20130301

I och med styrelsens beslut förra veckan om att det kommer bli flytt av SLU till Uppsala har det varit väldigt rörigt och oroligt på skolan. Möten hit och dit, men ingen som vet vad som kommer hända, hur det kommer bli i Uppsala, hur det kommer se ut för gamla elever här i Skara innan flytt, hur det kommer bli för lärarna och vilka som får följa med och inte. Är bara oklarheter och stor oro. Känns så himla bra att jag får gå klart här i Skara med alla våra lärare. Styrelsen var ju som sagt här för ett par dagar sedan och pratade om läget, det vill säga, vi fick ställa frågor som dom inte kunde svara på. Men dom hade mycket ambitioner. Ambitioner om att studiekvaliteten inte kommer försämras och att flytten inte kommer påveka oss studenter alls, hur nu det hjälper oss egentligen med tanke på att deras koll på saker och ting. MEN däremot fick vi höra att SLU ska sätta in extraordinära resurser under dom sista åren här i Skara för att allt ska vara "som vanligt". Vars dom pengarna kommer ifrån är det ingen som vet, men dom ska sättas in till oss i alla fall..
 
Nu är det inte allt för lång tid kvar tills vi ska söka kurserna till hösten.
Då ska vi göra vårt första val och det står mellan Etologi 2 och Djurskydd, Välfärd och Etik 2. Pratade med Jenny igår och Maria idag och båda sa att det mest troligt kommer att kombinera så man läser båda kurserna.
Har ju tidigare tänkt att jag skulle komma tillbaks och läsa någon av de kurser jag inte kan läsa nu men eftersom det blir flytt och sånt så kommer det ju inte gå. Verkar vara rätt många i klassen som också tänkt samma sak. Fan att man ska gå en sån intresant skola så man vill läsa all kurser och inte behöva välja!
Samma gäller kurserna på våren. 
Har vart prat om att resan till Afrika i bevarandebiologin inte kommer kunna bli av, pga flytten, men igår fick vi besked om att den kommer bli ändå. Kanske är hit det kommer komma någon form av extraordinär resurs... Mer troligt är dock att våra lärare har löst det själv. 
 
Alla vi i klassen hoppas på att vi inte kommer bli av med lärare så länge det finns elever kvar i Skara, men samtidigt förstår vi ju att om dom får bra erbjudanden på annat håll så måste dom ju ta det. En har redan fått annat jobb.. Det hade hon i och för sig tänkt oavsett om det blev flytt eller inte, men hon säger att det inte direkt får henne att få dåligt samvete mot SLU, däremot mot oss studenter. Sen hur styrelsen väljer att erbjuda eller inte erbjuda vissa lärares kompetenser är ju lite lätt skrattretande...
 
Sjukt peppig inlägg va...
 
 
 
Nåväl, vi ska i alla fall försöka göra det bästa av situationen och vår tid kvar här i Skara. It will be aswsome!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0