20160630

Stängslet in en bit av skogshagen så hästarna kan gå där också. Gillar dom säkert. Sen blev det ett hårt pass på axvall, Pajs var helt genomsvettig när vi var klara. Vissa grejer funkade, andra mindre bra. Nåväl. Innan jag åkte plockade jag ut mellanväggen för att se om hon åkte bättre, inte så stor skillnad. På hemvägen bytte jag dock sida på henne och då gick det lite bättre. Vet inte om det var för att hon var lite trött eller om hon faktiskt kände att hon kunde balansera upp sig bättre. Hon stod i alla fall mer diagonalt på den sidan så. Får bli så tills hon säger något annat 




Imorgon åker vi till Pajala!

20160629

Var duktig och var ut och sprang igår. Efter jag ridit till och med. Kändes lite jobbigt men hade kanske kunnat öka lite lite mer på slutet. Dock trodde jag att tiden var betydligt sämre så det var en glad överraskning 


20160629

Har så mycket att göra innan det äntligen är semester. Både på jobbet och hemma. Alltid lika kul med nya saker i semestertider.... Kom på att det kan vara en bra sak att tvätta innan vi ska åka också. Känner mig lite för gammal för att åka hem med en säck tvätt till mamma. Det har jag iof aldrig gjort..
Imorgon blir det en tur till axvall för ett sista pass innan Pajs minisemester. Hoppas det går bra



20160628

Efter en kaosdag på jobbet var det äntligen dags att gå till ridbanan. Dock han jag inte göra då mycket mer än ett par galoppspinn (suck) innan Helene skulle ha lektion. Men bättre en liten stund än inget får man väl tänka. Gillar iaf det underlag hon har. Är nått jag själv skulle kunna tänka mig att ha nån gång i tiden. Kul var dock att Pajsan skötte sig jättefint både på dit och hemvägen. Man ska va glad för det lilla. 
Sen fick hon nya skor också dagen till ära


Spanar in Evve som smidde en  stryksko(?) medan vi var iväg 

20160627

Nu har flyginvasionen kommit. Näst intill omöjligt att rida här hemma. Helt omöjligt att göra någon form av skrittjobb i allafall. Imorgon blir det ridbanan och på torsdag axvall kanske. Fredag semester och mot Pajala!!!

20160626

Haft en så bra midsommar i Värmland. Svinbra väder, god mat, trevligt sällskap, bad och massa syftande! Även skönt med en extra helgdag idag. 
Sista veckan innan semestern och Pajala! Har massor att hinna med innan vi åker. Pjugh. Men det ska bli asskönt att åka hem och vara ledig 

20160621

Haft en redigt rolig helg. I lördags kommer Tommy och Lillan hit och vi grillade och gick ut på stadens gator och torg. Var någon form av stadsfest här i byn. Söndag åkte vi till Markebäck för att kolla anläggning inför framtida clinics. Var verkligen jättefint! Och riktigt trevliga ägare på stället också. Bra helt trots att jag var mindre bättre mående under delar av söndagen...

20060616

Hade tänkt åka och träna idag, men jag är helt slut. Inte sovit ut sen innan jag var i Danmark och det börjar verkligen kännas. Dock var helgen riktigt riktigt bra. Som alltid på georgeclinic. Känns verkligen som att vi kommit någonstans och jag börjar få till känslan nu. Att sitta och galoppera på helt lång tygel är obeskrivligt. 
Även att hon och Barley fick återförenas och var hur bra kompisar som helst under helgen 


Dock gick hemresan sisådär då Paj betedde sig riktigt konstigt. Är väldigt glad att jag hade Evalill med mig och inte var själv så som hon höll på. Stod lugnt och fint för att i nästa sekund kasta sig mot väggarna och slutligen försöka hoppa över bommen. När hon (som tur var) inte lyckades ställde hon sig lugnt igen för att upprepa allt med ojämna mellanrum. Satt och utvecklade magsår hela vägen hem och analyserade sönder hennes beteende. Vad vi kunde se var anfallen helt oprovocerade vilket gör det hela mycket mycket märkligt. Hon har ju åkt riktigt bra sista tiden och vad jag vet har inget ändrats desto mer i hennes liv. 
Har rådfrågat mina gamla lärare, veterinärerna på jobbet (som iof inte är specialiserade på häst men ändå) och försökt läsa på vad det kan vara. Vad jag har hittat stämmer hennes symptom till viss del ihop med magnesiumbrist, så jag hoppas hoppas att det kan vara det. En så pass "enkel" lösning hade varit fantastiskt! Så håll en tumme att tillskottet ger effekt. Hon är ju en sån fantastisk häst egentligen, men när det händer något känns det alltid som att hennes stressreaktion går upp till max direkt. Antigen på eller av, finns inget mellanläge. Vill inte att hon ska behöva ha det så. Och det är ju inte direkt säkert att vara ute och åka med henne om hon fortsätter på detta vis, eller om det skulle eskalera..


20160609

Just det. Kanske dags för en liten uppdatering här också. Vad har hänt på sistone? Vart i Danmark med jobbet vilket var kul  och intressant. Vart i strömsholm på hovslagar sm och stöttat bäste Evve. Pga en överansträngd hand som såg snarlik ut en grapefrukt i form gick det kanske inte så bra som det kunde, men hon är nöjd ändå och det är huvudsaken. Svingött väder var det hela helgen och jag lyckades bränna mig trots solskydd. Kanske bra med något högre än 10.. Ölen var god och folket var trevliga. Förutom den jäveln som snodde tröjan från middagen men men.. 
Imorgon styr vi mot Västerås och Georgeclinic! Ska bli bra det! Var på axvall och tränade lite idag och hon kändes helt ok må jag säga så jag hoppas han blir nöjd. Eller i alla fall inte besviken..






RSS 2.0