite sent bak så vi fick korsgalopp nått steg i båda bytena, men banan kändes även väldigt smal så jag är rätt nöjd ändå. Även att vi fick +½ på första galoppen! Överlag kändes hon rätt mycket lugnare i den här klassen också vilket ju är skönt. Dock ser avsaktningen från galoppen ut som skit och mina vägar är inte helt 100, men men... I alla fall slutade det med att vi vann hela klassen vilket jag verkligen inte hade trott, men det var ju roligt. 
 

20141001

Så första filmen då... WR D som var dagens första klass, och man ser att hon är lite spänd. Det roliga är att hon dock ser betydligt coolare ut än vad hon känns. Känns som att jag får sitta och hålla järnet i henne för att hon inte ska kasta sig åt alla håll och kanter. Det gör hon ju i och för sig i andra galoppen då hon hittar nått att fjanta för, men det känns ändå som att det var överkomligt med tanke på hur hon kan bete sig...
Kan i alla fall inte säga att jag är nöjd med ritten, och antog att jag nollade mig eftersom hon stannade och hoppade. Tydligen tyckte inte domaren det men som tur var kom vi ändå sist så det påverkade inte någon annan..
En positiv sak är ju att hon i alla fall är väldigt snygg och med inne på banan.. Plus att hon faktiskt kunde stå still i början, bara det är en lite win (ja det gäller att hitta småsaker)
 

20141001

Sitter och försöker ladda upp filmerna från ihelg. Allt går så mycket lättare med en normal telefon, skulle bara haft en normal dator som man inte behöver starta om två gånger för att den ska gå att använda.. Well det är i och för sig ingen panik med det så det får vänta...

20141001

Är så trött. Somnar ändå sjukt tidigt varje kväll, brukar vara runt 21 senast 22. Crazy! Har i alla fall vart i packen hela veckan. Kul med lite nytt på jobbet men samtidigt jobbigt med mycket nya saker att komma ihåg. Även att det hade vart rätt nice att vara ledig och bara kunna sitta på axvall hela veckan och kolla SM, men jag får väl nöja mig med lite live stream..

RSS 2.0